Ako nebyť bezdomovec?

Potrebujem poradiť. Chceme predať 6- ročný dom ktorý sme si postavili a kúpiť buď pozemok a postaviť druhý alebo kúpiť starší a opraviť si ho. Problém je v tom, že už máme hypotéku a nemáme hotovosť na kúpu toho druhého. Treba predať najskôr náš ale ako nezostať bez strechy nad hlavou, máme 2 deti, jedno navštevuje školu a aby sme menili školu 2x tak to by bolo už moc, a manžel má z našej dediny vhodnú prácu a bez nej tiež nemôže zostať. Nemáme potom ani ku komu ísť na nejaký čas, som v koncoch a akoby v začarovanom kruhu. Je vôbec nejaká šanca nejako to vyriešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanak89 vymyslate, vsetko vam ide proti.. a 6r. dom predavat? vymyslate...
Odpovedať
@zuzanak89 no zaujímal by ma dôvod prečo chcete predávať ten svoj dom :-|
Odpovedať
@zuzanak89 preco predavate ten domcek? my mame hypoteku na byt, kupili sme pozemok za hotovost (to som predala zdedeny byt), hypoteku z bytu sme prehodili na dom svokrovcov a teraz ked predame byt pôjdeme do podnajmu (na cca 9 mesiacov) a postavime dom. Tiez je to komplikovane, akurát ze sa snazime veci riesit v predstihu a nechávame si cas, lebo len preklad zalozneho prava pri nasej celkom nechopnej banke trval 9 mesiacov :-( Mozno keby ste dom predali, tak vyplatit hypo, ist do podnajmu a zobrat si novu hypo, teraz su ajtak dobre urokove sadzby.
Odpovedať
to mi pripomina mojho znameho :-D v priebehu ca.5 -6r postavil uz 2 domy, a uz aj tento najnovsi, cca 3 rocny je uz na predaj a ide stavat dalsi. niekto ma v tom proste zalubu :-)
Odpovedať
Co je koho do toho, preco chcu predat dom. Pokial im na nom cosi nevyhovuje, nech si kupia ci postavia novy. To len my sme tu taki prirasteni k pode, ze uz len stahovanie do druhej dediny je takmer katastrofa. Myslim, ze najjednoduchsie bude zatial si zohnat nejaky podnajom. alebo predat dom a dohodnut sa na odovzdani az po nejakej dobe, kym si najdete dalsi dom, ale to zalezi na ochote kupujuceho. @zuzanak89 @leilak1 @andyfoto
Odpovedať
@mokuska2 Prvy dom predaj nepriatelovi, druhy priatelovi a v tretom byvaj. Mozno preto :)
Odpovedať
@zuzanak89 Odkiaľ máme vedieť aké sú možnosti vo vašom okolí? Podnájom, prenájom... Otázka prečo sa ide predávať 6 ročný dom je tiež zaujímavá.
Odpovedať
jedine ísť do nájmu a predať dom, splatiť hypo, zobrať novú hypo. Keď vám to za to stojí. Žiadne zázračné riešenie asi neobjavíme. Rodičov nablízku asi nemáte, ani nikoho známeho, u koho by ste mohli bývať.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru otazka znela ako sa nestat bezdomovcom.. a kedze maju hypo, peniaze budu potrebovat na stavbu a nie na minanie na prenajom. ja som pisal vzhladom k tomu ze pise same proti ohladom stahovania sa... manzel dobra praca, deti skola atd.. tak treba citat presne az potom sa osocovat koho co do toho.. ja som sa nepytal preco predavaju dom, ale som pisal ze je to vymysel. skola, praca OK, nie su peniaze na dalsie.. tak? pekny den
Odpovedať
@zuzanak89 @andyfoto my sme predali trojrocny dom a chceme stavat v rovnakej dedinke, hypo sme predajom vyplatili, sme teraz v prenajme...vymyslali sme, ako andyfoto pise no pohodlne to nie je, ale vidina noveho nas drzi pri zivote :D
Odpovedať
@andyfoto v pohode, len ma zarazilo, ze ludia nechapu preco niekto chce predat 6 rocny dom. Podla mna uplne normalna situacia - ved sa mozno dvojnasobne rozrastli a pod., proste isto maju na to dovody. Ale je pravda, ze v ich situacii riesenie nebude jednoduche.
