Kupa chaty v areali autocampingu

Srdecne Vas zdravim. Naskytla sa moznost kupit chatu, ktora je ale v areali autocampingu. I ked povodne sme hladali nejaku (na vychodnom Slovensku), ktora je na samote.. Ale akosi je s tym problem (vela penez, lokalita atd). Aky je Vas nazor na tuto moznost? Kupa bude v hotovosti, takze neriesim uver. Ide o chatu, ktora bude vikendy a prilezitostne obyvana. Sme zo zapadneho Slovenska. Rada by som pocula nazory, pripadne skusenosti. Dalsia moznost, ak mate niekto na predaj, kludne ponuknite. Dakujem vopred za odpovede.
Odpovedať
@hroma Ak mas rada spolocnost a roznorodost ludi,tak ano,ale ak chcete klud a bozske ticho,tak nie.Tazko povedat zalezi aj od lokality,ake su atrakcie v okoli a tak.
Odpovedať
Chatu uprostred autokempinku by som kupila jedine vtedy,keby som tam planovala zriadit stanok s obcersvenim :-D Ale chata,ktora ma sluzit pre rodinu na relax v tesnej blizkosti roznych ludi /neraz podgurazenej mladeze/, to urcite nie!
Odpovedať
@majki555 ved toto.. tiez zaujimavy postreh.. :-D .. budem na to mysliet, vdaka!!
Odpovedať
@hroma otazkou je, aky velky je ten camping, ci je to cele urcene na rozpredaj pre par ludi alebo ten camping normalne funguje. ja osobne by som chatu, ktora je 10 metrov od inej alebo ak by mi mali pod oknami stanovat ludia nechcel.
Odpovedať
@hroma ja by som to bral s vyhliadkou do buducna, tento rok zazili slovenske penziony a privaty rekordny rok a nezda sa, ze by dalsie boli ine. Filozofia rodinneho cestovania sa postupne meni, bezpecnost hra stale vacsiu rolu, takze by som mozno rozmyslal nadtym, cast tej chaty prenajimat.
Odpovedať
@ban @stowasser spekulujeme vselijako, hladame kompromis.. Prenajimat velmi nechceme.. skor len pre nas, nasich blizkych a kamaratov.. tu chatu sme povodne chceli na samote (rackova dolina, podbanske - ale tie nehorazne sumy, co zan pytaju je konecnaaa.. :D ).. v areali autocampingu (Tatry) je asi zo 10 chatiek.. na jednej strane bude strazena,ked tam nebudeme (vyhoda).. na druhej strane aj samotu sme chceli, len sa obavame vykradnutia atd.. zas, chceme klud, nie nocne hulakacky.. cez den aj tak na chate travit velmi nechceme (sme velki turisti) Nekupujeme chatu, ze aby sme ju mali,a vyvalovat si tam sunky cez vikend.. ale na to, aby sme mohli prespat.. je unavne vstavat kazdy vikend, resp. kazdy druhy vikend o 2,30h, aby sme rano boli v Tatrach, a zacali turu.. tooolko penazi, do zlavomatov na tie pobyty sme oplieskali, ze sme si povedali, ze skusime teda tu chatu.. chapete? Ked aj my s dcerou nejdeme, tak muz ide (aj 2x do tyzdna, a dnes Velky a Maly Rozsutec, vstaval o 3,30h, aby rano zacal turu :-D, lebo poobede ma byt skaredo)... aj lyzujeme, takze aby sme mohli aj na vikendy vybehnut na lyze atd.. vcera som pozerala aj okolie Talov, Certovice.. su tam chaty, v pohode su (cesta do tatier 1hod- celkom prijatelne).. uvidime, co vymyslime..
Odpovedať
@hroma cojaviem. Zratajte kolko stoji ta chata (vratane celorocnej prevadzky, poplatky za elektrinu, smeti a co ja viem co este!!!!!!!!!!!!!) a vypocitajte kolko Vas stoja na najblizsich 15 rokov pobyty v Tatrach v nejakom penzione ci hoteliku a hlavne zvazte to, ze budete chodit furt na to iste miesto, kdezto na vyletoch doteraz ste mohli chodit a prespavat vzdy na ine miesta. Chata je dobra na relax kde je svaty pokoj od ludi, nejaka ta zahradka a prioroda a nie do kempingu....ale mam malo informacii na to aby som hlbsie hodnotil a definitivne stanovisko daval, takze robte jak myslite...
