Odpoveď na príspevok od roman_x:
Mapka/kataster nebol prístupný min od 05.01. veče… @roman_x Si naozaj myslíš, že tam majú jeden hlavný a jeden záložný server?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@roman_x Si naozaj myslíš, že tam majú jeden hlav… @kejsix Je absolútne jedno, čo tam majú, ale je evidentné, že na to neboli ani z ďaleka pripravení. Teraz majú problém a podľa niektorých správ vraj prídu o mnohé dáta. Témou dňa sa stáva, ako tie straty odprezentovať (rozumejme: ututlať) pred okolím. A takíto diletanti nás tlačia do digitalizácie všetkého vôkol nás.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Je absolútne jedno, čo tam majú, ale je e… @petersd po zasadaní bezpečnostnej rady ministri vyhlásili, že kataster by mal v priebehu budúceho týždňa postupne nabiehať s tým, že štát má vykonané potrebné zálohy a k stratám na dátach podľa slov kabinetu nedošlo,Odpoveď na príspevok od zita19:
Aj by som napisala co si myslim, len to by mi zru… @zita19 Ja tomu nerozumiem, ak existujú plnohodnotné zálohy prečo už nefunguje systém. Namiesto hľadania vinníka sa ide vyšetrovať opozícia. Radšej viac nekomentujem.Odpoveď na príspevok od zita19:
Aj by som napisala co si myslim, len to by mi zru… @zita19 už to vidím, že to bude "ruská stopa..." (aspoň podľa všetkovediacej opozície)Odpoveď na príspevok od foox:
@petersd po zasadaní bezpečnostnej rady ministri … @foox Nuz ano, nejaky cas to trva, zohnat a previest objem penazi, ktory utocnici pozaduju 😉 Mat zalohy a vediet sa do nich dostat nie je to iste 🤔Odpoveď na príspevok od petersd:
@zita19 už to vidím, že to bude "ruská stopa..." … @petersd Presne tak, ani keby všetky stopy viedli do russka, žiadny správny dezolátny kolaborant to predsa nesmie za žiadnych okolností pripustiť!Odpoveď na príspevok od petersd:
@zita19 už to vidím, že to bude "ruská stopa..." … @petersd najprv sa ale koalícia vyjadrí, že to je určite ,,americká stopa", prípadne v tom má prsty mladý Šimečka, za podpory Soroša, za účelom destabilizácie štátu... už to vidím, tie vyhlásenia Semafóra Danka a Matúš podaj Párok :D :DOdpoveď na príspevok od zdenkonr:
@zita19 Ja tomu nerozumiem, ak existujú plnohodno… @zdenkonr Presne ako píšeš ! Racionálny postup je aplikovať "záložný plán-riešenie" (zjavne nie je), čím skôr obnoviť stav s dôrazom na bezpečnosť a znižiť straty/následky/stres. Následne je dostatok času hľadať "páchateľa", vinníka, zodpovedného. Absolútny nonsens... Keď by som mal byť objektívny, ale už odbočím... každý tohočasu kritizoval Igiho, že sa (vraj) nedokázal správne vysporiadať s pandémiou, ktorá sa objaví raz za 100rokov a pravdepodobne ani neexistuje to jedno-správne riešenie. Nedokázal to snáď nik na svete. Čo by sme mali povedať na toto teraz ?Odpoveď na príspevok od iamriso:
@petersd najprv sa ale koalícia vyjadrí, že to je… @iamriso akurát šutaj si sám nasral do huby, najskôr tvrdil že s tým nič nemá opozícia sa do toho nerozumie, ked mu vysvetlili že je za to tiež zodpovedný , tvrdil že všetci na tom pracujú a ficko si behá za zločincom , na drahé dovolenky a ihned vie o tom celý svet, čo mu je prednejšieOdpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Presne tak, ani keby všetky stopy viedli… @kejsix ze vobec pochybujes ze za tym moze byt niekto iny ako Bidenova CIA 🤣Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