Odpovedať
medziľudské vzťahy vám niečo hovoria, a ešte keď je vám sused rodina? Keď ani na svojom nemáte súkromie, veľmi rada by som tu zostala ale žiaľ situácia je už hraničná, a ja som potrebovala poradiť a nie kritizovať, iba na týždeň by som sa s vami vymenila, dcére nechcem meniť školu a mužovi robotu ale nemáme inú možnosť a trpieť do konca svojho alebo toho dotyčného nemienim. @moratibru ja by som išla aj do iného štandardu na aký som zvyknutá, len aby som mala klud @andyfoto nevymýšľame, stálo nás to tu veľa síl a odriekania keď sme si to stavali, ale mať pokoj aj na duši za to stojí, a dcéra školu zmeniť môže ale najrozumnejšie asi len raz a nie viac @worker_falcon hypo nemusíme splatiť, stačí nám ju preniesť na novú nehnuteľnosť, iba v prípade novej stavby by sme ju asi museli spaltiť ale aj to si myslím, že by sme ju vedeli dať na byt v ktorom býva moja teta. Ďakujem za vaše
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mať takýto problém..by som skákala dva metre, keby som mala vlastné bývanie a prácu.. zvážte či potrebujete problémy vyplývajúce z plánovanej zmeny, ak po tom tak veľmi túžite tak to riešte, keď na to budete mať.. alebo si vkľude bývajte v tom čo máte a peniažky míňajte na dovolenky a čas strávený s rodinou.. ;-)
Odpovedať
@zuzanak89 neboj, bude dobre :) sitacia je u vas zrejme napata a preto mas pocit, ze je vsetko na figu. Ak ste rozhodnuti pre zmenu a pôjdete si za tym, tak sa vam to podari, len niekedy clovek musi chvilku cakat a byt trpezlivy. A mozno to ani nebude take zle. popozerajte si moznosti kupy iného domu resp. pozemku vo vasej cenovej relacii a dajte dom na predaj. Ja by som sa prenajmu nebala, ano je to mozno luxus, ale ked inej moznosti nie je, tak aj tato je dobra. My tiez pôjdeme do podnajmu, ajked by sme relativne kam ist (moji rodicia su od nas na 30 km, len ten cas zabity cestovanim si radsej odmakame na stavbe) a u svokrovcov, nuz v jednej malej izbe my 4 a vzacni by sme si boli tak mozno prve dva tyzdne a potom co dalsich 8-9 mesiacov :D takze uz teraz som tie peniaze olutovala a tesim sa na nove vlastne byvanie :D drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanak89 teraz keď čítam, že problém je v susedských vzťahoch, skúsili ste sa najprv poradiť s niekým v tomto smere? osloviť niekoho nezainteresovaného, aby to mohol objektívne posúdiť..či je chyba fakt len v tej druhej strane.. zlé spolunažívanie je fakt aj na ohrozenie zdravia, stačí keď je to len zo závisti.. :-|
Odpovedať
@zlata2 dvaja od seba nezávislí lekári mi povedali to isté a ak to nechcú riešiť oni, ja to žiaľ nevyriešim za nich, len týmto spôsobom
Odpovedať
poradím ti chceš...??? DT-čka a urobiť plot 2a pol metra.... niekot povie, že je to jak v base ked na tento 2 a polmetrový plný múr nasadíš také tie ťahavé rastlinky múr sa zmení na peknú oázu v záhrade... myslím si že to chce len architekta.... k takému múru prilepíš altánok atď.... 2 a pol metra to sa nezdá, ale je to fakt kus... a potom je to len o tom ako si ten múr zútulníš a ak chceš byť precízna zavolaj geodeta nech vytýči pozemok apostav ho na svojom pozemku.... a nepotrebuješ ani súhlas a za 10 cm zeme sa nemusíš z nikým doťahovať.... chalani tu bude 1., 2., 3., 5. 10 kolík.... plot v rovine tu je materiál 3€ na hodinu maká sa 10 hodín dene ked v pondelok o 8 zacnu v piatok si vezmes rebrík... susedovy z druhej priečky rebríka naposledy zamávaš a viac ho nevidíš.... myslím si že 1 mur sa dá pekne spraviť... dva už by bol ptroblem to by vyzeralo fakt blbo... ale dáš tam sušiak... rastliny detičky môžu zo vzduchovky na terč strielať... no čo nám chýba...?
