Poradíte s výberom karavanu pre 5 osôb do 30 000?

Chcel by som zadovážiť autokaraván, je nás 5. Aký starý má byť karaván, aby to nebola starina? Do akého roku by malo byť auto kvôli emisiám, či to neriešit? Chcel by som benzínový motor, ale takých je málo a klasické karavany samé dízle... Rozpočet max do 30tis. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od standa1981:

Chcel by som zadovážiť autokaraván, je nás 5. Aký…
@standa1981 benzínový je podstatne slabší, už len 5 osôb má čo robiť ,nie to ešte rôznu výbavu,staršie auto ako 10r, každý rok STK,emisie platí sa viac ako 200Eur, nariadila EU, mal sused ten to stále menil, živý sa predajom starších ,lacnejšie zohnať z dovozu , doma drahšie predať
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@standa1981 benzínový je podstatne slabší, už len…
@duzu ja mám jeep r.v. 1998 a škoda r.v.1950, tak som zmierený s každoročnou STK-čkou. Najazdím na nich dokopy max.1000km ročne.
Odpovedať

@standa1981 autokaravan je podľa mňa somarina, ak to nevyužívaš obdeň. Treba tomu robiť STK, EK, meniť olej, filtre, brzdy,... Komplet starostlivosť ako o auto + ti to stojí na dvore keď nejazdíš. (Do práce s tým asi chodiť nebudeš...) Auto predpokladám máš, tak daj ťažné + obytný príves. Na prívese nemeníš olej, filtre, nerobíš EK, len STK. (Ak je príves do 500kg, tak ani to nie...) Osobne mám na ryby Newiadow N126. Nieje pre piatich ale štyria sa vyspíme...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@standa1981 autokaravan je podľa mňa somarina, ak…
@paracetamol123 nechodím do práce, podnikám z domu, rovnako manželka... kvôli práci nie je čas na dovolenku a tak by som chcel labzovať po okolí... karaván som mal, bolo to super, len mi vadila šírka oproti autu...a cestovať šesťlitrom napr. taliansko... a druhé auto to nedá vitara 1.6tka....
Odpovedať
Spravy viac nefungujú než áno - skúsil som písať no padá to. Tak sem - pozri toto (má asi aj iné) - poznám dlhé roky toho pána, videl som ako to robil, ako to vyzerá. Nie je to benzín - takých asi moc nebude a v použiteľnom stave dupľom. Hádam sem smie LINK: https://auto.bazos.sk/inzerat/1825961...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Spravy viac nefungujú než áno - skúsil som písať …
@starysomar toto by baby nedali :) , chcem niečo väčšie ... nemám naštudované cestovanie v cudzine, preto som sa pýtal na emisie. niečo čo už nestratí väčšinu z hodnoty. a nevyznám sa v dieslových motoroch, aby som nemusel riešiť močovinu, DPF a podobné drahé veci.... totiž, ešte nikdy som diesla nemal.
Odpovedať
Pozri čo tam ešte má medzi všetkými jeho inzerátmi.
Odpovedať

@starysomar toto by baby nedali :) , chcem niečo …
@standa1981 diesel je dobrý na dlhé trasy, dialnice ,i väčšie prevýšenie, no tiež len pokiaľ je nie veľmi starý, potom je servis drahý, rozvody v prevodovke, pokiaľ je príves širší ako auto musia sa upraviť zrkadlá, zasúvacie a naučiť sa jazdiť aby príves netancoval, potom otočí i auto,pár krát som si to skúsil, elektroauto sa k tomu asi nehodí veľká spotreba na ťažké, nie je všade možnosť nabíjania boli sme na dovolenke s vanom je o niečo dlhší stačí vybrať zadné sedalá a máš tam priestor na spanie žiaľ len pre 2
Odpovedať
"diesel je dobrý na dlhé trasy" - omyl. Posledných 10 rokov jazdíme na dieseloch denne prevažne krátke až veľmi krátke trasy. Moderné benzínové autá sa do mesta / na krátke trasy hodia ešte menej, než moderné diesely. Dôvody rozpisovať neidem. Autá čo odídu od toho známeho sú nie len motoricky vo veľmi dobrom až vynikajúcom stave, bol som s ním dnes - na karavan som sa nepýtal, riešili sme iné.
Odpovedať

"diesel je dobrý na dlhé trasy" - omyl. Poslednýc…
@starysomar mám zánovné benzínové od Renaultu teraz má 5 rokov tam som sa dočítal že starší model 1,2 mal zaujímavú chybu , pokiaľ sa nezohrial motor stúpala hladina oleja natekal tam benzín,testovali nové na dlhších trasách tam sa to neprejavilo,ja mám už nový motor 1,33 TCe zohreje sa pomerne rýchlo, v meste jazdím s vypnutým štart-stop , pri posúvaní by sa batéria vybila pri častom štartovaní, meriam spotrebu podľa navígácie v aute, priemer podľa predpisovej jazdy je okolo 4,5lit/100 km, v meste max do 6 podľa hustoty premávky, diaľnica pri 130 max 7 litrov, pri 120 len okolo 5l/100,zatiaľ záruka -doteraz žiadna závada, najazdené blízo 100 000 , prečo by malo malo byť podľa teba nevýhodné do mesta? zohreje sa oveľa rýchlejšie ako diesel
Odpovedať

@paracetamol123 nechodím do práce, podnikám z dom…
@standa1981 koľko X za rok zoberieš ten karavan von?
Odpovedať
paracetamol - to je jeho vec. duzu - nie každé no všeobecne je to tak - podľa viacero info z motoristických fór. standa - držím palce nech nájdeš solídny v benzíne.
Odpovedať

paracetamol - to je jeho vec. duzu - nie každé no…
@starysomar diesel nie je auto ale traktor, ten zvuk i pri nových tu-tu, mali sme v práci ako referenčné benzín i diesel tak som to porovnal, rovnako veľké,diesel ako nový drahší ťažší motor,na dlhé trasy bol lepší ako benzín,to už lepší zvuk má diesel-elektrická lokomotíva, tu jazdí len tá
Odpovedať
Koncernové diesely naozaj majú zvuk ako traktor, to áno. Prídi si vypočuť zvuk mojej dieselovej Alfy, nebudeš chápať :) Tým nepopieram že sú benzíňáky spravidla tichšie. Tiež nie všetky. Netreba generalizovať.
Odpovedať

@standa1981 mam v okoli par ludi co chodia karavanovat, casto do zahranicia a jednu vec riesia furt dookola....dolozitelnost. Proste ak sa chcu vojst do 3,5t tak si pomaly nemozu zobrat ani flasku mineralky. Tie auta vazia prazdne takmer 3 tony, hodis tam biky, nejaky zahradny nabytok a hned mas problem. Pri piatich ludoch to plati dvojnasobne. V rakusku ze vazia hlavne pocas leta velmi casto a velmi radi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@standa1981 koľko X za rok zoberieš ten karavan v…
@paracetamol123 veď to je to, že stále by sa využíval... tým, že som zavretý dlhodobo doma ma to ťahá preč...karavan by som chcel aj do zimy (severské krajiny)... u mňa je výhoda, že mi stačí malý stolík a dva monitory a pracujem kdekoľvek na svete... pár krát sme boli v hoteli, nič mi to nehovorilo. v cca 2005tom sme boli na výlete wales, škótska vysočina, spali sme v stanoch v kempe alebo tak nadivoko pri lochnese... to boli časy
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?