Ktorého dodávateľa plynu si mám vybrať?

napíšte Vaše skúsenosti o ponukách a skúsenostiach s danou spol. /dodávateľom plynu/elektriky. Chcem mať čo najviac info od ľudí /spotrebiteľov a nie od obchodníkov.
Odpovedať
žiadného z tých dotyčných čo chodievajú od dverí k dverám. Stačí sa raz pozrieť na televízne noviny ale na nejaký spravodajský portál, že koľko problémov majú ľudia s takými dodávkami. Nehovoriac koľkokrát ide o podvodníkov. Ja by som odporúčil tradičných dodávateľov ako SPP.
Odpovedať
Profilova fotka
Taktiež využívam SPP,napriek majoritnému postaveniu, povyšeneckému správaniu som po zvažovaní zvolil ich.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zmenili dodávateľa plynu na Energie 2. Prechod bol relatívne v poriadku, ale poviem ti, pracuje tam s prepacenim tlupa neschopných žien a ja osobne by som ich s prepacenim všetky nakopala do riti :-) Žiadali sme sťahovanie platieb automaticky z úctu - samozrejme nam to nastavili na prevodne príkazy- trvalo niekoľko mesiacov, kým som sa doprosikala a dovyhrazala a dali to do poriadku. O vyučtovani ani nehovorím - na to sme čakali vyše dvoch mesiacov s tým, že som tam volala každý týždeň a zakaždým ma odbili - buď tam nebola kolegyňa ( ta to teda riadne flakala) alebo že bude budúci týždeň - to som počula asi 5 krát, že este nemajú údaje z SPP, pričom týždeň pred tým mi iná povedala, že údaje im práve prišli. Proste totálny bordel a chaos, niekedy som mala pocit, že mi to robia naschval. Až ma nakoniec tak nas.ali, že som napísala sťažnosť do Čiech a este v ten deň sa to vyriešilo do dvoch hodín :-) Ked sa mám vyjadrit k cenám, sú ozaj lepšie ako v SPP- tot jedine pozitívum- ináč pracovníčky totalne neschopne. Pri plyne je výhoda jedna položka - cena plynu, čiže sa dá ľahko porovnávať, kde je lacnejsi, ale elektrinu by som neriskla - ta totiž pozostáva z viacerých položiek, kde cena elektriny za kWh je len maly zlomok, ktorý môže byt síce nižší ako inde, ale zvyšné položky ( jadrový fond, prenos, atd.nepoznam všetky, je ich tam dobrých pár) môžu byt oveľa vyššie, tym pádom je to veľký risk a ľahko sa dá oklamat.
Odpovedať
@blondiee83 no mne sa zdá, že takýto pracovníci sa dnes nachádzajú na vúčšine miest v štátnom sektore. Potom prídem do niektorého úradu a je v tom taký bordél že až. Ja by som sa však pri výbere neorientoval len na cenu ale aj na spoľahlivosť, transparentnosť a podobne. Nnie vždy cena rozhoduje.
Odpovedať
Profilova fotka
@oondrejj čo myslíš tym spoľahlivosť a transparentnosť? Ináč, ak sa čokoľvek stane s plynomerom či nastane únik plynu alebo iny podobny problem, je potrebné kontaktovať SPP ako majiteľa plynomeru a distribucnej siete - platí sa im ten fixný mesačný príspevok - čiže zodpovednosť je na ich strane. Ak by to tak nebolo, tiez by som do takého rizika nesla kvôli pár euram. Čiže až na tie neschopne pracovníčka nie je žiadny problém. Odcitanie stavu robí taktiež SPP- čize na tých alternatívnych dodavateloch je len fakturacia, ktorú si v prípade plynu každý môže velmi rýchlo skontrolovať. Snáď to bude v poriadku aj naďalej.
Odpovedať
@blondiee83 vybrať si dodávateľa plynu, u ktorého hrozí žekaždý druhý deň bude preušená dodávka plynu alebo niečo podobné. Ktorá ti pošle servisákov mesiac po tom ako in nahlásiš že niečo potrebuješ a podobne. Keby som si mal takého zvoliť tak by som bol poriadne opatrný.
Odpovedať
Profilova fotka
@oondrejj skús trochu pozornejsie citat - servis vykonáva SPP, kedze je vlastnikom sieti aj plynomerov, nie alternatívny dodávateľ. Takisto neviem, akým spôsobom by mohli prerušiť dodávku plynu- kedže distribucnu sieť (sedliacky rúry) vlastni SPP a pokial viem, nové pre alternativnych dodavatelov sa netahali. Neviem, na základe čoho si dospel k takým predkladom, že každý druhý deň hrozí odstávka plynu, ale mám taky pocit, že ani sám nevieš.
Odpovedať
@oondrejj ,a ostatný, tak uvediem na pravú mieru nemiešajte si distribútorov s dodávateľmi , dodávateľ len dodá energiu a môžeš si vybrať ktoréhokoľvek najlepšie z kalkulačky na úrade vlády, ktorý ti práve vyhovuje pre tvoj odber,naopak distribútora si nemôžeš vybrať, ten je daný adresne ale práve on zabezpečuje servis, to platí pre plyn i elektrinu, je to podobné ako ked vedenia pre pripojenie internetu využívajú aj iný dodávatelia ako T-com, používajú len spoločnú cestu pripojenia
Odpovedať
SPP, jedna sa o 2 firmy (SPP a SPP distribucia). SPP - distribucia, je vlastnik prenosovej sustavy. SPP je obchodnik, ktory ma zmuvu s tebou. Nakupuje plyn, od ineho obchodnika (a pod.) Tento plyn sa dostane distribucnou sustavou az k tebe do plynomeru. Obchodnikov je na trhu viacero, kazdy sa snazi ziskat co najviac zakaznikov, aby predal co najviac plynu. Zakaznika moze odpojit / pripojit do distribucnej sustavy iba vlastnik distribucnej sustavy. Cisto teoreticky ak obchodnik nezaplati distribucnej sustave za prenos, mozu odpojit aj teba.
Odpovedať
ČEZ, ELEKTRIKU I PLYN.
Odpovedať
a čo RWE?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?