Koľko platíte za poistenie domu?

Včera mi poisťovák vypočítal ročné poistné na rod.dom 157 m2 ob.plochy+36m2 garáž /súčasť domu/ na 147€, poistná suma 109 000 €, poisťovňa UNIQA....je v tom poistená nehnutelnosť,krádež,živ.pohromy...vraj všetko, lebo dáke pripoistenia sú tam zdarma...poisťovák tvrdil, že lepšia poistka mom. na trhu nie je :-D Koľko vy platíte za takúto komplet poistku? Poteším sa pripomienkam súvisiacich s touto témou, ďakujem ;-)
Odpovedať
ahooj ja som poistovala pred mesiacom, Alianz, 100m2, na sumu 117 000eur, najväčšší balík, tz proti všetkému, + poistenie vnútorného zariadenia na 10 000eur, + poistenie elektroniky 3 000eur. Vsetko spolu za 120eur (po zľavách tz. ked mas u nich uz nejaku zmluvu + ked si poistenec VZP.)
Odpovedať
Profilova fotka
@skallka pekne si vyziadaj tie drobne pismenka, volaju sa vseobecne poistne podmienky a zmluvne dojednania... a upriam svoju pozornost na vyluky z poistenia ;-) a celkovo bez podrobneho nastudovania tychto drobnych pismeniek proste ziadnu zmluvu nikdy nepodpisujem ;-) a pri podpise si este overujem, ci tie drobne pismenka, co som mala doma, su identicke s tymi, ktore tvoria prilohu poistky :-D :-D :-D
Odpovedať
@skallka každý poisťovák ti povie, že je to najlepší produkt, čo ti ponúka.... teraz som poisťoval dom klientovi na 80.000 eur + garáž a šopu na 30.000 eur s ročnou platbou 75 eur :-D
Odpovedať
@skallka inak chceli uniqu, ale tam to vyšlo veľmi draho - okolo 150 eur...
Odpovedať
Suhlasim s kaktusik007, vypytaj si vseobecne podmienky a vyluky....pokial ti bude niekto v poistovni tvrdit, ze poistenie pokryva aj nieco, co je uvedene vo vylukach, nech ti to da pisomne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom tento postup nedoporucujem, pretoze ad jeden, papier vela znesie, a v pripade udalosti na co jej to bude??? poistovna sa od toho distancuje, a bude si narokovat nahradu skody od dotycneho konkretneho jedinca???? hooodne narocne..... a pri dnesnych sudoch.... fakt eee ;-)
Odpovedať
My sme dávali poistku minulý rok v Axa na 150 000€ a platíme 137€.
Odpovedať
@kaktusik007 ale myslim, ze vela poistovakov to odradi :-)
Odpovedať
ja som daval poistit dom vo vystavbe 160m2 zastavana plocha na asi 113000€ nejaky ten najvyssi baliik + pripoistenie stav. materialu za 87€ :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom odradi to akurat takych, ktori to s klientom nemyslia uprimne ;-) a potom - viem cca ake provizie maju, a tu plati proste jednoducha matematika - das drobne pismenka, mozno zarobis, nedas, pojdem za inym co mi tie drobne pismenka spristupni :-D :-D :-D :-D nehovoriac o tom ze je povinny to spravit, na to tu mame legislativu ;-)
Odpovedať
@robino82 v akej poisťovni prosím?
Odpovedať
@94 a tú sumu 117000 si si stanovila ty? Mne ju vypočítal PC na základe rozmeru domu...asi by sme si ju mali navýšiť...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skallka ahoj vypocital ju PC....mame 100m uzitkovej a 120 zastavanej plochy.
Odpovedať
@skallka v kooperative ale mal som tam nejaku 40percent zlavu
Odpovedať
@skallka zdravim, nepišeš či išlo len o poistenie nehnutelnosti alebo aj poistenie domacnosti
Odpovedať
@fabrisia aj domácnosť je v tej sume
Odpovedať
@skallka to je skvela cena, aj ked je tam dost nizka poistna suma...určite ho nepodhodnotil?
