Aká je povodňová situácia v Rusovciach a v Čunove?

Ahojte, mate niekto skusenosti s povodnovou situaciou v Rusovciach a Cunove? Je bezpecne kupit tam pozemok? Kde si mozem zistit relevantne informacie o regulacii Dunaja a vyske spodnej podzemnej vody, ak viem konkretne cislo parcely, ktoru chcem kupit? Alebo si potrebujem zohnat odbornika (geologa?), ktory spravi na konkretnej parcele merania? Aka je "bezpecna" hlbka spodnej vody, ak chcem podpivniceny dom? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Vidim, ze nikto sa nechytil na tuto temu :-| ... Tak ako ste sa rozhodli? My tiez zvazujeme Rusovce, ak tam este vobec nejaky volny pozemok existuje... :-D , trochu nam to trvalo. Zistila si nieco blizsie ohladom povodnovej situacie?
Odpovedať
No kedze je to pri dunaji, tak tam to riziko je. Ked pride tisicrocna voda a pretrhne im hradzu, tak vas tam pekne splache. S tym nic nenarobis. Proti spodnej vode stavbu osetris, ale proti vyssej moci tazko. Zase na druhu stranu, vzdy je nejake riziko. Dunaj je urcite viac sledovany ako ine rieky, aj sa da lepsie regulovat. Lenze co ak niekto urobi nejaku chybu. A aj japonske atomky boli stavane proti tsunami a ako to nakoniec dopadlo vies aj sama ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ak by sa niekto este vedel vyjadrit aj po case, budem rada :) Ozivujem temu, hadam sa podari. Zaujima ma Cunovo.
Odpovedať
http://www.svp.sk/dunaj/default.asp?i... Nemas sa coho obavat. Neviem o ziadnych porblemoch s velkou vodou v tejto oblasti a to zijem v ba dost dlho . Sice pri roztrhnuti hradze bude asi smola, ale naposledy sa rotrhla hradza na dolnom roku Dunaja 1965. Dalsie povodne sa sice rozlievali, ale nepretrhla sa hradza. Po stavbe Gabcikovo a Cunovskej hradze, ktora je pomerne nova, tak ta snad prezije ;), hlavne povoden 2002 preverila opatrenia, niektore useky sa navysovali a myslim, ze teraz je ro ok. Okrem toho cunovo a rusovce su praveze v dobrej polohe. Su za Petrzkou, ktora by "zhltla"najvacsi napor. Za zakrutou skor hrozi problem Prievozu a Slovnaftu a potom Zitnemu ostrovu v pripade velkej vody, nie tym smerom.
Odpovedať
pri Cunove ma Dunaj sirku skoro 3km, pri poslednych zaplavach tam stupla hladina o centrimetre namiesto metrov, inde mali potopy. @pivec Rusovce a Cunovo su este nad zdrzou, tak aky s tym ma suvis nejake pretrhnutie hradze??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?