Odpoveď na príspevok od natalka_goralka:
Prosím poraďte mi nejakú rýchlovarnú kanvicu, kto… @natalka_goralka uz len z principu fungovania pochybujem ze taka existuje.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@natalka_goralka uz len z principu fungovania poc… @sousedekovci89 Taká, čo by pracovala na princípe ako indukčná platňa, by mohla byť tichá, ale nestretol som sa s takou. V robote máme Bosch TWK8611P a tá je celkom tichá...Odpoveď na príspevok od natalka_goralka:
Prosím poraďte mi nejakú rýchlovarnú kanvicu, kto… @natalka_goralka A slúchadlá - chraniče sluchu si skúšala? Existujú aj také malé štuple do uši na ochranu... ak Ti tá hnusná hlučná konvica tak neskutočne strpčuje život. Keď nič nezaberie, oslov ombudsmana a spoločne spíšte žalobu na výrobcov varných konvic.Odpoveď na príspevok od petersd:
@natalka_goralka A slúchadlá - chraniče sluchu si… @petersd Sice si neporadil, ale aspon si sa zasa strapnil.Odpoveď na príspevok od natalka_goralka:
Prosím poraďte mi nejakú rýchlovarnú kanvicu, kto… @natalka_goralka Nejaky cas sme mali kanvicu dvojplastovu, vnutri kov, zvonku plast. Pointa bola, ze nebola zvonku horuca, ani ked v nej zovrela voda. Ta bola podla mna velmi ticha, asi vdaka tej konstrukcii. Ale vydrzala kratko, ani neprezila zaruku a vratili peniaze. Mozno by som isiel tymto smerom.Odpoveď na príspevok od natalka_goralka:
Prosím poraďte mi nejakú rýchlovarnú kanvicu, kto… @natalka_goralka dlhšie som hladal výkonnú a pomerne tichú kanvicu, nakoniec som kúpil túto: Russell Hobbs 20460-70 a som spokojný. vnútri na dne má taký kovový kruh, ktorý funguje ako tlmič a je to fajn. Ak by už nebola v predaji, skúsil by som niečo s podobnou technologiouOdpoveď na príspevok od kejsix:
@natalka_goralka Nejaky cas sme mali kanvicu dvoj… @kejsix tá dvojplášťová akurát dlhšie udržala teplú vodu,robia sa aj bez ohrevu no je k ničomu,ked ju musíš zohriať indeOdpoveď na príspevok od dedo758:
@sousedekovci89 Taká, čo by pracovala na princípe… @dedo758 k čomu ako indukcia len pre ohrev vody?, len preto by ju nikto nekúpil, ked je rovno na varenie, aj ked má niekto indukciu, kanvica je praktickejšia ked ju zapnem a počujem po chvíli zvuk aspoň viem že je OK a ohrieva vodu, má i značenie na množstvo vody, ohreje len potrebné množstvo a mala by automaticky vypnúť a šumí ozaj len pár minút,čistí sa ľahko stačí trochu octovej vody zvariť, to chladnička v kuchyni jemne hučí často a ruší viacOdpoveď na príspevok od duzu:
@dedo758 k čomu ako indukcia len pre ohrev vody?… @duzu Jasné. Ja som len k tomu spôsobu ohrevu chcel - že voda v hrnci zovrie na indukcii celkom potichu a je prakticky jedno, koľko jej tam je. A to že je voda uverená dnes kanvice signalizujú napr. zvukovým signálom... :-)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@duzu Jasné. Ja som len k tomu spôsobu ohrevu chc… @dedo758 To ano, ale na indukcii sa ti nevypne ohrev po uvareni. Mozes nastavit casovac, ale je to otrava...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dedo758 To ano, ale na indukcii sa ti nevypne oh… @kejsix To hej. Ale keby šlo len čisto o kanvicu s indukčným ohrevom (neviem, či by to bolo reálne) tam by som, ako výrobca, dal spotrebiteľom možnosť nastaviť si teplotu, na akú chcem vodu zohriať a pri tej mi to nakonci pípne a vypne... :-)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@duzu Jasné. Ja som len k tomu spôsobu ohrevu chc… @dedo758 to áno, akurát cena za ohriatie šálky na kávu je indeOdpoveď na príspevok od dedo758:
@kejsix To hej. Ale keby šlo len čisto o kanvicu … @dedo758 Bod varu varu vody je pri normalnom tlaku 100°C.Čo tam chceš nastavovat?Akebo zalievat kavu 80° vodou?Odpoveď na príspevok od dusan72:
