Dá sa odstrániť farebný vosk z dreva?

Profilova fotka
Robili sme terasu zo smrekovca, prírodného, iba naipregnovaneho proti skodcom, nicim neosetreneho. Po namontovani terasy sme museli nahle odcestovat, koli zdravotnym problemom mojho otca. Svagor, ktory manzelovi pri montovani pomahal, v zachvate dobrej vole terasu z vlastnej iniciativy osetril olejom, ked sme tam neboli....olejom s farebnym odtienom, ktory manzel popri inych veciach kupil omylom - planovali sme ho vratit a kupit bezfarebny. Terasa teraz chytila uplne iny odtien, ako sme chceli. Co teraz? Da sa to nejako odstranit? Je nadej, ze to vybledne, ze to slnko vytaha? Je odtien "jedla"....taky do oranzova. Sme z toho nestastni...svagra to mrzi, ale samozrejme, k nahrade mu to dat nemozeme....
Odpovedať
Profilova fotka
tak olej, alebo vosk? aky? mozno s chemiou,ale najlepsie obrusit.alebo sa s tym zmierit.bezfarebny aj tak vydrzi najmenej.pozdravujem svagra :-) ja takeho iniciativneho nemam :-(
Odpovedať
Jedina moznost je prebrusit to a natriet nanovo. Ale bezfarebny nater si bude vyzadovat castejsiu udrzbu a bude mat nizsiu zivotnost ako pigmentovy nater.
Odpovedať
Profilova fotka
@clus @engineerr asi to skusime prebrusit, vazne to nevyzera dobre, svagor sa s tym navyse "nehral" a nie je to chytene rovnomerne. Cim to mame zbrusit? Len rucne brusnym papierom? Neviem si celkom predstavit, akos a dostaneme to tych drazok, ktore kazda doska ma....
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to podlaha,neviem,najlepsie rozobrat a pustit egalizacnou bruskou.je to menej roboty.a isto by som to natrel pred opetovnou montazou.prajem vela chuti do roboty :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@clus je to podlaha...a co je egalizacna bruska? Kde k tomu pridem? Da sa to pozicat napr. v Baumaxe?
Odpovedať
Profilova fotka
v baumaxe istotne nie.tento stroj , zariadenie,maju lepsie vybavene stolarske dielne .je neprenosne.nekompromisne zrovna a vybrusi za par minut.
Odpovedať
Profilova fotka
@clus aha, tak to si ma nepotesil, toto asi u nas neprichadza do uvahy.... a take, ze na kolenach to prebrusit rucne brusnym papierom by nemohlo pomoct? Aspon trosku zmiernit tu farbu.... a potom to pretriet bezfarebnym (ani neviem, ci sme to mali vosk ci lazuru...v pelchovke, tekute to bolo)? Ci to bude vyzerat vselijako? Som z toho riadne nestastna.
Odpovedať
Profilova fotka
ved nejde o zivot.daj tomu patinu a budes originalna :-) vystup z radu konzervativnych zakomplexovanych bez vlastneho nazoru. som drzy.viem. sme na slovensku :-( :-( :-(
Odpovedať
@simsalabim Skusila by som vela saponatu do vody, a poriadne orajbat cirokovou kefou. Ale podla mna ak tomu date jedno leto, tak to slnko a dazd vytahaju. Bez rozobrania a specialnych brusiek a smirglov to nevybrusis, presne ako pises, tie drazky su malinke. To budete rucne robit tak dva roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak dakujem...hadam skusime... @clus vies, ked to vyzera priserne....ta oranzova farba nam vobec nejde k fasade. pred tym to bolo take neosetrene velmi pekne. Ja viem, slnko by tu farbu tak ci tam zmenilo, ale teraz mi je z toho do placu. Aspon mierne by som tu oranzovu chcela stiahnut.... ale ak to slnko a dazd spravi za nas, hadam to nejako vydrzime. Ono to je napatlane dost hrubou vrstvou a proste...oranzove :-( A ako tomu mam dat patinu?
Odpovedať
Najlepsie bude znovu rozobrat a zohnat si pasovu brusku. Ak maju dosky profilovane drazky, tak jedina moznost bude prebehnut ich na hoblovacke a freze s tym ze sa o 1-2 mm zmensi povodna hrubka.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim zopar nametov vyuzitia patiny najdes aj v mojom fotoblogu.moznosti je ovela viac.neviem aky styl vyznavas a ci sa ti to hodi.ja iba ponukam moznosti jednoducheho riesenia.vsetko sa da vyrobit uplne odznova a material pouzit na nieco ine.je to iba len na vas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@simsalabim nevyznam sa ale toto by som skusil: http://www.colorshop.sk/colorshop/esh...
Odpovedať
Profilova fotka
paci sa mi,ako sa pani snazia radit dame :-) uz by sme jej to aj obrusili.idom,mozno mas pravdu,ale riedidlo rozlozi aj pigment a dostane sa este hlbsie do dreva.ciste ,prirodne uz tazko ziska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?