Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, ako by som vedel prerobiť aku kopres… @matejb96 mám aku kompresor napájaný z autobatérie, tam stačí naštatovať motor a môžem používať na všetko, pneu, člnOdpoveď na príspevok od matejb96:
Takže keby som napojil na bateriu z auta 12V64Ah … @matejb96 vyskúšaj bude o 1/3 nižšie napätie, pre DO mám 1,2V nabíjacie má byť 1,5 V ale ide to, je dostatočný prúd a funguje i rokOdpoveď na príspevok od duzu:
@matejb96 vyskúšaj bude o 1/3 nižšie napätie, pre… @duzu 👌 skusim, len zistim kde ju +-Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, ako by som vedel prerobiť aku kopres… @matejb96 mám ten istý kompresor. aké máte baterky? Ja mám LIHD 4 Ah tam je len jeden rad článkov a tá baterka je za 3 minúty mŕtva, s tým že sa vie aj seriózne zahriať. 5,5 Ah LIHD ktorá má dva rady článkov zvládne poháňať kompresor omnoho dlhšie a ani sa nezahrieva. Toto je kompresor fakt len na dofúkanie kolies v aute, na bicykli, vyfúkať vrtané diery alebo očistiť zaprášené náradie. S tým som to kupoval a na ten účel mi to plne vyhovuje. @koenzim máte skúsenosti aj s viacerými paralelne zapojenými zdrojmi? Doma sa mi pohadzuje 20 identických nabíjačiek na notebook s výstupným napätím 18,5V / 3,3A. Dalo by sa to zapojiť paralelne, aj s paralelným zapojením batérie pre vykrytie špičiek tak, aby to nevybuchlo?Odpoveď na príspevok od dwh:
@matejb96 mám ten istý kompresor. aké máte baterk… @dwh tiež mam tu 4Ah.. no ako pisete, strašne kratko vydržia, aa dokonca mi to niekedy ani nenatlakuje na požadovanú hodnotu, iba zapina/vypinaOdpoveď na príspevok od dwh:
@matejb96 mám ten istý kompresor. aké máte baterk… @dwh a ďalšia vec 90€ za batériu nedám, to je trošku predraženeOdpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, ako by som vedel prerobiť aku kopres… @matejb96 Kúp si kompresor na 230v a máš to óóóóvela lacnejšie ako riešiť náhradný zfroj..To máš akurát na dofúkanie kolies na aute...Kúp si kompresor z chladničky za 10-30€ a máš po starostiach... Jeden taký Ti predám za fľašku whisky..Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, ako by som vedel prerobiť aku kopres… @matejb96 Riešiš chujovinu. Kúp si aku kompresor z Temu za 15€ a máš vystarané. Mám ho skoro dva roky a na jedno nabitie nafúka spoľahlivo dve úplne vypustené kolesá 205/65 r16c na dodávke na 3,8 atm.👍Odpoveď na príspevok od matejb96:
@dwh tiež mam tu 4Ah.. no ako pisete, strašne kr… @matejb96 šiel si na to opačne. Jasne že jedna baterka stojí toľko ako lacnejší kompresor na 230V. Tým že mám od Metabo komplet dielňu aj záhradnú techniku (dokopy cca 10 strojov) tak mám zopár bateriek ktoré len prehadzujem podľa potreby. Kúpiť si kompresor a potom riešiť koľko stoja baterky a kupovať ich len kvôli kompresoru, je nezmysel.Odpoveď na príspevok od dwh:
@matejb96 šiel si na to opačne. Jasne že jedna ba… @dwh to bol dar,nie moja vlastná kúpa, ja som chcel iba na 230V 🤷♂️Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, ako by som vedel prerobiť aku kopres… @matejb96 Písal som Ti "náhradný zfroj." veľmi sa spravedlňujem, ale bol som na operácíí očí a urobil som preklep..Má byť zdroj..Odpoveď na príspevok od matejb96:
@dwh to bol dar,nie moja vlastná kúpa, ja som chc… @matejb96 osobne by som to dal na bazos a kúpil iný. Alebo teda ak využijes aj kompresor na baterky tak si nechať aj ten a aj na 230v Inak malý kompresor môžem odporúčať napr. https://www.bauhaus.sk/herkules-kompr... Perfektne tichý, 5r záruka a na také malé veci okolo domu a v garáži stačí. Predtým som mal veľku hlučnu kravu ale aj tak som to nevyužil lebo nestriekam s tým takze taký prietok mi netreba. Tento novy keď zopne v garáži a ja dofukavam gumy vonku pred ňou (s dlhšou hadicou) tak ani neviem. Predtým som chytal infarkt a normálne keď som mal pri starom niečo robiť tak len so ochranou sluchu.Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, ako by som vedel prerobiť aku kopres… @matejb96 Ak si máte komplikovať život riešeniami alà mačkopes, tak je lepšie predať a kúpiť si dokonca za lacnejšiu sumu zariadenie, ktoré vám bude vyhovovať viac. Okolo 100€ už sú v ponuke celkom slušné kompresory na 230V. Alebo priplatiť a kúpiť si napríklad Dewalt kompresor so 60V batériou s kapacitou 9Ah.