Čo s nájdenými nábojmi?

Prosím Vás mohol by mi niekto poradiť, čo s nájdenými nábojmi? Pri likvidácii starej stodoly sme našli aj takýto "poklad". Doma to mať nechcem, ale neviem kam s tým? Odovzdať na políciu?
Odpovedať
Ja by som namiesto odovzdania na policiu volil privolat policiu. Uz len pre pokoj duse, aby ma nepodozrievali, ze su tie naboje moje a ze sa ich len chcem zbavit. Ale najlepsie sa opytat priamo ich, ako s nimi nalozit.
Odpovedať
odovzdaj, ale možno sa ti tam ešte príde pohrabať pyrotechnik. Alebo sa toho nejak ináč zbav (nehádzať do kachlí) - to, že tie náboje máš je nedovolené ozbrojovanie.
Odpovedať
mno, tak to ste ma teda potešili, pyrotechnik, alebo aby sa mi na dvore hrabali policajti... no teda teraz fakt už netuším, čo s tým :-|
Odpovedať
Profilova fotka
hod ich do rieky niekde a mas pokoj :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nele co je to za naboje? krabicka novych pouzitelnych, alebo nejake historicke z druhej svetovej? Ze ci by sa to nedalo predat nejakym nadsencom/zberatelom.... Ale spravne bude asi kontaktovat policiu...
Odpovedať
Co to je za naboje netusim, su stare, asi nepouzitelne ale z druhej svetovej asi nie su ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nele Zavolať políciu. Určite ti nebudú búrať stodolu :-)
Odpovedať
určite podľa zákona privolať políciu - inak nedovolené ozbrojovanie
Odpovedať
Zanesiem na políciu, to bude najistejšie :-)
Odpovedať
@nele zavolaj ploicajtov a este im povedz ze pod stodolou by mali byt dalsie, rozoberu Ti stodolu aj sami. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nele nechápem :-S šak ti tu každý radí zavolaj políciu. Takto si môžeš privodiť ešte problémy, lebo je zmarenie "možno" nejakých dôkazov.
Odpovedať
Tak ako som sa dozvedela, jedny sú do vzduchovky a jedny pravdepodobne do pukálu na zabíjačku, čím sa zabíja prasiatko. Takže to nebude až také horúce. A myslím, že polícia sa s takýmito "nálezmi" zo starých budov a stodôl stretáva, tak netuším aké marenie akých dôkazov a podobné hororové scény. Ešte ma nakoniec aj zatvoria do basy, nie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nele prajem Ti s nimi veľa šťastia....len neviem načo si založila túto tému
Odpovedať
@nele no podla mna ti @lucinka33 chcela pomoct a radila ti to co ostatní, takže ak si s tym chces urobit po svojom, tak je to smaozrejme na tebe, ale potom netreba zakladat diskusie a na nieco sa pytat, ked to potom otocis, nikto nehovoril o hororovych scenach, len ti ludia poradili co by urobili oni, pytala si sa ich na to..Ja by som tiez radsej volala policiu, nez im to nosit v kabelke na policiu,je to nebezpecne sa chytat takych veci bezohladu na to ci su to zo vzduchovky gulicky, lebo rovno granat z druhej svetovej.myslim si ze ani nestastia v domoch sa nedeju zrovna vzdy s gulovnicami a samopalmi, ale prave takymito akoze neskodnymi vecami...ale ako som povedala, urob co je podla teba lepsie...hlavene opatrne! caf..
Odpovedať
To uz fakt nemyslite vazne tuto otazku ?!!!
Odpovedať
Kedze som si prave precital, ze su do vzduchovky, tak ... :)
Odpovedať
@xane nehnevaj sa, ale každý náboje nepozná, ani ja som nevedela do čoho to je, nie každý sa v tom vyzná @sefaa ja som rada, ze mi poradili, ale som z toho trochu nervozna a ked mam pravdu povedat, nie som z toho celého moc nadšená, ale dnes to tam nesiem. Nič príjemné to nie je...
Odpovedať
nesies tam co? broky do vzduchovky a slepe naboje do pistole na zakalanie? normalne to hod do kosa ked to nechces mat doma, ved broky do vzduchovky si moze kupit kazde decko v obchode. Nie je to nic nebezpecne ani to nikoho neohrozi a policajti s tym nic neurobia.
