Čím vyčistiť plastové rámy okien po fasáde?

Ahojte, potrebujem poradiť. Máme plastové okná vo farbe antracit a po fasáde zostali rámy dosť znečistené. Skúšali sme to umyť obyčajnou Jarou, ale nešlo to dole. Nechcem použiť nič agresívne, aby som povrch nepoškodil. Máte tip, čo na to funguje? Niečo overené, čo nezničí tú povrchovú úpravu? Vďaka za každú radu!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mandyz:

Ahojte, potrebujem poradiť. Máme plastové okná vo…
@mandyz ničím. mali ste to riadne zalepiť krycou páskou pred naťahovaním fasády.. Dá sa to iba mechanicky oškrabať, ale poškodíš si rám okna.
Odpovedať
uz lepsie je len ked tam kvapne poriadne, to sa da potom, odlupit :D... ale toto "utrete aby sa nepovedali" ...nuz to bol pokus po tom co dali het pasky a zakrytie, ze uz len detialicek, nic sa nemoze stat ? :D
Odpovedať

@mandyz ak to je silikonova, tak by som skusil odstranovac silikonu od den braven. Ako to bude moc agresivne, tak i tak je to okno uz znicene...
Odpovedať
No toto ma moc nepotešilo.. Takto vyzerajú všetky okná...
Odpovedať

@mandyz nech to prídu vyčistiť robotníci, ktorí ti poškodili rám okna. Riešenie je odlúpnuť čo pôjde a prestriekať farbou. Zbehni do Farby-laky a popros, že chceš odtieň antracit. Oni už budú vedieť. Nie si prvá, ani posledná...
Odpovedať
hádam boli aspoň lacní
Odpovedať

@mandyz Skúsil by som kúsok toho natrieť modrou Indulonou na 24 hodín (aj viac) a mohlo by to pustiť. Ak sa to osvedčí - celé tak očistíš. Niekomu pomohla horúca voda s ostom (možno aj citrodekom). Niekde spomínajú dobrú skúsenosť s prípravkom Cosmofen (5, 10) no pri ňom píšu, že naleptáva povrch plastu. To skôr KLIK- Citrus čistič 400ml by mohol očistiť bez zmeny plastu. Ak sú tie rámy farbené - ostal by som pri Indulone... TAk či tak najprv odskúšať na malej ploche a podľa toho potom celé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?