Odpovedať
Niektoré betónové ploty majú krásnu povrchovú úpravu, napríklad ako lakované borovicové drevo. Pre začiatok aspoň plot medzi domami.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanak89 podla mna oslov realitku a nejakeho fin. poradcu. ONi vedia v tomto chodit... NIekedy sa da dohodnut aj s kupujucim, ze potrebujete este nejaky cas v predanom dome byvat, kym si kupite, prenesiete hypo ,alebo prestahujete sa do noveho.... Niekedy to fakt ide a mozes si zaujemcov vyberať aj podla tohoto kriteria. TO vidim ako riesenie. Postupnost krokov poradi realitny makler, alebo ten poradca.
Odpovedať
@zuzanak89 Ak sa v aktualnom dome necitite dobre, tak je uplne normalne, ze chcete vypadnut. Myslim si, ze Ti @worker_falcon radi dobre. Predat dom, ist byvat do prenajmu a postavit novy domec.
Odpovedať
@zuzanak89 Popíš tie zlé vzťahy. Myslíš že na novom mieste nebudú zas problémy? Nemôžeš stále utekať. Treba spraviť tiež niečo zlé a až potom sa vyhrážať, naopak to nefunguje. Pomáha aj spolupráca s inými susedmi.
Odpovedať
my sme tiež v podnájme aj kekdk by sme mali relatívne kamísť. ale súkromie je súkromie, o to viac nás to ženie do predu aby sme čo najskôr dostavali a nemuseli platiť podnájom...
Odpovedať
@polystyren alkohol a tabletky, návaly zlosti a hádky, nehovoríš zle je, povieš čo si myslíš tiež je zle, aspoň o 3 domy ďalej a problém by bol vyriešený a neboli by sme na očiach, máme svoj dom a pozemok, každý zvlášť vchod a aj tak nemáme súkromie, asi tak okrajovo :-(.
Odpovedať
@zuzanak89 Strach je silnejší ako alkohol, tabletky a návaly zlosti. Bojíte sa? Nemáš chlapa?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanak89 ak ti môžem poradiť, tak ignorovať, ignorovať, ignorovať, neriešiť a nebrať si to tak osobne... (nepoznám síce detaily ale väčšinou ak ukážeš že ťa to nevytáča a netrápi tak oponent časom prestane)
Odpovedať
@puxo zatiaľ mám asi 3 týždne pokoj a je mi fajn, ale neviem dokedy by to takto vydržalo, človek je stále v strehu a už aby som na vlastný dvor nechodila, tak to je smutné, možno skúsiť ten plný a vyšší plot, aj keď ich oberieme o slnko ale to už mňa netrápi, na mňa tiež nikto nebral ohľady, dokonca aj na našom plote čo máme teraz sú latky vŕtané z ich strany a nie z našej aby im to lepšie vyzeralo, musím sa obrniť a ozaj skúsiť ignorovať ale neviem či to vôbec zaberie, odserie (pardón za výraz) si to len chudák svokor.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nový byt predali, presťahovali sa do podnájmu. Hypo sme nesplatili ale staviame z nej. Aké jednoduché:-D
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter a založne pravo ste na co preniesli??? museli ste na nieco =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 S týmto postupom som rátal už v čase keď som byt kupoval a preto bola založená ina nehnuteľnosť. 8-( Hmmm pravda je ale, že nie vždy sa s tým počítať dá...
Odpovedať
@zuzanak89 ... no ja by som skusila asi takto. Dom by som predala - to nejaky cas potvrva. Medzicasom hladam podnajom i nove byvanie naraz. Nemyslim si, ze je to nerealne, ale rozhodne to bude napate. Uvazovat, ze predas dom a zaroven kupis nejaku nehnutelnost, je viac-menej nerealne. Takze bude asi potrebne, predat dom, splatit hypo, byt medzicasom v najme a potom nieco kupit. Stavat opat novy vo vasej situacii skor nie, moze to trvat dost dlhy cas - kupa pozemka, projekt, stavba. Budete dlho v prenajme a financie sa rozkotulaju. Napatie bude stupat. Ja by som bola za kupu ineho domu, uz postaveneho. Co sa tyka situacie: ja osobne by som nezostala, pretoze ziadny plot este nikoho od neprijemnosti nezachranil. Moje zdravie i klud v mojej rodine mi je viac ako 6 rocny, novy dom.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?