Aký je to pavúk?

Ahojte. Vie mi niekto povedat aky je toto pavuk? Bol dost velky, mozno aj 3,5 cm...
Odpovedať
1
2
13
Profilova fotka
:-x jak ja tieto tvory nemam rad.
Odpovedať
:-. :-. :-. :-. takto po ranu som sa hned zlakla :-p :-p :-p :-p
Odpovedať
Tak sa mi podarilo zistit, ze je to zrejme pradiarka jedovata... Vraj asi najjedovatejsi pavuk zijuci u nas. :-S Brrr, este teraz ma striasa
Odpovedať
Profilova fotka
Aky je to pavúk? ODPORNÝ !!!
Odpovedať
Profilova fotka
v ktorom okrese to byvas? :), resp aspon kraji.. (snad to je dost daleko od PK) ;-)
Odpovedať
a dúfam, že aj ďaleko od TN
Odpovedať
http://9buz.com/upload/there_was_a_sp...
Odpovedať
Profilova fotka
Aký je to pavúk, to ani netuším, ale raz keď sa premnožili na Slovensku komáre a bolo ich všade strašne veľa, tak som svojmu známemu do Austrálie poslal fotografiu, sieťky na okne, kde bolo vidieť komára jedného vedľa druhého s komentárom, že pozri - takto to teraz u nás vyzerá. U desať minút mi prišla aktuálna fotografia od neho z Austrálie. Sieťka na okne husto posiata pavúkmi. Ale akými... jedna tarantula vedľa druhej a pri tom komentár - u nás to vyzerá zase takto. Bol som spokojný, že máme u nás "iba" komáre. :-)
Odpovedať
@viperko Tak to ta nepotesim. Šenkvice ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 neviem, ci je to pradiarka, my sme mali pradiarku, strasne rychlo to utekalo a malo to vyrazne "zuby"... teraz nenajdem fotku, ale ona nemala normalnu pavucinu, taku skor kuklu... ale vyzeralo to podobne, len to zelene to malo viac zelene... fuuuj, cim dlhsie na to pozeram, tym viac sa mi zda, ze to ta pradiarka asi bude... pozor na deti, dospelakov to vraj len boli, ked ustipne, ale dieta alebo starsieho cloveka to moze aj zabit :-(
Odpovedať
A pred chvilou som ho nasla uz dnu v dome. Brrrr... Tak som ho deložovala do vinic... A vysvetlila mu, ze ked sa vrati, dopadne horsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 my sme ho najprv skumali, potom poukazovali v zavaraninovej flasi vsetkym v okoli a potom ho ... :-p :-S
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tilly Ked mne je to nejak proti srsti zabijat nieco zive... Teda kym sa to nesnazi zjest mna... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 no ved, ze kym sa to nesnazi zjest mna.. nebudem riskovat :-D :-D
Odpovedať
takze na pradiarku potrebujete: kovovu ihlu dlhu asi 15 cm, cierme lmete korenie, sol ocot na potertie. Pradiarku napichnete na ihlu tak aby vstupovala cez "usta: a vystupovala cez zadocek. obalte v o koreni a soli a pomaly opecte na ohnu. Ohnik zbavi pavuka chlpkov. Ked sa nozicku zmrstia jemne potrite octom aby boli chrumkavejsie - dalej neopekat (dobra rada aj pre ine maso) Vyborne s opekanou cibulkou, Rozprudi kazdu party.
Odpovedať
@qwerty81 deložovala do viníc? :-o takto riskovať, mala si to vybaviť raz a navždy a mala by si istotu, že sa už neuvidíte ;-)
Odpovedať
@mar11tin mozem ja za to, ze som taky "prirodomil"...?
Odpovedať
@qwerty81 tak neviem, či máš deti, ale ak je pravda čo písala tilly, tak priority sú jasné. A to sa vám prvý krát teraz objavili tie pavúky?
Odpovedať
@mar11tin Hej, mam deti dve. Citala som uz nejake clanky o tom a vraj sa okolo tohto pavuka robi zbytocna panika. Tak teraz fakt neviem... Vcera som ho zbadala na terase prvy krat, a dnes rano uz bol dnu, v zimnej zahrade. Nabuduce asi potlacim svoje "prirodomilovnicke pudy".
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 tychto pavukov je tu vela.... aj tu na pozemkoch v trave ich videli kusok vedla... ja uz som si zvykla na strehune,tie su sice velke a nechutne ako tarantula,ale su relativne neskodne.... ale pradiarka je jedovata, to je brrr, asi by ma svaclo ,keby ju najdem doma.... Pradiarka by mala byt kriklavo zlto zelena, preto sa aj vola pradiarka pestra...
Odpovedať
@katrin21 farby na mojej fotke su dost skreslene bleskom, ale prednu cas mala hnedastu az do cervena a zadnu taku zelenkavo-zltu
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 tak potom to bude ono
Odpovedať
omg odpadla som,hrozne sa bojim pavukov
Odpovedať
Vcera vecer som nasla dalsieho rovnakeho pavuka ako bol ten predtym. Dnes som poslala fotku jednemu českemu odbornikovi na pavuky a napisal mi toto: "Dobrý den, pavouk na snímku je zápřednice jedovatá Cheiracanthium punctorium (dospělá samice).. Jeho výskyt v domech je ojedinělý, žije na loukách, hromadné invaze se bát nemusíte. Tento druh dokáže citelně kousnout, jeho jed způsobuje okamžitou bolest v místě kousnutí (jako vosí bodnutí). V ojedinělých případech místo na jeden den znecitliví, dostaví se horečka, zrychlený tep. Do druhého dne celkové příznaky zmizí, zůstane jen otok v místě kousnutí, který zmizí po několika dnech. Nejsou známy případy vážnějších následků než výše uvedené. Pavouk kousne jen v případě, že je chycen do ruky nebo nějak přimáčknutý, sám na lidi nikdy neútočí. S povoukem raději nemanipulujte holýma rukama, ale jeho odchycení přímo do sklenice a odnesení ven nebezpečné není."
Odpovedať
@qwerty81 Ja by som to postriekala sprejom na pavuky, urcite by som ho nevynasala laskyplne z domu a cakala, az sa vrati... Si panou domu ty, alebo blby pavuk?
Odpovedať
@iskrickaa :-D som sa pobavila :-D Asi ja, ale aj napriek tomu som toho vcerajsieho tiez odniesla do vinic :-N
Odpovedať
@qwerty81 presne tak, zi a nechaj zit ;-)
Odpovedať
@qwerty81 Tak zase s tebou vybabral? Si nepoucitelna :)
Odpovedať
@iskrickaa Ale aspon som jej dohovorila (vraj to bola samica), a nech odkaze aj kamosom aby nechodili... ;-)
Odpovedať
Par foteciek krasavice
Odpovedať
1
2
13
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?