Akcia a dobré ceny pneumatik

Nemáte niekto info kde sú momentálne dobré ceny pneumatík, alebo napr. o nejakej pripravovanej akcii na pneu? A neodkazujte ma niekam na motoristický portál, lebo pneu zásadne súvisí so stavebníctvom (napr. presúvam sa autom zo stavby na stavbu) 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Nemáte niekto info kde sú momentálne dobré ceny p…
@petersd ja som to vždy riešil tak, že som si dal do vyhľadávača "lacné pneu", vybral som si konkrétny model a potom porovnal cenu u viacerých predajcov. Naposledy som kupoval ceroročky u http://www.najlacnejsiepneumatiky.sk tam mali ten model naozaj najlacnejší.
Odpovedať
Keď potrebujem pneu, tak zvyčajne pozriem bazoš, Allegro, či sú tam není nejaké ročné v mojom rozmere. A keď nie, tak Google.
Odpovedať
Profilova fotka
zaklad dobrej ceny je kupovat na konci letnej sezony letne alebo na konci zimnej zimne, nie naopak. V sabinove by som pravdepodobne zvolil celorocne, ak nejazdis na 20cm snehovej vrstve pravidelne....to samozrejme neplati, ak byvas niekde kde cestari vstavaju o 9.30 a pluh v sobotu a nedelu nevidis vobec :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

zaklad dobrej ceny je kupovat na konci letnej sez…
@mgx @zicher už skôr som sa rozhodol pre celoročné. Potreboval som už len "dokončiť" zimné a teraz aj letné pneu. Ale už nastal čas
Odpovedať
Celoročky sú o hodne lepšie, než pred rokmi no stále je to kompromis. Kto jazdí krotko, prečo nie. No nemajú v lete vlastnosti solídnej letnej a v zime zimnej. V trakcii, bočnom vedení, brzdnej dráhe. V prípade núdzového-kritického brzdenia alebo pri nečakanom vyhýbacom manévri sa nemusí vyplatiť. V zimnom období musí mať aj celoročka minimálny dezén 3 mm no to môže byť málo ak nasneží. Vídam čoraz viac na autách aj v lete zimné. Sám som tak mal na aute, za dažďa sa mi javili lepšie než letné no keďže nejazdím na klobúka - po jednej dlhšej rýchlej jazde som zbadal, že som ošklbal vzorok :)
Odpovedať
skús pozrieť aj na bazár. Napr. mne sa tam podarilo nájsť prémiové celoročné pneumatiky s 90 % dezénom za nižšiu cenu, než stojí jedna nová. A akurát včera som predal takmer úplne nové zimné s nájazdom 1000 km za polovičnú sumu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Celoročky sú o hodne lepšie, než pred rokmi no st…
@starysomar Ja som zvažoval, či si kúpiť zimné a používať ich celý rok,... alebo celoročné. Ale z nejakých článkov mi vychádza tak, že mať zimné pneumatiky v lete je nebezbečnejšie,... než mať celoročné pneu celý rok aj s tými ich nedokonalosťami v lete/v zime.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

skús pozrieť aj na bazár. Napr. mne sa tam podari…
@milanista Len dezen nie je vsetko, treba pozerat aj na rok vyroby. Aj 10 rocne gumy mozu mat stale dobry dezen, len uz su stare alebo prelezane a nesedia dobre na cestach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kristof_ko:

@milanista Len dezen nie je vsetko, treba pozerat…
@kristof_ko Samozrejme, tieto sú teraz 4 roky staré, bez prasklín a poškodení. Bolo tam isté riziko, ale počítal som s tým. Dva roky ešte v pohode vydržia.
Odpovedať

@starysomar Ja som zvažoval, či si kúpiť zimné a…
@petersd Presne tak, zimné v lete sú už dosť veľké riziko podľa mňa, plus sa opotrebujú oveľa rýchlejšie. Ja mám s celoročnými len pozitívne skúsenosti, ročný nájazd 10-15000, 90% v meste a na okreskách, sneh bol u nás za posledné 2 roky asi 2x ráno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

@petersd Presne tak, zimné v lete sú už dosť veľk…
@milanista By si neveril koľko km vydržia Michelin A4 😂.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@milanista By si neveril koľko km vydržia Michel…
@frantisekca ja verím a viem, že aj na zimných sa dá rozumne jazdiť v lete. Najväčší rozdiel oproti letnými je v brzdnej dráhe, ale na tom ani celoročné nie sú oveľa lepšie. A mám pocit, že aj tie "horšie" dnešné pneu sú lepšie ako tie najlepšie spred 30 rokov
Odpovedať
Ja som si zakupil tieto z tejto stránky: https://www.tire.sk/matador-mp93-nord... Porovnával som ich na allegro.sk a cez google najlepšia cena. Výroba 1.8.2025
Odpovedať

