Klimatizacia

Čaute banda. Mám v pláne kúpiť klimatizaciu ktorú budem využívať celoročne na kurenie i chladenie. Akú by ste mi odporučili? Určite by mala byť úsporna A+++
Odpovedať
@77mino úsporná by mala byť každá s inventorom, mení výkon zmenou frekvencie kúri a chladí vždy požadovaným výkonom, len vždy je to lokálny zdroj ktorým nedosiahneš všade rovnakú teplotu ako z podlahovky, no tá je podstatne drahšia s TC
Odpovedať
Profilova fotka
@77mino ahoj. Chces klimatizaciu - tie viditelne pristroje v kazdej miestnosti co fukaju vzduch, alebo chces kurit TC vzduch/vzduch?
Odpovedať
@lenkito10 aky je prosim rozdiel medzi klimatizaciou, teda tym viditelnym pristrojom v kazdej miestnosti co fuka vzduch, a TC vzduch/vzduch?
Odpovedať
@hockto ,no TC vzduch- vzduch je napr. i každá kompresorová chladnička či mraznička
Odpovedať
Profilova fotka
Klimatizaciu tu viditelnu asi poznas, Pri TC vzduch/vzduch (ako ustredne kurenie) mas rozvody zo stropu do miestnosti. Vyzera to ako rekuperacia, velke potrubia. Vonkajsia jednotka - TC, jedna vnutorna jednotka, z ktorej idu rozvody (potrubia) do kazdej miestnosti stropom. V kazdej miestnosti mas termostat a nim nastavujes pozadovanu teplotu + hlavny termostat.
Odpovedať
@lenkito10 Ano jednoznačne klimatizaciu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@lenkito10 No tak to nieje tak celkom vo všetkých prípadoch pravda, že áno. https://www.ivarsk.sk/katalog/tepelna...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?