Ako správne vetrať hrubú stavbu?

Ahojte stavitelia...v novembri sme osadili okná...teraz pomalicky na stavbe pokracujeme..podla pocasia...chcem sa spýtať či je vhodné stále nechávať otvorené vetračky na oknách kvoli vlhkosti....alebo vetrať nárazovo??...hm..ako ste to robili vy?..dakujem ;-)
Odpovedať
Vetracky nie, ale urcite narazovo vetrat. Naplno otvorit a na prievan. Nenechat dlho pootvarane max. 5 min. A otvarat tak casto ako sa da, aj kazdu hodinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg preco nie vetracky?
Odpovedať
Profilova fotka
nie som odbornik, tak prepačte ak trepnem . Myslim tiež že lepšie vetrať nárazovo.Rýchla výmena vzduchu v miestnosti podla mna neda šancu na kondenzaciu vlhkosti na stenach či oknach.Na druhej strane ak nieste dlhšie na stavbe tak asi je lepšie pootvoriť aspon tie vetračky.
Odpovedať
Profilova fotka
ak na stavbe kúrite, vetrať nárazovo, ak tam nie ste, nechať otvorené vetračky. Aj keď nesvieti slnko, svetlo prechodom cez sklo mení vlnovú dľžku a mení sa na teplo. Nahrieva interiér a zvyšuje vlhkosť, ak sa nevetrá, voda sa zráža na chladnejších konštrukciách a zostáva dnu. A najlepší je prievan.
Odpovedať
Ahojte, měla bych taky otázku ohledně větrání :-) Je dobré větrat, i když je venku mlha, vlhko..vždycky otevřu všechna okna tak na 10 minut co dvě hodiny.Ale momentálně panuje "podzimní mlhavé" počasí a nevím, jestli bych spíš nenatáhla tu vlkost dovnitř.
Odpovedať
...a treba vetrať aj vtedy ak strechu nemame uzavretu??...teda nemame spravene vonkajšie podhlady?...ako tak tam prefukuje...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?