Odpoveď na príspevok od slovakman22:
Prišiel mi dne tento list z katastra, čo to vlast… @slovakman22 Áno.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Mimo zastavaného územia obce má prevádzkovateľ di… @kejsix A aka je asi tá kompenzácia?Odpoveď na príspevok od slovakman22:
@kejsix A aka je asi tá kompenzácia? @slovakman22 Zalezi od lokality, neviem presne. Obmedzí to prípadnú výstavbu do budúcna (ochranné pásmo), taktiež vám vzniká povinnosť umožniť k stĺpu kedykoľvek prístup.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@slovakman22 Zalezi od lokality, neviem presne. O… @kejsix Ale ja tu rolu mam ohradenu a ked som tam bol vcera pozriet tak nikde na roly ani v okoli ziadne stlpy su neni, teraz sa neda nic na katastry riešiť, lebo je zavretý, dá sa stým niečo robiť? ja tam budem mať vysadené ovocné stromy, rola je úzka taký sliž, rozmer asi 6x200m.Odpoveď na príspevok od slovakman22:
@kejsix Ale ja tu rolu mam ohradenu a ked som ta… @slovakman22 Nespravis nic, si povinny to strpiet zo zakona. Ak to mas oplotene, tak neviem ako zse, ale ssd vopred poziada vlastnika o spristupnenie v konkretnom termine/terminoch, alebo si to podla situacie spristupnia sami. Ovocnym stromom 22kV vedenie neprekaza.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@slovakman22 Nespravis nic, si povinny to strpiet… @kejsix ... plus ochranné pásma a zrazu majiteľ zistí, že prišiel o 20 m svojej role, kde nemôže mať stromy.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix ... plus ochranné pásma a zrazu majiteľ z… @petersd Plati napisane - nespravis nic. Pri rozmere 6*200 uz len dufat, ze vedenie nepojde po dlzke.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Plati napisane - nespravis nic. Pri rozm… @kejsix A ked tam capnu tie siroke stožiare tak čo potom, ved to ani s kosačkou neprejdem vedla nehoOdpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Plati napisane - nespravis nic. Pri rozm… @kejsix Jednoznačne! Neurobí s tým nič. Teraz mu zostáva už len jediné, a to ísť s ponížene s poklonkom na distribučku a "poprosiť" ich, aby ten stĺp/stožiar umiestnili na hranicu (ale z jeho strany), aby čo najmenej zavadzial. Zaujímavé ale je, že majiteľ, ako dotknutá osoba, doteraz o ničom nevedel. Mal byť informovaný a účastný celého procesu. Pri šírke pozemku 6 m môže byť umiestnením el. rozvodného zariadenia, znehodnotený celý pozemok a mohol z toho vytrieskať zaujímavé odškodné. Teraz, keď je to už na katastri je už všetko passe.Odpoveď na príspevok od slovakman22:
@kejsix A ked tam capnu tie siroke stožiare tak č… 22kV moze byt kludne aj betonovy stlp, treba sa informovat.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Jednoznačne! Neurobí s tým nič. Teraz mu … @petersd Neobhajujem, ale zaroven si treba uvedomit, ze v extravilane mozu mat velke parcely desiatky, ak nie stovky majitelov. Vsetka administrativa navyse to uz vyrazne predrazuje v takom prípade (vraj).Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Jednoznačne! Neurobí s tým nič. Teraz mu … @petersd vies ztoho oznacenia elektroenergetickeho oznacenia co to vlastne je?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Neobhajujem, ale zaroven si treba uvedom… @kejsix mozu to byt aj iba elektricke kable vo vzduchu?Odpoveď na príspevok od slovakman22:
@kejsix mozu to byt aj iba elektricke kable vo vz… @slovakman22 Myslím, že kable to nebudú. Tak, či tak, choď na distribučku. Ponížene a možno sa aj nejako ľudský dohodneš.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Jednoznačne! Neurobí s tým nič. Teraz mu … @petersd pri veľkom množstve účastníkov konania to išlo verejnou vyhláškou. Pravdepodobný scenár. Tj. viselo to na úrade na nástenke...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Na 22kV nebudú žiadne "káble vo vzduchu". Mino za… @curuj Hej, "verejná vyhláška" je vynikajúca na isté veci 😉Odpoveď na príspevok od mgx:
@slovakman22 najdi si pravnika, ktory sa tomuto … @mgx Zistil som že ak inac to nepojde, tak budem ziadat o primeranu jednorázovú náhradu, som zvedavý co mi odpisu