AKTUALITA: Kybernetický útok ochromil kataster

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Začiatok roka 2025 priniesol na Slovensku nepríjemnú situáciu, ktorá ochromila kataster nehnuteľností. V dôsledku kybernetického útoku na Úrad geodézie, kartografie a katastra SR sú katastrálne systémy už niekoľko dní nedostupné. Tento útok spôsobil šifrovanie dát a zastavenie fungovania celého systému, čo komplikuje život najmä tým, ktorí plánujú kúpu, predaj alebo stavbu nehnuteľnosti. Čítajte ďalej: https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Zaznamenali ste tento útok?
1
5
6
Príspevok bol zmazaný adminom. @minoo Tak toto je taky nonsens, ze mi to hlava nebere.

Odpoveď na príspevok od erik4827:

@minoo Tak toto je taky nonsens, ze mi to hlava n…
@erik4827 nemyslel som to vazne...

Odpoveď na príspevok od chozze69:

@starysomar no z princípu je každý antivirak vlk …
@chozze69 ESET je najlepší, má riešenie aj na problémy, ktoré ešte nevytvoril
"Hádať sa s hlúpymi ľuďmi je to isté, ako hrať šach s holubom. Je jedno, aký si vynikajúci šachista, holub aj tak zhodí všetky figúrky, okadi šachovnicu a ešte sa bude naparovať, ako keby vyhral." (Eset nepoužívam, pred rokmi sklamal, možno je už dobrý no mám inak zabezpečenie PC, dát než väčšina - mne nehrozí Ransomware ani únik dát) Je neskutočné, ako Slopáci dokážu takmer každú diskusiu zasrať politikou, konšpiráciami - niekedy tupou zlobou a ešte viac, ako niektorí vydávajú svoje bludy za názor.

Odpoveď na príspevok od starysomar:

"Hádať sa s hlúpymi ľuďmi je to isté, ako hrať ša…
@starysomar načo je dnes antivír pre WIN11? je umenie naučiť sa prehrávať, pokiaľ som sa ho ako tak naučil aspoň aké sú základné ťahy jednotlivými figúrami prehral som neraz a vždy som vyzval na ďaľšiu partiu, ak si dobrý nestane sa ti že vždy budeš všetko prehrávať, skôr sa naučíš ako nad ním nabudúce vyhrať, videl si už hrať holuba?dnes skôr problém vôbec ho vidieť, tak isto i hrdličky a mnoho ďaľších, na tomto fore môže mať každý akýkoľvek názor, ak má niekto iný nech sa naučí že to nie je jeho nepriateľ
Volici dezolatov nechapu, ze za miliardu eur, slovom tisic milionov eur maju digitalizaciu taku aku maju. Ale im to nevadi lebo oni si myslia, ze sa ich to netyka. Ved predsa to nejde z ich penazeniek, to z dani zlych zlych zapadnych firiem :) A tak maju napr - novu Slovensku uspavanku - premiera co sa smeje z prostej Slovace - bozkavajuceho kapitana vylozky co opity rozmlati stlp - dezolata co si kupi domaci mikroskop, skuma covid a ci zem je plocha atd atd atd. Proste su hrdi Slovaci

Odpoveď na príspevok od turbot:

Volici dezolatov nechapu, ze za miliardu eur, slo…
@turbot co si taky nasrany? nevyhral si v ockovacej loterii? Ty si co spravil pre digitalizaciu? Podaval si nejake pripomienky, Ci aj ty si dezolat, co sa teraz zobudil a robi ramena?
@rapidek Nie neockoval som sa lebo som sa bal NANOČIPOV

Odpoveď na príspevok od turbot:

@rapidek Nie neockoval som sa lebo som sa bal NAN…
@turbot mne je jedno co si robil, len tu nemusis robit taketo vylevy
Profilova fotka
Milí diskutujúci :-) Ďakujeme za názory, ako vám kybernetický útok na kataster skomplikoval situáciu. Horúca téma vyvolala emócie, čo, samozrejme, chápeme. Ďakujeme všetkým slušným diskutujúcim (našli sa aj takí!), ktorí vyjadrili názor a polemizovali o aktuálnej situácii na úrovni, ako sa na dospelých ľudí patrí.
1
5
6

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?