Keď som sa prvý krát o tom dopočul, ako prvé ma n… @prirodokochac a to sa muselo stať akurát teraz, ked som minulý mesiac pred vianocami dával vklad do katastra na zlegalizovanie troch "čiernych stavieb", ktoré som si spáchal za posledné desaťročie na svojom pozemku. Prístrešok na auto, veľký altánok a externú pivnicu.. No ved uvidíme, či to spracujú, alebo ich bude treba naháňať, ked rozbehajú portál...Odpoveď na príspevok od fugas20:
Mňa by zaujímalo keby "vypli" internet čo by robi… @fugas20 zacali by zabednovat okna a rozmyslat, ako prezit dalsiu vlnu utoku mimozemstanov... Proste to iste, co aj my ostatni...Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
@zita19 Ja tomu nerozumiem, ak existujú plnohodno… @zdenkonr To si zas netreba predstavovat ako Hurvinek valku. V takomto pripade treba kazdy krok dokladne zvazit a viackrat prehodnotit. Vies si predstavit co by sa stalo keby nejakou chybou sa poskodili zalohy? Cely ten system budu budovat na novych aktivnych prvkoch,v novej sieti, vsetky nove prvky musia byt overene, preflashovane a vsetko sa konfiguruje od nuly aby sa predislo hrozbe ze nakaza tam stale ostane. Kazdy jeden PC, kazdy jeden system, kazdy jeden software je povazovany za kompromitovany. Za dalsie musis zaistit vsetky logy a dokazy, ktore budu pouzite pri vysetrovani co sa sa stalo a ako k tomu vsetkemu doslo. Obnovit takuto vec a neznicit pri tom dokazy nie je prdel ani ked mas zalohy. A tie zalohy predtym ako ich pouzijes mozno este pre istotu znovu zazalohujes. Tam sa robi den noc a nerobia to hajtraci , ale spickovi informatici.Odpoveď na príspevok od wheel:
@zdenkonr To si zas netreba predstavovat ako Hurv… @wheel zbytocne to budes vysvetlovat, oni to tu vedia lepsie, naco sa studuje IT 🤣Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
@zita19 Ja tomu nerozumiem, ak existujú plnohodno… @zdenkonr neviem aky objem dat spravuje kataster, ale zazila som katastrofu, ked v USS klaklo zaradom par servrov. Jednak sa udrzala kontinuita vyroby na strategickych agregatoch na zalohach a zaloznom HW a za 24 hodin sa hlasila plna funkcnost vsetkych systemov, aj procesnych aj evidencnych. ikto nemusel hladat kde su zalohy dat, vedelo sa presne ked su ulozene aj zalohy zaloh, ale na to aby sa isli vytahovat z externych zdrojov ani nedoslo. Nuz ale toto je statna sprava. Do informatizacie statu sa za poslednych 20 rokov naliali miliardy a s akym vysledkom to vidime v priamom prenose. Kto si este pamata heslo NBU123?Odpoveď na príspevok od wheel:
@zdenkonr To si zas netreba predstavovat ako Hurv… @wheel v kazdom pripade by to ti nasi blahoslaveni politici mali vykomunikovat s verejnostotou a nie podla Plzakoveho hesla "Zatlkat, zatlkat, zatlkat" Keby priznali farbu hned, nesirili by sa bludy. Cize to co sa okolo toho deje je v prvom rade zodpovednost prislusnych ministrov (ktori su to ani srnky netusia, pretoze kazdy z nich sa tvari, ze sa ho to netyka) a aj premiera. Ale hlavne, ze nas laskavy a starostlivy sudruh uz stvrty krat pan premier vie, ze za ten informacny chaos okolo toho moze opozicia 🙄 Oni nic, oni ani nevedia kto to ma pod palcom...Odpoveď na príspevok od wheel:
@zdenkonr To si zas netreba predstavovat ako Hurv… @wheel Chalani z bývalej práce tam chodia už od nedele, deň noc. A je z toho strašný prúser a isto aj mastná pokuta bude.Odpoveď na príspevok od rkorba:
Napisem to zrozumitelne, ked o tom nic neviem, ta… @rkorba v kazdom pripade to zamlzovanie zodpovednych okolo toho co sa stalo nie je v poriadku. A to to ide, o politikov, ktori (zas, nie prvy a urcite nie posledny raz) zlyhali na plnej ciareTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.