Bol už niekto na školení Ytong?

Ahoj Chcem sa opýtať či už niekto z vás bol na jednodňovom školení,kde ide o získanie informácií a praktických základných skúseností pri práci s Ytongom. Školenie je určené pre ľudí,ktorí chcú o tomto materiále vedieť čo najviac aby si mohli prípadne odkontrolovať prácu murárov na ich stavbe alebo aby mohli sami pracovať s Ytongom bez chýb. Ja som sa už zaevidoval tak som zvedavý..
Odpovedať
Veď všetko je na internete technické listy, videa apod. Treba hlavne stavať presne a používať vodováhu. Najdôležitejšia je prvá rada založiť na murovaciu maltu. Založiť rohy a potom to ide. http://www.mojevideo.sk/video/5d87/st...
Odpovedať
Xella robí založenie prvej rady Ytongu zadarmo, len si ich treba vopred objednať. Robia to nivelákom.
Odpovedať
suhlasim s @ferka511 aj nam zakladali rohy a nakoniec sme sa s nimi dohodli a spravili nam celu hrubu stavbu za 1 den a velmi presne. Ked nam prisli zameriavat okna...chlapik sa len cudoval ze 4mm rozdiel :D co to poradili a manzel teraz dokoncuje vnutorne priecky uz sam :-)
Odpovedať
macka23 : Prosim ta kolko ste im zaplatili za tu hrubu stavbu - vytiahnutie murov?? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ano, pocula som o tom, ze robia velmi presne a rychle, dom - bungalov stoji za jeden den, predsa len maju skusenosti, je ich vela , tak im to pribuda, urcite sa s nimi da s cenou dohodnut, aj my sme to od nich chceli, cenu si uz nepamatam, ale bola super, tyzden sme mali pockat na termin a to uz mi otec dohodil chalanov......... tiez boli fajn, ale trvalo im to dlhsie, tak som lutovala, ze som nepockala ten tyzden...........
Odpovedať
@igrak bolo ich 6 a cena sa pohybovala asi 800Skkk za m3
Odpovedať
To je dobrá cena za 1 m3 muru.
Odpovedať
to bola ozaj dobra cena, u nas beru bezne za 1 m3 ( pri ytongu hr30cm) 30eur a niektore firmy aj viac...
Odpovedať
@zacko a ved to boli vasi - boli zahoraci :D maju na starosti cele zapdne sovensko :-)
Odpovedať
@macka123, tak ste dobre natrafili, a asi zalezi aj ci je to s papierom, alebo bez, asi aj tam cena hra rolu....hlavne, ze vy ste spokojní :-) , lebo bezna cena je o trosku vyssia...
Odpovedať
@zacko jasne, ze je to cena bez papierov...proste prisli zalozit rohy /co je vlastne zadarmo/ a znamy nam poradil spytat sa ich, co a ako a za co...a stalo to za to :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@macka23 @ferka511 ako sa to rata na kubiky? ak mam podorys 13*10 , vynasobim vyskou, vyjdu mi kubiky, ale to je asi blbost pri tahani murov, to su kubiky za dom na kluc , ze?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ikon Ja som to robil tak že som sa stretol s obchodným zástupcom z firmy YTONG, dal som mu projekt a on mi v ich programe vyrátal presne koľko čoho potrebujem. Vyrátal mi veľmi presne. Takže sa nestalo že by mi ostalo na dvore niekoľko paliet. Ináč som bol aj na tom jednodňovom školení. Bola to celkom zábava, super bola hlavne niekoľkohodinová exkurzia vo výrobe.
Odpovedať
@ikon Ak si to budeš rátať sama tak musíš si porátať dĺžku stien, to potom vynásobíš výškou a to vynásobíš hrúbkou steny. Samozrejme odrátaš okná, dvere a podobne.
Odpovedať
@macka23 4 mm? preco tak vela? my mame z Heluzu a 1mm
Odpovedať
@marrad ako to co je za otazku? nas sused ma z heluzu a niekolko cm
Odpovedať
@macka23 tak to ja neviem je pravda ze tehla bola velmi presna ....
Odpovedať
@macka23 mne sa zda vela, to mal byt max 1 mm
Odpovedať
@macka23 @marrad Priložte si vodováhu teraz ak máte hotovú omietku. Ja som si muroval sám (myslím že veľmi presne). Potom prišli na rad omietky a dopadlo to tak že ich teraz opravujem. Omietkár úplne na .... nič
Odpovedať
Profilova fotka
Môžem sa tam prihlásiť ako súkromná osoba, alebo to musí byť cez firmu?
Odpovedať
@ikon na ytong .sk máš presne v tabulkach že kolko m2 je m3 a kolko kusov stačí si kuknut a dobre to napísal dzusolm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?