Odpoveď na príspevok od technik007:
@kasiopeja01 Ja mám na záhrade "kadibúdku" rieše… @technik007 ahoj, síce staršia téma, ale pre mňa aktuálna. Riešim presne toto isté. Kúpil som záhradu a chcel by som tam kadibudu. Aké baktérie používaš? Prípadne nevadí im zimné obdobie a mrazy? Najradšej by som vykopal klasickú jamu. Ale mám od záhrady asi 50m potok. Tak neviem či to vadí alebo nie, aby som náhodou niečo nekontaminoval 😄A kúsok od latríny altánok, tak aby to zas nesmrdelo...Odpoveď na príspevok od stevo512:
@technik007 ahoj, síce staršia téma, ale pre mňa … @stevo512 Ahoj Štefan.. Ja mám potok od "kadibúdky" cca 35-40m, ale to nie je problém...Ja som do kadibúdky dal jeden plastový sud 60l upravil som ho aby sa dal spredu po odobratí prednej steny pekne vybrať a vyprázdniť ho... Používam doň prostriedky na rozklad "materiálu ktorý sa zmieša s vodou... Ja pôjdem na záhradu a zistím aký prípravok to je presne, aby som Ťa nezavádzal.. je to ozaj dobrý prostriedok, nakoľko rozrobíš to s vodou a zaleješ materiál... Ten sa po čase rozloží tak, že ostane Ti tekutina BIO ktorú môžeš vyliať... Ja to pred zimou vyprázdnim nakoľko v zime na záhradu chodím na kontrolu stavu.. Na nete je viac druhov týchto prostriedkov a kľudne si zisti čo Tebe najviac vyhovuje..Ale ako pôjdem na záhradu tak ti to zistím a napíšem...Je to proti zápachu a hlavne Ti to rozloží na bezzávadnú tekutinu... Dávkovanie je napísané a keď ho budeš dodržiavať tak budeš spokojný...Odpoveď na príspevok od technik007:
@stevo512 Ahoj Štefan.. Ja mám potok od "kadibúd… @technik007 veď pokiaľ je nádoba tak to nieje problém potok, Len keby bola jama som to myslel. Vyliať len do vykopanej jamy? Ak sa po sezóne výkope tá istá jama, je tam vidno že tam niečo bolo? Tie prípravky som pozeral na internete, ale sú tam také že každé nejaké 2 týždne zaliať 5-10L vody s pripravkom, čo mi príde dost na nádobu. Ty si spomenul sezónu, preto ma to zaujalo.Odpoveď na príspevok od stevo512:
@technik007 veď pokiaľ je nádoba tak to nieje pro… @stevo512 Nakoľko píšu že je to ekologické takže môžeš to kľudne vyliať ďalej od potoka do vykopanej jamy..No a v lete že musíš zaliať 5-10litramy vody+prípravok, nezabudni že sa Ti značná časť vody odparí a 5litrov nie je veľké množstvo na 2-3týždne... Uvidíš ako často to budeš aplikovať,podľa toho budeš zalievať-ako Ti baktérie vo vode "spracujú" odpad...Ináč vonia to ozaj pekne po aplikácií...Dnes alebo zajra pôjdem na záhradu, potom Ti napíšem čo používam ja...Pekný deň..Odpoveď na príspevok od stevo512:
@technik007 veď pokiaľ je nádoba tak to nieje pro… @stevo512 a co kompostovaci sytem? https://urobsisam.zoznam.sk/chalupa/a... Najdes na internete aj ine clanky, uz sa pradavaju aj bakterie do kompostovacich WCOdpoveď na príspevok od stevo512:
@technik007 veď pokiaľ je nádoba tak to nieje pro… @stevo512 Ahoj Stevo...Tak bol som na záhrade a odpísal som si ten výrobok do latrén... Volá sa Bacti+ je to 600gr pvc krabica... Spokojnosť...Odpoveď na príspevok od technik007:
@stevo512 Ahoj Stevo...Tak bol som na záhrade a … @technik007 ďakujem vyskúšam to tak. @zita19 tiež zaujímavé riešenie, možno skúsim neskôr aj toto. Ale je to drahšia varianta. Zatiaľ potrebujem aspoň nejaky záchodOdpoveď na príspevok od stevo512:
@technik007 ďakujem vyskúšam to tak. @zita19 tie… @stevo512 nie je to az take drahe, pojdes na pilu, vypytas si mech pilin a prichystas vedro a lopatku do kadibudky. My sme zacali teraz na jesen, uvidime ako to bude fungovat. Ked bude vedro plne vynesieme ho do remizky z naletovych drevin co narastla pod haldou za zahradami