Odpovedať
@hroma fuha..tak to je nieco ine. Trosku vas schladim, chata si vyzaduje aj udrzbu, zvazte si, kolko casu chcete travit napriklad kosenim okolia, malovanim strechy a podobne. Naozaj neviem, ci by nebolo pre vas lepsie si na obcasne vylety najst vzdy privat.. Obcas byvam na Podbanskom a s tou kludnou idylkou by som vas asi sklamal, ak hladate naozaj nejake kludne miesto, tak by som hladal niekde inde, cestna siet je v okoli Nizkych a Vysokych Tatier dobre vybudovana, Hladal by som skor starsi dom s vacsim pozemkom kludne aj vstrede nejakej dediny, zaroven by ste mali dozor nad domom.
Odpovedať
@hroma no do autocampu skor nie ako áno a musím súhlasiť so @stowasser určite skôr nejaká dedinka naokolo ako v "centre" vysokých či nízkych tatier a aj cena bude ohodne nižšia skúste zväčšiť polomer hľadania na širšie okolie a dostupnosť stále výhodná ale tej údržbe sa nevyhnete nikde...
Odpovedať
@hroma asi by ste si mali presne ujasnit, co chcete. chaty sa podla mna kupuju na to, aby tam ludia oddychovali, relaxovali, vegetili a valali sunky, co vy presne robit nechcete. ak chcete chatu vyuzivat vo vacsine na prespavanie pred turistikou alebo ako oddych po nej, tak by som to riesil prenajmom chaty alebo ubytovanim v nejakom sukromi.
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma tiez si myslim, ze kupa chaty nie je pre vas.... chata by mala byt blizko bydliska, aby ste si ju vedeli patricne uzit, a zaroven si tam aj porobit nutne potrebne veci... Tuto v tvojom pripade by som riesila naozaj zratanie vsetkych tych penazi, co vas stoji penzion a pobyty aj 15 rokov ci 20 dopredu... a co by stala chata...
Odpovedať
@hroma prave som nasla pre 2dospelych +1dieta 8r ( neviem tipla som si) 5ubytovani na dalsi vikend( booking) v okoli Podbanskeho co je podla mna aj s Certovicou stredne slovensko, ze kemp na vychode som povazovala Svidnik :-) , za 54e za 2noci !!! to vam "turistom" staci kedze tam potrebujete prespat vynasob si realne pocet vikendov a napr 10r a zvaz ci vam to stoji za to, podla mna absolutnie nie ak chcete mat len strechu nad hlavou. O chalupu sa treba aj starat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Rozumiem vam, co tym chcete povedat. My miname cca 500€ mesacne naklady na penzion, strava, benzin na turistiku, je to podla Vas ok? Zratajte kolko nas to vyjde cca rocne.. nie sme pasivni turisti.. este som rozmyslala nad domom, ale my teraz byvame v dome 250m2.. staci,, chatu hladam oooovela mensiu.. cca 50m2.. A chata by az take naklady nemala, si myslim.. Pisala som, ze vyslovene Tatry nepozeram, ale aj okolie, pripadne nieco na tahu tatranskej magistrale..
Odpovedať
a podotykam, nechceme brat uver... cize by islo zaroven aj o investiciu .. ;-) .. ale predostrem vase argumenty aj doma, rozoberiem ich s muzom.. zato som pisala sem, aby som nebola jak "zaslepena", ale ze proste aj ine nazory pocut... :-N
Odpovedať
@hroma no ale v tych 500je aka polozka "ubytovanie" lebo iba o toto si posetris, doviez sa tam musis tak ci tak a prejete tiez nieco
Odpovedať
a čo tak niečo okolo Terchovej? :-)
Odpovedať
@hroma no ja neviem. Bratranec má na Táľoch apartmán v apartmanovom dome. Obyvackokuchyna s rozkladacím gaučom a veľká spálňa s 5 posteľami. Jedna je poschodová. Nerieši trávnik, plot, stromky, strechu..... nič. Nebolo by toto aj pre vás?