Odpovedať
@fabrisia tu poistnú sumu vypočítal PC podľa m2....ale samozrejme že dom má hodnotu vyššiu
Odpovedať
Združený živel požiar - požiar, výbuch, priamy úder blesku, náraz alebo zrútenie lietadla, jeho častí alebo jeho nákladu, pád stromov, stožiarov a iných predmetov, povodeň - povodňou alebo záplavou, vietor - víchricou alebo krupobitím (sila vetra 75km/hod zosuv - zosúvaním pôdy, zrútením skál alebo zemín, zosúvaním alebo zrútením lavín, zemetrasením, ak je poistenou vecou budova, tiež ťarchou snehu, námrazy, vodovod - kvapalinou unikajúcou z vodovodných zariadení a médiom vytekajúcim z hasiacich zariadení, náraz, dym - nárazom dopravného prostriedku, dymom, nárazovou vlnou pri prelete nadzvukového lietadla. EXCELENT  zisteného páchateľa, šetrené políciou) (vo vonkajšom priestore max. 670 EUR za jednu a všetky PU v jednom PO)  Nepriamy úder blesku Združený živel (viď. PRIMA)  Zodpovednosť za škodu z vlastníctva postených nehnuteľností (majetok: 16 600 EUR, zdravie a život: 33 200 EUR)  Krádež vlámaním a lúpež (krádež z vonkajšieho priestoru max. 670 EUR za jednu a všetky PU, podmienkou je prekonanie konštrukčného upevnenia stavebnej súčasti alebo príslušenstva)  Vandalizmus – nezistený páchateľ (830 EUR pre jednu a všetky PU v rámci jedného PO)  Skrat elektromotorov s príkonom do 3000 W (najviac 133 EUR za jeden elektromotor, resp. 500 EUR pre jednu a všetky PU v rámci PO) Poistenie RD prízemie podkrovie poistná suma + domácnosť poistná suma 110 652,03 euro ročná platba po zľavách 126,56 euro Kooperatíva
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Ja som teraz našim poisťovala dom. 200 m2 podpivniceny ,3 vedlajsie stavby kazda poistena na 12 000 eur,domacnost 10 000,zodpovednost bola zadarmo, predtym ho mali v UNIQE na sumu 100 000 eur, Platili 168 eur ,teraz maju vo WUSTENROTE poisteny na 150 000 eur a platia 99 eur :-)
Odpovedať
podľa mňa ide aj to, že čo v prípade ak nastane poistná udalosť. Čo z toho, že si niečo poistím v kooperatíve o polovicu lacnejšie, keď je to poisťovňa, ktorá sa vyhýba poistnému plneniu (moja vlastná skúsenosť + skúsenosť mnohých ľudí v mojom okolí). Ale napríklad mala som mesiac poistený byt v Unique a zhorel mi vysávač - do dvoch týždňov som mala 100 € na účte.
Odpovedať
my sme tiez teraz menili poistovnu z Kooperativy na Uniqua, prave z dovodu, ze s Koop. maju zle skusenosti kamarati , aj poistovacka, co nam robila poistku, tak nam vyratala, ze v Koop. sice lacnejsie, ale ze pri poistnej udalosti robia problemy, zatialco v Unique este nemala s nimi problem..
Odpovedať
tak toto idem aj ja riesit...dobra tema. s ktorou poistovnou mate teda najlepsie skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
my mame poisteny rozostavany dom v Uniqua, uz nam to poistili na buducu hodnotu, podla znaleckeho posudku a platili sme nieco cez100 eur, nepamatam presne @skallka skontroluj ci je to na obyvanu alebo neobyvanu nehnutelnost, nas poistovak sa najskor pomylil a ked sme dali ze obyvana tak to bolo menej, ale inak mame asi to iste
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
dobry den, chceme si dať poistiť dom a dali sme si spraviť cenové ponuky. najnižšsia bola od capital projekt management associates. máte niekto s touto poisťovnou skúsenosti? alebo máme dať overený alianz?? dakujem za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?