Aké lepidlo použiť na dlažbu-gulička v kúpeľni.

Ahojte, Poprosil by som o radu. Idem dať 1ks dlažby na guličku v kúpelni. Aké lepidlo mám použiť? Mám dať normálne lepidlo na dlažbu, alebo niečo ako lepidlo mamut? Dám pod dlažbu aj kúsok fólie aby sa lepidlo nedostalo do sifónu? Dlaždicu po uložení vyšpárujem alebo dám okolo silikón? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Voda sa vypari a bude ti tahat smrad Ked uz tak ocistit a na mamut
Odpovedať
@wolodymyr z pravej strany je rúrka odtok z vane,takže voda tam bude stále prichádzať.
Odpovedať
@mesiac1 Nech to prilepíš čímkoľvek, keď na to stúpiš, tak sa dlažba zlomí, lebo nebude podlepená celá. Navyše zodpodu to môže stále vlhnúť. Ja by som z nejakého pevného plastu vyrezal kruh takej veľkosti, aby zakryl celý ten otvor sifónu. Ten plast by som nalepil silikónom, aby som ten sifón vodotesne uzatvoril. Potom by som na celú plochu klasickým lepidlom na dlažbu nalepil tú jednu dlaždicu. Ale časom sa ti môže ten sifón zaniesť (vlasy, mastnota, šampón,...) a nebude ti odtekať voda. Ako ho potom chceš vyčistiť? Pre taký prípad by bolo lepšie ten sifón zakryť nerezovou mriežkou. Ja mám taký v technickej miestnosti.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za rady. to mas pravdu ohladne toho cistenia sifonu.problem je v tom ze ked to robili pred 55 rokmi,tak z vane dali odpadovu plastovu rurku o priemere 2cm ,ktora ide do tohto sifonu popri vani. pri sprchovani, kupani pena ide hore tou mriezkou a musi tam byt stale uterak.,preto som to chcel zakryt dlazdicou aby pena radsej zostala vo vani. ale s tym upchatim mas pravdu. potreboval by som kupit nejake dvierka ,ktore by dobre tesnili a voda, pena by nepretekala cez tieto dvierka, potom by som to mohol kedykolvek otvorit a vycistit keby sa to upchalo. otvor je 15 x 15 cm
Odpovedať
@mesiac1 Tak potom vieš čo by som urobil ja? Ak tam neide veľmi o estetiku, ale skôr o funkčnosť, tak by som kúpil najlacnejšie kanalizačné koleno, alebo rovný kus - buď to oranžové (je v priemeroch 110, 125 mm), alebo ak by to bolo veľké, tak odpadové potrubie, šedé (priemery 100, 75,...). Z toho vrchu s tesnením by som urezal taký kus, ktorý by sa tesne vošiel do toho železného odtoku a aby vôbec alebo čo najmenej trčal von. Samotný plast by som vlepil silikónom do odtoku a okolie by som pekne zarovnal lepidlom. Do toho otvoru s tesnením by sa pekne vošla kanalizačná zátka - bolo by to tesné, nepenilo by ti to von a môžeš to kedykoľvek otvoriť. V najhoršom prípade tú zátku môžeš nastriekať nejakým sprejom, napr. vo farbe dlažby (šedá). Ak sa s tým človek trochu pohrá, dá sa to pekne spraviť - napasovať a zarovnať a memusíš búrať podlahu.
Odpovedať
@chrobak7 aj to je dobra možnosť. ak nezoženiem nikde také dvierka, tak to takto spravím .ty si iný MacGyver. Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?