Odpovedať
@adulik23 mozno aj ano, je nieco zaujimave tam? Pozerala som aj Tale, aj Jarabu, Krpacovo... @eeffka nerozumiem Vam.. podla Vas je 500€ mesacne len na turistiku (ubytko, strava a benzin) malo? Ze radsej mame pokracovat takto?..nevraviac, ze v letnych esiacoch sa suma vysplha aj na viac.. =-) @marta2610 ta si drzi cenu ;-)
Odpovedať
@hroma bezprostredne okolie moc neviem. Ale lyzuju, hubarcia.... a je to na skok či do vysokých tatier, do raja, do nízkych... proste strategický východiskový bod. 😀
Odpovedať
@adulik23 presne sa na to pozeram aj ja.. ze poloha je vyborna.. :-)
Odpovedať
@hroma ano, lebo je to za 3ludi a "intenzivni" turisti u mna predstavuje 3-4x do mesiaca? za 500e to je tak normalne, skor sa pytam ine, kolko EUR mesacne si myslis ze to bude az tam niekde budete mat chalupu? ved benzin miniete aby ste sa doviezli na "chalupu/apartman" a jest budete aj tak, ci?
Odpovedať
@eeffka hmmm.. neviem to fakt posudit, ale je mozne, podla Vas, ze to bude to iste?? Mam tomu tak rozumiet? Mesacne naklady domu 140€ (250m2).. tak som myslela, ze by to mohlo byt menej :-D, keby islo o mini chalupku .. to je tiez zaujimavy postreh.. ze v podstate v konecnom dosledku (aj ked tento mesiac len 500, v lete aj 900€), je to skoro to iste.. lebo naklady chatky, benzin+ strava..
Odpovedať
Na cestovnom neusetrite, na strave tiez aj ked budete majitelmi chaty. V sirsom okoli Tatier su po dedinach obrovske domy nevyzuzivane. Su ludia, ktori z nich spravili penziony, su ludia, kotri na toto nemaju ani vstupnu investiciu ani cas aby sa tomu venovali. Co tak rozhodit siete a zistit, ci by ste si nemohli u niekoho dlhdobo prenajat jednu izbu? Nemusite investovat, taki dochodcovia v obrovskom dome, ktori ziju sami by vam mozno vedeli aj priatelnu cenu ponuknut. Aj si prilepsia aj vy usetrite. A mozno aj u niekoho s domom prerobenym na penzion by sa dalo dohodnut o cene, lebo ak budu mat istu mesacnu platbu a nebudu musiet vykryvat hluche obdobia, ked im pridu turisti maximalne na vikend aj to len do jednej izby tak to moze byt aj pre nich atraktivna ponuka. Vy pridete, prespite, upracete (alebo aj nie) a nekosite, nestarate sa o kurenie, kydanie snehu, udrzbu...
Odpovedať
Dobrý večer, neviem aký máte budget, no podľa účelu ktorý popisujete by som možno pouvažoval nad kupou apartmánu kde Vám úplne odpadá kopec problémov ..
Odpovedať
@hroma Zdravím. Toto je jedna vec, ktorú by som určite neriešil len tak na slepo. Ja mám priamu skúsenosť s niečím podobným v Holandsku, aj keď to asi nie je to čo si predstavujete pod "autokemping". Máme celoročný prenájom 1 staršieho bungalovu, a okrem toho sú tam aj novšie vilky + kopa miesta pre karavany s jazerom na plávanie, wifi, recepciou a celoročnou údržbou. A po 2 ročných skúsenostiach by som si aj napriek všetkým + danej lokality tam žiadnu nehnuteľnosť natrvalo nekupoval. Mimo sezony sa to dá, je tu viac menej kľud, teda ak vám vedľa vás nedajú niekoho, kto si tam spraví bar s diskotékou. Ale v sezone od polovice mája do konca septembra je to masaker: kopa ľudí, málo miesta na parkovanie, cez letné prázdniny hluk aj do 2 ráno, slabá wifi ..... Úprimne neviem, aká je vybavenosť toho autokempingu...., ale vaša situácia je ako stvorená na dlhodobý prenájom. Dohodnite sa na prenájme na 2 -3 roky, stlačte cenu nájmu na hodnotu vašich priemerných mesačných nákladov cca 500 eur, alebo ak mu vyplatíte nájomné napr. na 1 rok dopredu dá sa ísť aj nižšie a poprípade si dajte do zmluvy aj klauzulu o budúcej kúpe nehnuteľnosti. No a za ten čas si na vlastnej koži zistíte všetky + a -, reálne náklady... Lebo to čo vám ešte teraz nemusí vadiť, sa časom môže radikálne zmeniť a vy potom môžete mať problémy s ďalším predajom nehnutelnosti. Alebo si ako vám tu už viacerí radili hľadajte menší, starší domček v okolitej oblasti.
Odpovedať
@maniacus dakujem... Porozmyslame aj nad touto variantou...ze dlhodoby prenajom..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?