@starysomar Ja som zvažoval, či si kúpiť zimné a…
@petersd pozri cez google čo znamenajú čísla na pneu ,orientuj sa podľa toho a nie kde čo čítaš, sú tam všetke kritické hodnoty, od opotrebenia , brzdenia na rôznom povrchu, držanie stopy atd, a samozrejme ak máš vozidlo , ktoré meria otáčky všetkých kolies dostaneš upozornenie, či sú všetke správne natlakované, bezpečnejšie brzdenie, vyrovnanie pri myškách pri predbiehaní sa ihned neroztancuje, pribrzduje jednotlivé pneu, nepreklzuje , atd všetko ale len do určitej rýchlosti vždy je výhodnejšie dodrať zimné v lete ako ihned kupovať nové len s tým musíš počítať a nemôžeš jazdiť na max povolené rýchlosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kristof_ko:

@milanista Len dezen nie je vsetko, treba pozerat…
@kristof_ko Máš pravdu, ale.... napr. ja mám toho najazdené dosť, zodral som niekoľko (dvojciferné číslo) aút/motoriek, no v živote som nevyhodil žiadnu pneu iba kvôli tomu, že má starý dátum výroby. 😁 @duzu Keď si toto všetko o konkrétnej pneumatike načitám, nuž takto sa zostraším, že asi si nevyberiem žiadnu 🤣
Odpovedať
dobrý šofér odšoféruje aj na ráfe bez pneumatík.. Ked vieš na čom jazdíš, tak prispôsobíš jazdu gume tak, aby to zvládla.. Hovorí sa, že aj majster tesár sa utne. To sa mi stalo v piatok, ked som sa vracal aj so ženou z jedného motorkového výletu.. Zmokli sme po ceste do nitky, chytil nás lejak Už sme boli takmer doma cca po stokilometrovom výlete a asi 300m od domu som v zákrute chytil šmyk na zadné kolo na vode a už sme sa šmýkali. Vedel som, že tie gumy sú na vode úplne nahovno, dával som si pozor, šiel som takmer krokom. Trošku som brnkol v zákrute do plynu fakt úplne jemne a citlivo, guma sa utrhla od asfaltu a držkopád na svete. Našťastie si to odniesla iba páčka prednej brzdy-ulomená, žena je úplne OK bez škrabanca a ja mám okšretú ruku, lebo som nemal rukavice. Na gumách veľmi záleží.. Ale ak vieš na čom jazdíš....... Len aby si nepotreboval zachraňovať kritickú situáciu. Tam sa síce nič nedokáže, ale rozdiel v kvalite môžeš a nemusíš pocítiť vlastnom tele.. Mimochodom na autách tiež jazdíme na celoročkách... Máme dve autá. Jedny celoročky sú naprd- nič nedržia. Druhé-lacnejšie sú fantastické. Paradoxne tie čo sú nahovno sú slovenské. Tie výborné sú nejaké lacáky z dovozu. AK by niekto chcel konkrétny model, tak pošlem do mailu, nech tu nerobím pozitívnu ani negatívnu reklamu.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od zicher:

dobrý šofér odšoféruje aj na ráfe bez pneumatík..…
@zicher Pošepneš značku tých dobrých ?
Odpovedať

@petersd moje osobné skúsenosti – na tom istom aute som mal Continental AllSeason 1 a teraz mám Barum Quartaris. Continental bol oveľa lepší, a to aj tesne pred výmenou s minimálnym dezénom. Na druhom aute mám teraz Goodyear Vector 2. generáciu, zatiaľ som na nich jazdil iba na suchu, no zatiaľ sú fajn
Odpovedať