Odpovedať
@lacoj kebyze to vyhodi do koša a nejakemu dementovi to vybuchne v ruke ci uz nejakemu decku alebo smetiarovi alebo bezdomovcovi to je jedno, este za to bude zodpovedná, na co si zbytocne robit starosti ?kebyze to len tak vyhodi do kosa tak nad tym este tyzden bude premyslat a bat sa toho, ja sa do toho moc tiez nevyznam ale z blizka ti aj broky zo vzduchovky vedia urobit zranenie podla mna...v takychto vecia absolutne netreba riskovat... @xane ja osm napriklad naboje v zivote nevidela, a kakla by som si z hociakeho na mojom vlastnom pozemku, aj keby tam bol rovno napis ze neskodne..neviem co je na tom podivne ze bezna zena sa zlakne nabojov?daj svojej zene na kredenc naboje od vzduchovky ze co ti na to povie, urcite sa nezacne rehotat ze haha ake neskodne (teda pokial nezijes s temrinatorkou alebo vysluzilou vojackou, to som potom nic nepovedala)... kazdopadne drzime palce,aj keby ta policajti rovno vysmiali, pojdes domov pokojna ze si sa toho zbavila..hotovo..bodka..
Odpovedať
@sefaa vybuchne co? najdi si na internete co su broky do vzduchovky. Su to odliate gulicky z olova, mozes ich roztavit a spravit si akurat tak olovko na chytanie ryb. Policajti ju akurat vysmeju ked im to tam prinesie. Ale asi skoda reci. Nabuduce ked najdete niekde priborovy nozik, tak aj ten odneste na policiu, ved co keby nim niekto niekoho zabil.
Odpovedať
@lacoj ano, práve sme my ubohe ženičky pochopili že si strašnýý tvrďas ako sa patrí :D mas jendoduchší život o poznanie čo všetko si urobiš z brokov, si super :)! ale nechaj nas obycajnych smrtelnikov vypsoriadat sa so strachom tak ako nam svedomie ci nazor dovoli...a dufam že nebudu nasledovat aj reči o inteligencii a podobne, lebo to muži ako ty zvyknnu :) samozrejme by sme si mohli študovať municiu na googli co by nam prsty stacili ťukať, ale.. čo už by ste vy chlapi robili, keby sme si aj toto museli urobit sami..:) je to Vás konicek, broky na nete studovat nebudem,však máme teba :) mier s vami, a svet bez zbraní :) cavte :-)
Odpovedať
nič nepoviem, keby to boli náboje s prachom, ale broky? sorry, ale mám "len" 28 rokov a viem ako to vypadá. veď ako deti sme sa s tým bavkali. náboj rozozná od guličky snáď každý, aj moja 90 ročná babka... robiť paniku, kvôli prkotine... nechceš to doma? zanes do smetí a hotovo. v ruke ti vybuchne akurát tak granát alebo protilietadlová strela, ktoré už musí rozoznať aj decko. nerobte hneď paniku, že náboje. guličky sú guličky a náboje majú úplne iný tvar. broky: http://ipravda.sk/res/2007/07/03/thum... náboje: http://www.pasztor.name/naboje/tvaryn... historické: http://www.pluska.sk/thumb/images/gal... tak čo to máš doma?
Odpovedať
@sefaa normalne som sa snazil vysvetlit co s tym. Ale ked ma niekto potrebu urobit zo seba za kazdu cenu XXX (doplnit co uznate za vhodne) na policii, tak to je jeho problem.
Odpovedať
@nele Najlepšie je bonzovať sám na seba a zavolať políciu a tá vás hneď obviní z ozbrojovania. Ešte pohľadajte a nájdete k ním aj zbraň. Tá sa vám zíde, ak bude nejaké prasa pobehovať po dvore.
Odpovedať
@leiluskaa tak sú tam aj nejaké podobné tým, čo si pridala ten druhý odkaz @sefaa dakujem, aspon niekto tu chápe moje pocity :-)
Odpovedať
treba hodit do smetiaka, nic nevybuchne..nabojov som videla uz x ks..
Odpovedať
Takže zistili sme, ze to sú náboje jatočné. Ale aj tak ich pôjdem odovzdať na políciu, nech si myslia o mne čo chcú. Maximálne ma pošlú aj s nábojmi preč, alebo si ich tam nechajú. Ďakujem všetkým za rady. Aj za tie "vhodiť do koša alebo utopiť v rieke"
Odpovedať
1. zavolat policiu 2. odniest na policiu 3. zavolat hasicov, aby oni zavolali policiu 4. zavolat starostovi, aby zavolal policiu a milion dalsich moznosti, z ktorych je na vyber ....
Odpovedať
Takže náboje sme odniesli. Službukonajúci policajti boli na obchôdzke, tak nás poslali za náčelníkom polície. Ten skonštatoval, že to sú slepé jatočné náboje, neublížili by nikomu, dokonca sa nás spýtal, či si ich nechceme nechať :-) Ale vonkoncom sa nám nesmial, ani na nás nepozeral ako na "blbcov" čo nepoznajú náboje. Povedal, že ich odovzdá pyrotechnikovi. A ja mám kľudný spánok ;-) /Mám zmenený nick, to len pre info, aby ste sa nečudovali, že kto to sem dáva príspevky/.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?