Kotúč na cirkulár

Dobry vecer.Potrebujem poradit.Chcem kupit kotuc na cirkular.Len tak som kukal po nete a nasiel som overenu znacku PILANA.Potrebujem kotuc o velkosti 600x2.8x30-56KV.Pilana kotuc som nasiel za 74 + doprava.Nasiel som ale aj taky isty kotuc len je to iny vyrobca Kotúč Strend Pro SuperSaw CW 600x2,8x30 56T cena 47 eur + doprava.Vobec ale neviem aky kvalitny je ten kotuc.Nema niekdo skusenosti alebo radsej ist do overenej kvality a priplatit si ? Dakujem vsetkym za odpoved.
Odpovedať
Mám pocit, že sú to ceny bez DPH, tak si k tomu pripočítaj ešte 20%. Pílu chceš pre seba, je to zrejme Tvoj prvý kotúč, ja by som asi radšej zvolil Pilanu. Rátaj ale, že s hrúbkou 2,8 mm sú to všetko kotúče na tzv. hobby rezanie. Ak chceš aby Ti píla v cirkulárke slúžila tak dlho ako napr. naším otcom, dedom, rozhodne potrebuješ kvalitnejšiu, resp. hrubšiu (aspoň 4 mm). Tie "jednorázovky", čo sa predávajú v dnešnej dobe, za chvíľu budú asi vyrábať z milimetrového plechu. 😞
Odpovedať
Vsetky ceny su uz aj s DPH .Doteraz som si pozicaval kotuc od suseda a bol som s nim spokojny.Ma kotuc Pilana.Rocne potrebujem narezat tak max 7 metru dreva preto som sa pytal ci bi mi na to nestacilo ten lacnejsi kotuc.
Odpovedať
@alik1986 znacka strend je totalna cina, neda sa to ani porovnat s Pilanou.
Odpovedať
@alik1986 Zmeraj si šublerou hrúbku susedovej píly. Iba tak, pre Tvoje info. Inak dnes sa už nedá veriť ani značke. Mnohí "značkoví" výrobcovia si dávajú vyrábať výrobky v číne. Ja som sa sklamal už i pri Pilane - píle hanibalke pr. 100 cm.
Odpovedať
@petersd toto je rozmer jeho kotuca 600x2.8x30-56. Hanibalka je tusim urcena hlavne na pozdlzne rezanie.
Odpovedať
Hej, hanibalka je na pozdlže rezanie. Ja som sa sklamal v kvalite kotúča ako takého. Všetky rezné podmienky kotúč mal u mňa dodržané priam učebnicovo, no pri rezaní sa vlnil, podľa mňa bol bol jednoducho tenký na taký priemer píly. (ak sa dobre pamätám, bola to hr. 5 mm), alebo mal v sebe nejaké vnútorné napätia materiálu (?). Zreklamoval som ho a poslal do Pilany. Po krátkom čase mi ho poslali naspäť, že vraj kotúč je úplne v poriadku. Neviem ako ho testovali, lebo nie je v poriadku! Jediné čo som si na kotúči všimol, bol maličký zábrus do kotúča. Zrejme zmerali tvrdosť, ta bola asi OK a kotúč mi poslali naspäť. Dodnes mi leží niekde v dielni takmer vôbec nepoužitý.
Odpovedať
@dent máte pravdu. Strend pro je Hobi a to platí pre všetko čo si nechajú vyrábať v Číne. Pilana a je skutočne dobrá. Ako ručná pila tak aj kotúče.
Odpovedať
@petersd ale hanibalka na vačšie prierezy musí byt 900 mm , minimum je 800 mm -mám taku už roky
Odpovedať
@daralbajda Vôbec som nepochopil čo chceš teraz povedať. Priemer píly sa kupuje podľa priemeru maximálnych obrobkov, ktoré budeš spracovávať. Hanibalky sú určené na rezanie tzv. po vlákne (teda pozdĺžne) a existujú v každom rozmerovom rade píl - aj 600, 700, 800,1000... (okrem pr. 800 mám všetky uvedené)
Odpovedať
@petersd asi teda pojdem do Pilany.Len uz musim iba najit kvalitny obchod kde predavaju za rozumnu cenu
Odpovedať
@petersd to že hanibalka sa tažko prehreje , ak neni " vyšrangovaná" tak ti ju odhreje , ale to každý kotuč ak ho mučíš a je tupý a " nevyšrangovaný".....Neviem nezažil som problém s hanibalkou..
Odpovedať
Hanibalka nie je o nič odolnejšia voči prehriatiu, než klasická píla. Líši sa iba tými vyhadzovacími zubami. Všetko to je len a len o šírke šrámu zubov. Ja chcem poukázať najmä na to, že v záujme "šetrenia" výrobcovia vyrábajú píly s tenších materiálov. (no predávajú ich stále za rovnakú cenu). Také píly sú potom fakt iba na hobby použitie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobry vecer.Tak som nakoniec objednal kotuc znacky PILANA.Vceraj som ho v dopolednajsich hodinach objednal a dnes vecer mi ho kurier doviezol.Uz ho len zalozit a rezat.Pokial bude ako ten od suseda co vyzera rovnako tak budem spokojny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?