@petersd ospravedlňujem sa slovenskému výrobcovi, mal som to v hlave prehodené.. Takže tie nahovno boli imperial ecoriver 4S a tie dobré sú slovenské matadorky MP62. Bol by som odprisahal, že to bolo naopak. Okey, tak som rád, že môžem s ospravedlnením pochváliť matadorky. Kupoval som ich cca narovnako.. ALe neuvedomil som si, že medzitým sme vymenili jedno auto-ženine a tam boli úplné lacáky, ktoré držali výborne.. Tie som si myslel, že má teraz na aute. Tie Imperialy mám na svojom a sú hrozné v porovnaní s jej matadorkami. Ale myslím, že na starom aute sme mali debica a boli dobré. Bol som na ulici urobiť fotku pneumatík na aute a neveril som vlatným očiam.. Pamatal som si to opačne. :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@petersd ospravedlňujem sa slovenskému výrobcovi,…
@zicher Práve uvažujem nad Matadorkami MP62 All weather EVO. Sú zároveň jedny z najlacnejších na e-shopoch. Netvrdím, že nejaké zvučné značky nemôžu byť lepšie, ale naposledy ma sklamali zimné Wredesteiny. Pritom som od tejto značky stále kupoval zimné pneu, lebo v testoch nemeckého ADAC boli dlhé roky na 1. miestach. Teraz u mňa, po nejakých cca 5 - 6 rokoch mali dezén ojazdený len na polovicu, ale zrazu z ničoho nič začali robiť "vajce"... Počas letného uskladnenia pozerám a v strede po dlžke asi 30 cm dlhá prasklina, až po kord... (a známy mal podobnú skúsenosť) Ja už do drahej značky ani pneu, ani napr. TV, pračky, chladničky, už nepôjdem 🙂.
Odpovedať

@zicher Práve uvažujem nad Matadorkami MP62 All w…
@petersd ja som s nimi spokojný.. Trošku v lete pískajú v zákrutách aj pri nízkej rýchlosti, ale inak sú príjemné, nie sú hlučné a fakt dobre držia aj na vode. Ked budem meniť tie imperialy na mojom aute, tak isto pôjdem do tých ženiných matadorov.. Za tie peniaze asi lepšie nekúpim.
Odpovedať
Tu je prehľadná tabuľka (hodnoty sú približné, podľa testov ADAC, TÜV a iných zdrojov – môžu sa líšiť podľa auta a pneumatík): Rýchlosť Povrch Letné pneumatiky Zimné pneumatiky v lete Rozdiel 50 km/h suchý asfalt ~14 m ~16 m +2 m 50 km/h mokrý asfalt ~15 m ~18 m +3 m 100 km/h suchý asfalt ~38 m ~44–50 m +6–12 m 100 km/h mokrý asfalt ~52 m ~65–70 m +13–18 m
Odpovedať
Celoročné pneumatiky sú kompromis – bezpečnejšie než zimné v lete, ale stále horšie než letné. Z testov (napr. ADAC, AutoBild) vyplýva: Rýchlosť Povrch Letné pneumatiky Celoročné pneumatiky Rozdiel 50 km/h suchý asfalt ~14 m ~15 m +1 m 50 km/h mokrý asfalt ~15 m ~16–17 m +1–2 m 100 km/h suchý asfalt ~38 m ~42–45 m +4–7 m 100 km/h mokrý asfalt ~52 m ~58–62 m +6–10 m
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal uniroyal rain. chovaju sa ako na suchu. lepsiu pneu som nemal.... a to mam odkurene 2 mil km....
Odpovedať
Už som kúpil: https://www.morepneu.sk/nokian-season...
Odpovedať
Profilova fotka

Už som kúpil: https://www.morepneu.sk/nokian-sea…
@petersd este som neotvoril ani link a si hovorim,.. urcite kupil sipovity vzor......... :) prajem secko dobre, hlavne brzdit s predstihom...
Odpovedať
Na jednom aute mám Continental Allseasons contact 2, sú výborné. Predtým som tam mal nejaké Micheliny celoročky - tiež super, len po 2a pol roku a 50tisíc nejako na leto stvrdli. Teraz na novom aute mám od výroby nejaké letné Bridgeston a na vode sú veľmi neisté. Určite horšie ako tie celoročky Continentaly.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@petersd este som neotvoril ani link a si hovori…
@mimms So šipovítym vzorom na zimných mám doteraz len najlepšie skúsenosti. mal som ho na niekoľkých autách. (a to nevravím, že šipáky v teréne napr. na SUV, sú tým najlepším, čo môže byť a nevyrovnajú sa im ani žiadne T3, vraníky a pod...) A môžeš Ty vysvetliť svoje tvrdenie ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Na jednom aute mám Continental Allseasons contact…
@toky1 Podobnú skúsenosť mám s Wredesteinami... Niektoré mi navyše začali robiť "vajce" a v strede na behúňu pozdlžne praskať
Odpovedať

Už som kúpil: https://www.morepneu.sk/nokian-sea…
@petersd - daj časom vedieť, bol som fanda Nokian no po skúsenostiach s WD-R4 a Nokian Wetproof na moje autá nikdy viac. Zimné kľakli trojročné (obrázky), letné mám obuté no sú "túlavé". Auto sa snaží na pozdĺžnych nerovnostiach vybočiť, "ťahá" za volant. Na žiadnych iných to nerobilo. Spotreba na nich je vyššia, než na zimných Sebringich. Nasr...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?