@dedo758 Bod varu varu vody je pri normalnom tla… @dusan72 Čaju stačí aj tých 80...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@dusan72 Čaju stačí aj tých 80... @dedo758 na šípkový čaj prevariť vodu ale nechať vychladnúť ,až potom zaliať mierne teplou vodou, aj ked dnes máme dosť ovocia na vitamín C,a pre kávu pozrite tu: máme rôzne druhy kávy: https://www.info.sk/sprava/148302/kol...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dedo758 To ano, ale na indukcii sa ti nevypne oh… @kejsix vies ako sa vypina ohrev v rychlovarnej konvici? Skondenzovana para zopne cidlo a to vypne ohrev. To by dokazalo vypnut aj indukciu. Preto mas kanvicu zavriet, inac ti voda vyvrie a kanvica sa nevypne, mozno ju vypne tepelne cidlo ak ma ochranu pred prehriatim.Odpoveď na príspevok od zita19:
@kejsix vies ako sa vypina ohrev v rychlovarnej k… @zita19 Preco skondenzovana? Vypina tlak pary. Ako ti vypne indukciu cajnik postaveny na varnej doske?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@zita19 Preco skondenzovana? Vypina tlak pary. Ak… @kejsix bavili sme sa cisto teoreticky o konvici s indukcnym ohrevom, nie o cajnik na indukcii. A nie tlak pary to nevypina, pretoze konvica nie je uzavreta tlakova nadobaOdpoveď na príspevok od natalka_goralka:
Prosím poraďte mi nejakú rýchlovarnú kanvicu, kto… @natalka_goralka väčšina ľudí si robí "sólo" kávu (keď majú chuť), ale do kanvice napustia "hektoliter" vody.. Nalej si len toľko vody, koľko potrebuješ t.j. nalej vodu do šálky a tú prelej do kanvice. Zovretie trvá pol minúty a z toho ten otravný hluk 10 sekúnd (čo sa dá vydržať).Odpoveď na príspevok od gadefox:
@natalka_goralka väčšina ľudí si robí "sólo" kávu… @gadefox Akurát že väčšina kanvíc ma stále nejaké to pollitrové minimum...Odpoveď na príspevok od zita19:
@kejsix bavili sme sa cisto teoreticky o konvici … @zita19 Aha, ok. Ale taka konvica neexistuje, preto ma to ako integrovane ani nenapadlo. To by bol riadny úlet.Odpoveď na príspevok od zita19:
@kejsix bavili sme sa cisto teoreticky o konvici … @zita19 Ano, mas vlastne pravdu. Ked nezatvorim dekel, horuca para sa nedostane k tomu bimetalovemu spinacu v zakladni, ale fuci von.Odpoveď na príspevok od dedo758:
@gadefox Akurát že väčšina kanvíc ma stále nejaké… @dedo758 presne tak, väčšina. Zvyšné (napr. naša) nevyžadujú žiadne minimum vody.Odpoveď na príspevok od dedo758:
@gadefox Akurát že väčšina kanvíc ma stále nejaké… @dedo758 v mojej nemusim zakazdym varit vody akoby som sla nohy umyvat, stacia jej aj 2 deciOdpoveď na príspevok od kejsix:
@zita19 Aha, ok. Ale taka konvica neexistuje, pre… @kejsix úlet to je pri všetkom,čo ide zapnúť bez vody , taká ochrana tam nie je nikde. kanvicu nezapnem ak nezavriem dekel, častejšie je chyba v čidle ako v samotnej špirále,tak isto nezapne ani mixér, ak sa správne neuzavrieOdpoveď na príspevok od kejsix:
@zita19 Aha, ok. Ale taka konvica neexistuje, pre… @kejsix preco by indukcnu ohrev mal byt ulet? Tej vode je lauter jedno co ju zohreje. Mozno uz niekto aj ten napad realizoval, pokrok nezastavis, uz sa nerobia kanvice, kde sa odporove teleso rochnilo vo vode, ale je skryte pod dnom. Staci ak to dno bude z magnetickeho materialu, pod nim cievka a variiiis.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dedo758 presne tak, väčšina. Zvyšné (napr. naša)… @gadefox tak ju zapni bez vody,ak by bola s PVC asi to neprežije, nerezová minimálne zmení farbu, častejšie zahorí i z vnútra očernie a môžeš vyhodiť ak to poriadne nevyčistíšOdpoveď na príspevok od duzu:
@gadefox tak ju zapni bez vody,ak by bola s PVC a… @duzu moju ked bez vody zapnem, tak po chvili ju vypne tepelna poistka. A to nemam nic svetoborne, nerezovu Sencor co nestala ani dvacku.