Klesne o nieco tento rok stavebny material?

Zdravim, nema niekto info, pripadne ti, ktori pracujete v oblasti stavebnictva, je mozne, ze o nieco klesne stavebny material na jeseň/zimu? Ci to pojde uz len vyssie? Nevieme, ci mame cakat alebo objednavat dalsie veci uz teraz. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle no ... 1. kto pracuje v oblasti stavebníctva neurčuje koncové ceny z ničoho 2. koncové ceny sa dvíhajú na základe nákupnej ceny, je v tom zohľadnená marža predajcu 3. osobne silne pochybujem, že ceny pôjdu dole 4. aj napriek stúpajúcim cenám je na trhu dopyt 5. mala by si ako výrobca dôvod znižovať ceny pokiaľ je evidentné, že dopyt stále trvá aj napriek 30-300%nému zdražovaniu ? Nechcem byť nepríjemný / arogantný alebo drzý - ale vešteckú guľu skutočne nemá nikto. Keď ti poviem, že budúci rok klesnú ceny, tak počkáš a ak náhodou neklesnú, tak ma obviníš, zo zavádzania. Žiaľ, je tu šanca, že to klesne o pár percent, je tu šanca že sa to udrží na tom čo je teraz a ako sa vraví, dobre už bolo. No je tu šanca, že budú skúšať koľko koncák zvládne financovať. Lebo OSB doska za 88€, už skutočne nie je žiadny vtip Joža Pročka, ale bežná realita na trhu. Keď dom z čisto OSB vyjde drahšie ako komplet železobetónový, tak niečo skutočne... nie je v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
Pochybujem, ze to pojde dole, skor si myslim, ze to pojde este vyssie :/ Ten co postavil dom minuly rok a ma ho na kompletku si moze gratulovat :/
Odpovedať
nespoliehala by som sa na to. radsej by som necakala. nebudu ti vediet povedat ani pracovnici zo stavebnin, oni ceny neurcuju. tie sa odvijaju od cien ich dodavatelov a tak dalej.
Odpovedať
Polystyren už dole šiel napr.
Odpovedať
ked sa ale vsetci vyhrazaju dalsiou korona vlnou, myslim, ze to bude mat za nasledok podobne prejavy co sa tyka cien ako to bolo aj doteraz. neviem neviem, ci by ceny klesli, ked to opat zacne.
Odpovedať
@zanettle je už niekoľko tém na tomto fóre na túto tému. očividne si žiadnu nenašla... nie, nie je predpoklad, že by ceny išli dole. a práve tí, čo o tom niečo vedia, by ti takú informáciu logicky nedali, ak by vedeli, že časom pôjdu ceny dole... dominik ti to dobre napísal. opakovať sa nebudem. kým stále trvá enormný dopyt napriek vysokým cenám, nie je dôvod ceny znižovať.
Odpovedať
@zanettle klesne ti akurát sánka, včera dávali zvýšenie cien energií
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?