Dvierka do sprchového kútu

Prajem pekný deň, potreboval by som poradiť resp. nájsť niekoho, kto by vedel vyrobiť dvierka na sprchový kút. Kút je robený z Itongu 5cm širokého, teraz s obložením hrubka 7,5 cm. Hrany sú z plastovej zaoblenej lišty. Moja predstava je fixne sklo na vrchu a dvojité dvierka. Dvierka by sa mali otvárať asi do vnútra aby bola zabezpečená tesnosť pre špecifický tvar otvoru. Čo sa týka otvárania dvierok do vnútra, predstavoval by som si pánty, ktoré by zabezpečili otvorenie až po steny sprchového kúta. Uvítam aj iné návrhy a rozumy a hlavne niekoho, kto by to vedel vyrobiť a naceniť. Ďakujem za ukúkoľvek radu
Odpovedať
Profilova fotka
obráť sa na http://www.aquatek.sk/kontakt/start
Odpovedať
Zabehni do najbližšieho sklenárstva. Už zvyknú robiť aj sklenené zádveria, či sprchové kúty. Konkrétne tebou nakreslené, len zádverie, mi už dva mesiace naceňuje :-). Škoda, že si nad tým neuvažoval dopredu a nevymuroval si to podľa rozmerov bežne dodávaných sklenených dverí z katalógov výrobcov sanity. Teraz to bude o to náročnejšie a drahšie.
Odpovedať
@pripad001 už som behal po sklenárstvach, len majú problém s uchytením... a už neviem kam mám ísť. Nooo problémy s tvarom a rozmermi zisťujem až teraz... bola to kompletná prerábka bytu a hlavne veľku rolu hral aj 1cm v ľavo v pravo... všetko je natesno... Samozrejme teraz by som tvar otvoru urobil ináč ale užje neskoro... musím sa popasovať s tým čo mám
Odpovedať
Profilova fotka
Daj záves
Odpovedať
aj Ravak vie robit dvierka na mieru
Odpovedať
Co myslis tym - fixne sklo na vrchu- ? Ak tomu dobre rozumiem, tak chces kut uplne uzavriet? Ak ano, je to blbost, lebo potom tam nebudes moct ani dychat, ako sa to zapari, rovno sauna na odpad, malo by to mat aj vetranie. Musis hladat pod nazvom kupelnove dvierka do niky v googli, skus si to dat cez obrazky.
Odpovedať
@rurio najlahsie je kupit 2 kridlove dvere, tie mozes otvarat dovnutra ak nemas 300kg, take aby panty umoznili otvoranie ako potrebujes. Skla budu asi velke tak si das narezat uzsie, neviem ci sa daju ak kalene ale nejake bezpecnostne by nebolo od veci..
Odpovedať
@irise fixné sklo chcem práve preto aby para neunikala smerom cez otvor (vstup) z kúta do priestoru.... v ľavej stene, na fotke to nie je dobre vidieť je otvor a hneď za otvorom je ventilátor a chcem nasmerovať paru cez už vytvorený otvor, preto chcem dať jednu časť skla na pevno a aj sa mi zmenší váha krídel dverí, lebo nebudú musieť byť také veľké. @sysell práve pánty a upevnenie fixného skla sú pre mňa problém... Váha ani nie je problém tú si človek aj vypočíta (Hmotnost skla = a x b [m] x T [mm] x 2,5), a nebude až tak veľká cca jedno krídlo 8,5kg. aj tesnenia si už nejako zoženiem No čo vymysleli sme kút, postavili sme a teraz musíme ten náš guláš doriešiť :) Ináč ďakujem každému za radu
Odpovedať
@rurio Ake panty ake fixne sklo, Dvere do sprchove kuta existuju, kupis si komplet dvere s pantami, ak ti to sadne nechas tak ak nie objednas si v sklenarstve len tabulu a tu nahodis do kovania ktore bude pri tych originalych.
Odpovedať
@rurio Neuzatváraj ten priestor úplne. To horné sklo tam nedávaj. Budeš mať problém s vysušením sprchy a môžu sa ti tvoriť plesne. Trochu ten priestor musí by odvetraný.
Odpovedať
Profilova fotka
Skús zbehnúť do sklenárstva oni ti poradia. No ja by som ten priestor nehala otvorený. Nejak mi tam tie dvierka nepasujú na pohľad. Keď už, volila by som 2 dvierka otvárajúce sa od seba. Ešte by som porozmýšľala nad možnosťou, že by si dala spraviť len menšiu platňu cez stred otvoru.Tie by tam mohli ísť a možno by to bolo aj lepšie ako tam pchať 1 veľké dvere
Odpovedať
Uplne uzavrety kut nieje dobry, pra praveze ma unikat. Sklenar ti urobi dvierka na mieru. Ale do tej sikminy ako to uchytis? Mozno nejaka lista.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?