Odpoveď na príspevok od zita19:
@kejsix preco by indukcnu ohrev mal byt ulet? Tej… @zita19 koľko stojí cievka s ochranou?pri indukčnej platni je pod sklokeramikou a koľko špirála pod nerezovým deklom?Odpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 koľko stojí cievka s ochranou?pri indukčn… @duzu vsak neriesime ekonomiku, ale teoretizujeme, ze aj to by slo. Druha vec je, ze ak bude ticha, tak ten co chce tichu si rad priplati.Odpoveď na príspevok od zita19:
@duzu moju ked bez vody zapnem, tak po chvili ju … @zita19 , tá moja nerezová bezznačková na liter 2kW v lidli asi 10, ked sa poškodí vyhodím a kúpim novú, pri registrácii je záruka 3 roky, pre tú jednu minútku je mi fuk ako vrčí, horšie by to bolo pri chladničke,mrazničke v kuchyniOdpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 , tá moja nerezová bezznačková na liter 2… @duzu ale vsak kazdy ako jemu vyhovuje.Odpoveď na príspevok od zita19:
@kejsix preco by indukcnu ohrev mal byt ulet? Tej… @zita19 Keby to davalo zmysel, uz by to davno niekto predaval.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@zita19 Keby to davalo zmysel, uz by to davno nie… @kejsix a je to taky zavazny problem? Ja osobne hucanie kanvice so spiralou neriesim,. Mozno zakladatelka debaty by mala oslovit vyrobcov, ze je diera na trhu, ci ju nechcu zaplnit. Inac mi je to naozaj lauter jedno, ci to zmysel dava alebo nie.Odpoveď na príspevok od petersd:
Keď môže niekto na Modrej streche, na niekoľkostr… @petersd prave som si kladol otazku ako moze byt takato tema horuca a niekolkovlaknova 😃 dakujem za objasnenie 😃Odpoveď na príspevok od starysomar:
Čistá kanvica hučí najviac, zanesená vodným kameň… @starysomar to som vôbec nespozoroval akú vrstvu kameňa nechávaš? stačí trochu viac a olupuje sa a naleješ si to do kávy @dudko12 akurát kovový čajník do ktorého sa sype čaj sa horšie čistí, ide napr šupkamy zo zemiakov, ja zalievam do porcelánového väčšieho hrnčeka i sušený ľahšie sa čistí niekedy dávnejšie bol hliníkový s dvojitým dnom a v ňom voda,a tiež mal píšťalku,zrazu niekomu hliník vadil a nevyrába sa, ohrievalo sa tam väčšinou mliekoOdpoveď na príspevok od duzu:
@starysomar to som vôbec nespozoroval akú vrstvu … @duzu Teraz sú krásne nerezové s duplikátorom a píšťalkou. Pred pár týždňami som ich zopár kupoval domov z Allegra. Ale teraz tu vidím, že píšťalka bude možno pre niekoho psychiatrickým problémom (a témou na založenie nového vlákna) :-)Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Teraz sú krásne nerezové s duplikátorom a p… @petersd mlieko neohrievam , teraz je väčšinou pasterizované,niekedy bolo len čerstvé a čapovalo sa litrovcom,pijem občas i chladnejšie, ale častejšie s rôznymy kultúramyOdpoveď na príspevok od duzu:
@starysomar to som vôbec nespozoroval akú vrstvu … @duzu to mas bonus vitaminy ten vodny kamen 😃Odpoveď na príspevok od stanlej:
@duzu to mas bonus vitaminy ten vodny kamen 😃 @stanlej neprosímOdpoveď na príspevok od duzu:
@starysomar to som vôbec nespozoroval akú vrstvu … @duzu My sme takyto cajnik vyuzivali cisto len na zovretie vody. Nedavali sme don ani caj ani nic ine, ani sme v nom neohrievali mlieko. Mlieko v malom hrnci zakazdym.Odpoveď na príspevok od whitema:
@duzu My sme takyto cajnik vyuzivali cisto len na… @whitema pokiaľ nebola kanvica , má vlastný zdroj tak to ináč ani nešlo, dnes je mlieko takmer každé kupované pasterizovanéa nepokazí sa ihned , no už nebude kysnúť, a mlieko je najvýhodnejšie len ohriať v MV, dnes pomerne lacné niekto stále ohrieva v dvoch nádobách v jednej je voda, do tej ponorí druhú zakrytú, žena tak už nerobí ani knedlu, pohodlnejšie je v rajnici na mriežkeOdpoveď na príspevok od duzu:
@whitema pokiaľ nebola kanvica , má vlastný zdroj… @duzu Nemyslela som varit to mlieko, ze by som ho doma vyrabala 😀 Ale tak ohriat na kakauko 🙂Odpoveď na príspevok od whitema:
@duzu Nemyslela som varit to mlieko, ze by som ho… @whitema to staší ozaj len mierne ohriať , ináč sa robí kožka z mlieka ak na vyššiu teplotuOdpoveď na príspevok od duzu:
@whitema to staší ozaj len mierne ohriať , ináč … @duzu och boze len kozku nie 😖😃 @stavbarik123 a ja ze tu najdem fakt nejake dobre tipy na rychlovarnu kanvicu, lebo ta nasa uz ma tiez nejake svoje muchy 😅 ocividne sa tu clovek dozvie viac ako by chcel a cakal 😄Odpoveď na príspevok od ifik5:
@duzu och boze len kozku nie 😖😃 @stavbarik123 a j… @ifik5 odvážna :D Ja sa bojím priznať takto verejne, že som kupoval konvicu nám domov len kôli dizajnu do kuchyne :D Minimum čo varím v konvici tak aspoň nech to sedí s linkou :D A ano hučí pri zovretí, dokonca aj pípa par krát po dokončení varu alebo zapnutí (🤯) .. Ale mám ju asi 5 rokov a ide bez problémov (tak raz za týždeň, v zime možno aj 2x ) https://www.alza.sk/concept-rk3300-1-...Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
Plodná téma (ako snáď každá druhá..) 😃 Od "hluku"… @stavbarik123 to nie je ale pripad len tejto diskusie. vsimam si to vo viacerych, ze zadavatel temy sa potom uz malokedy zapaja do diskusie.Odpoveď na príspevok od duzu:
@whitema to staší ozaj len mierne ohriať , ináč … @duzu na kakavko musi byt vriace mlieko. Na poctive kakavko z kakaoveho prasku (najlepsie kvalitne holanske kakao) a cukru. Na to "grankove" staci aj vlazne mlieko, ale to nie je kakavko ako od babicky.Odpoveď na príspevok od zita19:
@duzu na kakavko musi byt vriace mlieko. Na pocti… @zita19 to treba miešať a mne sa s tým babrať nechce, ja tak nasypem raňajšej kávy zalejem horúcou vodou ,do kanvice občas octovej vody a je čistáOdpoveď na príspevok od zita19:
@duzu na kakavko musi byt vriace mlieko. Na pocti… @zita19 Presne! U nas sa Granko a podobne nahrady ani nenajde. Vsak zase nie je taka veda zarobit si kakao tak, aby chutilo.Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@ifik5 odvážna :D Ja sa bojím priznať takto verej… @stavbarik123 mne je zas dizajn ukradnutý,na parádu nemám nič, ani len oblečenie, stačia mi rifle tričko,jeden čas som musel mať v práci oblek bral som ho ako monterky,nakoniec povolili i krátke gate ak len v kancli kde cudzí nechodili,mám nerezovú tak isto i dvojdres, hlavne aby bola praktická ,ide denne, má svoje mieto blízo vody