Kvalitné ostré nože - s ktorými ste spokojní?

Zobraz úvodný príspevok
Rada by som sa opýtala na Vaše skúsenosti s kvalitnými naozaj ostrými nožmi do kuchyne. Viete mi odporučiť nejakú kvalitnú sadu OSTRÝCH nožov, ktoré ostávajú dlho ostré a netupia sa, resp. ich nie je treba ostriť každý mesiac? Či ostré nože ostávajú len keramické? Aké nože doma používate a ste s nimi spokojní? Vďaka.
Odpovedať
@srssen nooo ved to. Ako nie je to len tak si vybrat dobry noz, no ani netvrdim, ze to musi byt neviem aka znacka
Odpovedať
Chcela by som noze ako darcek pre svokrovcov. Viete mi poradit nejake kludne aj drahsie ale tak v baleni viacej aby ich bolo, len nech su kvalitne? Lebo si na taketo veci velmi potrpia.
Odpovedať
@luckapuc minulý rok som dostal pod strom KDS sadu. Spokojnosť. https://www.gastrotovar.sk/produkt/ma...
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapuc máme od Berndorfu túto sadu, sme spokojní. Dokúpili sme ešte pár, ktoré niesu súčasťou sady. https://berndorf.sk/sada-kuchynskych-...
Odpovedať
Odporúčam značku F. Dick... je to síce drahšia značka, mám 2 nože rady 1905 maximálna spokojnosť... z času na čas oživím ostrie ocieľkou, ostré ako britva...
Odpovedať
@bookeeper tie mame aj my
Odpovedať
Profilova fotka
Za mňa určite Giesser PrimeLine. Vyskúšal som už nejaké tie nože, kamarát mi doniesol z Nórska vykostovaky od Victorinox žlté, sú tiež dobré ale rýchlo sa zatupi, stratí ostrie. Minuli týždeň som dal dole 6ks oviec, prima line ešte teraz bez použitia osličky ide ako píla 🙂 včera odkozovaných 10kg bôčika. Stále reže ale už som ho potiahol aby žena mala narýchtované.
Odpovedať
@bookeeper tieto som aj ja vybrala, dufam, ze nebudeme lutovat, lebo teda donesie mi ich az jezisko 😄 Tak hadam budem s nimi v pohodke 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@zazzina treba ich samozrejme z času na čas naostrit ocielkou. Ale my sme spokojní.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame noze z moufieldu, z lidla, tescomy a drzia. Sem tam ich muz nabrusi a fungujeme dalej. Kedysi som skusala aj tie keramicke noze, ale tie sa mi hned porozstiepovali, tak tie som ihned aj vyhodila
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ja som mala dakedy keramicke, nebola som s nimi spokojna, urcite ocelove, ja mam teraz japonske samura a su super, mam ich z vitarian stranky, robime aj zabijacky takze ich mam odskusane
Odpovedať
Aká je taká, že prijateľná a normálna cena za nože? Keď som to pozerala, tak to pohybuje kadejako a zase dať nejakú prestrelenú sumu za nôž, do toho sa mi moc nechce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patuscha pouzivam japonske samura damascus, za sadu troch nozov som dal 180 eur. Myslim, ze drahsie je uz pre bezneho kuchara-amatera zbytocny luxus, ale to je individualne. Od urcitej sumy sa plati hlavne za znacku, ako vo vsetkom
Odpovedať
ked ich nabrúsim tak výborne krájajú i 40 r. mali už kvalitnú oceľ, ak sa zatupia a to časom všetke tak nekrája dobre žiaden ani za 300 Eur
Odpovedať
@duzu Tiež máš tie japonské nože? Veď to, že každý sa proste časom zatupí a bude ho treba prebrúsiť, či stojí 30 alebo 300 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som nechcel moc do nozov investovat, tak som kupil prve, co mi brnkli do nosa dobre 😄 Sadu Tefal som nasiel za nejakych 35€ a musim povedat, ze su dost v pohode 😄 Tak som aj rad, ze som za to nedal viac.
Odpovedať
@jan84 Vidíš a dobre si spravil nakoniec 😄 To ti nebude ani tak ľúto, keby si aj celú sadu nožov potom kupoval novú.
Odpovedať
@patuscha Nie je to dočista pravda. Sú aj nože, ktoré sa brúsia "samé"
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?