Čo je to za hmyz ?

Prosím Vás o radu, čo je to za hmyz. Objavilo sa to u nás na oknách a parapetách, je toho veľa. Ako sa toho zbaviť? Ďakujeme!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Sciaridae. Muchy. Skontroluj zeminu v kvetinacoch. Ak nemas, stiahni si aplikaciu Lens kde ti z fotky vyhlada co je to.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od smutivka:

Prosím Vás o radu, čo je to za hmyz. Objavilo sa …
@smutivka ziadne muchy ,,to su ,,okridlene,, mravce teraz sa roja ..
Odpovedať

@smutivka Ježišmária, toto máte v dome? Za chvíľu sa pustia do stien a napokon celý dom zožerú... Nepozeráš Toma a Jeryho? 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aron1121:

@smutivka ziadne muchy ,,to su ,,okridlene,, mrav…
@aron1121 Tak toto mravec nie je ani náhodou. Sú to muchy smútivky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bertie:

@aron1121 Tak toto mravec nie je ani náhodou. Sú …
@bertie a čo s tým ?
Odpovedať

@aron1121 Okrídlené mravce to zaručenie nie sú. Mám ich na dvore, takže ich veľmi dobre poznám. Sú to Smútivky, ako napísal bertie. @smutivka Nechápem - pýtaš sa, čo je to za hmyz a pritom si užívateľské meno dáš "smutivka", čo je názov hmyzu. Takže asi vieš, čo je to za hmyz, len si si to potrebovala overiť? Najskôr ich máš v niektorom, alebo viacerých kvetináčoch. Ako sa ich zbaviť? - Vystriekať miestnosť insekticídom (Biolit) - presadiť rastliny - vymeniť komplet zeminu - ak máš veľa kvetináčov, tak kúp jemné kamienky a nasyp ich na vrch zeminy v kvetináčoch. Zabrániš tak smútivkám prístup k zemine, aby nakládli nové vajíčka a taktiež tie, čo sa vyliahli, nebudú môcť vyletieť - kamienky ich nepustia. - môžeš kúpiť mucholapky - tie valčeky, z ktorých sa vyťahuje ten lepkavý pás. Behom pár dní sa tam prilepia. Aspoň väčšina. - kúpiť mucholapku - takú paličku s capkou na konci a trochu si zašportovať. Potom úlovok povysávať vysávačom. - Inou možnostou alternatívne k mucholapke je kuchynská utierka. Alebo ich môžeš mať jednoducho ako domáce zvieratká. Niekto má mačky, niekto psov, ty môžeš chovať muchy. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@aron1121 Okrídlené mravce to zaručenie nie sú. M…
@chrobak7 Presne tak! Včelári chovajú milióny hmyzu a ešte ich aj prikrmujú 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@chrobak7 Presne tak! Včelári chovajú milióny hmy…
@petersd a treba ich aj nieco naucit, vycvicit ich, nech je z nich nejaky osoh 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bertie:

@aron1121 Tak toto mravec nie je ani náhodou. Sú …
@bertie A ako sa ich zbaviť? Nie že by som mala podobný problém, ale človek nikdy nevie 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aron1121:

@smutivka ziadne muchy ,,to su ,,okridlene,, mrav…
@aron1121 videl si niekedy mravca?, je to muška @petersd, včelári chovajú včelu medonosnú a dnes je s tým už niekde problém, pre veľké lány rovnakých plodín,ak je ich na jednom mieste viac vytlačia všetke ostatné opeľovače a ked včeli premiestnia nemá kto opeľovať ostatné a kvetiny sa nebudú množiť
Odpovedať
Toto vyzerá ako "umelá" téma na rozprúdenie diskusie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Toto vyzerá ako "umelá" téma na rozprúdenie disku…
@starysomar Normálna vec, takých tém mám pocit, že je tu viacej.
Odpovedať

@bertie a čo s tým ?
@smutivka @mackatakaczova Ja nie som odborník na hmyz. Základný problém je vyriešený, vie sa, o aký hmyz ide. Už je najmenej použiť Google, nie? 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?