Tlakový hrniec

Chcem si kúpiť tlakový hrniec tefal. Myslíte si, že je lepšie si kúpiť takúto sadu, pričom je tam len jeden vrchnák - čiže musím počkať, kým para vyfučí, zobrať vrchnák a začať variť v druhom hrnci. využijem dva hrnce s jedným vrchnákom? tu prikladám sadu hrncov pre predstavu http://www.tefal.sk/All+Products/Cook...
Odpovedať
Ahoj, presne tuto sadu mam aj ja, akurat, ze tam nemam ten control system. Kedze vacsinou v hrnci robim maso, resp. varim na etapy, kedze popri malej nestiham, tak naraz dva tlakove hrnce nepouzivam a staci mi jedna pokrievka. Vsetko zalezi od toho, ako si zvyknuta varit.
Odpovedať
Preto rozmýšľam nad touto sadou, aby ked dovarím vo veľkom a chcem ešte niečo dalšie pariť, nemusela prelievať, umyť hrniec a znovu začať pariť ale len pekne prehodím pokrievku. no uvidím, ešte porozmýšľam
Odpovedať
@biene prosím ťa, mohla by si mi zmerať priemer hrncov. musím mať aj varnú dosku tak veľkú ako je hrniec?
Odpovedať
@alieeenka13 dobrý den,ja mam tescomu a tiež dva hrnce s jednou pokrievkou,ešte som nepotrebovala obidva sučasne,tak to stači.jeden ma tušim 4l a druhý 3l.dve pokrievky by mi zavadzali…inak som velmi spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sadu s jednou pokrievkou nebrala. Je to o zvyku a ja zvyknem varit v dvoch tlakacoch sucasne ;-) .
Odpovedať
tlakový hrniec používam často, aj doma mama používala od nepamäti, hlavne na dusenie mäsa. Ja som poslednú dobu zistila, že sa v tom dá robiť aj príloha - zemiaky, ryža... Tak by som využila aj dve pokrievky, to by som mala bleskovo hotový komplet obed alebo večeru. Mám 2 hrnce - 4 a 6 litrový ale pokrievku len jednu. Niekedy mi tá jedna pokrievka chýba. Ale viac mi vadí, že 6 litrový hrniec len málo používam, lebo je pre nás veľmi veľký ( sme 4-členná rodina)
Odpovedať
tak ja neviem, asi veľa papáme :-D, ale ja práve poškuľujem po 8 litrovom, lebo nám je 6 litrový pre 4-člennú rodinu malý
Odpovedať
Ja mam tlakac tescoma bio exclusive + 6 a 4-litrovy s jednou pokrievkou. Varila som v nom len 2x (bol to tohtorocny vianocny darcek), tak sa len zaucam, ako s nim mam narabat. No mam taky problem. Pri vypustani pary mi robi neporiadok kolo sporaku. Ako para skondenzuje, tak mi po obkladackach, digestore steka ochutena voda a mlacka zostane aj na sporaku. Kde robim chybu? Alebo je to normalne? Dnes som sla paru radsej vypustit na terasu, ale neviem, co si o tom pomyslia susedia. :D Viete mi poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@maximouse je jednoduchšie a aj oveľa rýchlejšie, keď tlakový rovno zo sporáka dáš pod tečúcu studenú vodu, hneď to vypustí paru a povolí ventil, až potom samozrejme otváraš. Ja to takto robím roky.
Odpovedať
Ja mám tefal,neviem presne číslo,ale super uzatvára sa jednou rukou a manipulácie fajnová.
Odpovedať
@smarti dakujem za radu, tiez som to kdesi na nete citala... od tych prvych skusenosti som to zacala robit tak, ze ked dovarim, tlakac odstavim zo sporaka, necham 5-10 min. tak, on sa sam odtlakuje a nemusim vypustat paru... uz mi to takto vobec nespini, tak som rada, ze ho nemusim balit do krabice a odlozit kdesi na vrchnu policu... :)
Odpovedať
@maximouse presne tak, treba odstavit skor, var este dobehne a ked v nom tlak poklesne da sa otvorit bez toho aby si musela vypustat paru ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?