Ísť bývať s manželom ku svokrovcom?

mám jeden problém, s priateľom sme chceli po svadbe začať stavať dom, avšak pred rokom mu zomrel otec, v ich rodičovskom dome žijú môj priateľ s mamou a zatiaľ tiež sestra s mužom a dvomi deťmi, avšak sestra chce stavať dom a my nevieme, čo ďalej, priateľ mi preto dal tri návrhy: a) začneme stavať svoj vlastný domček ale s tým, že sa bude starať priateľ nielen o náš dom, ale aj o matku a ich veľký rodičovský dom, i po smrti matky to chce ťahať všetko on, aby dom neschátral b) zostaneme bývať u nich a dom si postupne prerobíme, ale prvé roky manželstva sa budeme musieť tlačiť so svokrou a tiež aj so sestrou, pretože ich stavba domu bude na dlhšiu dobu c) po svadbe si nájdeme prenájom a po odsťahovaní jeho sestry do nového postaveného domu (koľko to bude trvať nevieme) sa potom nasťahujeme späť a budeme si postupne prerábať som z toho psychicky na dne, pretože sa neviem rozhodnúť k spokojnosti všetkých a bojím sa toho, že svokra mi nedovolí prerobiť si dom podľa môjho gusta a bude mi vyčítať, že to nie je môj dom, že nemám na neho nárok a že nemám právo prerábať jej dom :( prosím o pomoc alebo nejaký nápad či radu, ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa je to veľmi individuálne a záleží to aj od vzťahov v rodine. U nás sú vzťahy úplne v poriadku, no napriek tomu by som nechcela žiť v spoločnom dome ani so svokrou, ani s našimi. Ja osobne by som určite trvala na oddelenom bývaní. Takisto by som nechcela, aby raz moji synovia žili u nás aj s rodinami, podľa mňa to nie je dobré ani pre jednu stranu.... - napriek tomu, že ich teda oboch zbožňujem :-) To je môj názor... ;-)
Odpovedať
Podla mna je idealne mat vlastne byvanie nezavisle na nikom. Po prve je tam skuromie. Po druhe nikto nemusi byt nikomu za nic vdacny, resp. sa doprosovat niecoho a byt stale zaviazany - aspon pocitovo. Po tretie robis si co chces a nikoho do toho nic nie je. Acko je teda najlepsie, otazka je, ci utiahnete financne aj fyzicky 2 domy. Mozte skusit aj byt na zaciatok.
Odpovedať
Profilova fotka
no to je pekná dilema, a čo tak postaviť dom, sestra tiež nech dostavia a ten rodičkovský potom predať? alebo keď chcete byť len teraz sami tak si niečo prenajmite, ono je tolko možností... My sme bývali aj so svokrou v prenájme, potom s našimi v ich dome a to už sme nevydržali, kúpili chalupu a teraz máme juchuchú, čo si doma navaríme to si aj zjeme ale musíte si všetci sadnúť a poriadne sa porozprávať, nech si každý povie ako si to predstavuje a nejaké riešenie už nájdete, len treba o takýchto veciach komunikovať držím palce :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?