Kto má skúsenosti s paletovým grilom?

Caute, Kto ma skusenosti s peletovym grilom? Ci uz z vlastnej skusenosti alebo u znamych? Nejake videjka som uz videl a vcelku sa mi to pozdava, ze ked uz grilovat tak na dreve a zaroven “cistejsie” a pohodlnejsie. Co vidim negativum je cena oproti napr plynovemu. Ten kto ma taky gril tak by ste nemenili? Ak ano preco… Ma to dostatocny vykon aj na steaky? Da sa grilovat aj pri otvorenom ci len uzavretom poklope? Popripade vase pocity a poznatky
Odpovedať
Profilova fotka
Máme PITBOSS Navigator, myslím 750. Neviem či by som menil. Je to však úplne iné ako plynový. Plynový funguje okamžite ako plynový sporák. Má ho sused a griluje každý týždeň. Má čas. S tým peletovým je trochu viacej práce a pýta viacej času, predsa ide o drevo. Ale čo plynový určite nemá, je tá aróma, ktorú dodá peletový jedlu. Peliet je niekoľko druhov určených na rôzne mäsá a arómy. Dokáže aj steaky, ale iba pri plnom rozkúrení. Grilovanie v ňom je trochu iné ako pri otvorenom ohni. Tu sa viacej využíva teplý vzduch a teplo z plechu pod roštom, lebo ohnisko je vlastne veľmi maličké ale pri horení hučí riadne. Dá sa odokryť ak je potreba "pripečenia" povrchu. Pečenie sa robí hlavne pri zavretom grile, lebo ide aj o ten dym. No výsledok stojí za to. Piekli sme v ňom hus, ledva sa zmestila do 60cm plechu a musím povedať, že bola božská. Taká sa dá urobiť iba v peci. Čo je pravda, treba sa s tým grilom trochu skamarátiť, aby človek vedel čo a ako, aký režim automatického dávkovania peliet nastaviť, aká teplota je na čo vhodná a v ktorom ročnom období. Chce to trochu cviku, ale veď je to zábava, čiže nemal by to byť problém. Čo je však isté, nie je to ten štýl grilu ako je typický obrázok chlapa pri otvorenom grile s kliešťami v ruke. Takto to nefunguje a aj ten otvorený oheň pod steakom či iným mäsom väčšinou chýba. Je to však o tom, čo si pod grilovaním predstavujete. Tento je niečo medzi klasickým grilom a pecou na pečenie na tuhé palivo. Akurát, že o kúrenie a prikladanie sa stará sám. A na nete je kopec fantastických receptov priamo pre tento typ grilu. Lebo na grile sa nemusia robiť iba steaky alebo hambáče.
Odpovedať
Dakujem za reakciu. Co som pozeral po internetoch tiez som nadobudol pocit, ze na pecenie je to velmi dobre. Ja som momentalne amater co sa tyka grilovania, tzv uz mam v rukach klasiku ako kuracie prsia, stehna, krkovicku, bocik, kare na takom klasickom mensom kruhovom grile na uhlie. Co sa tyka tejto klasiky, napr platky krkovicky hodite do peletoveho grilu dokaze to relativne rychlo pripiect? Alebo by to bolo pomalsie ako v trube
Odpovedať
@turbot plátky krkovičky sú najrýcchlejšie na el. grile, akurát chuť je na všetkom iná na rozdiel od varenia v hrnci, tá je vo všetkom rovnaká, pre mňa naj na buku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
my mame abien od vitariana,dobre sa umyva a nepripaluje sa na nom nic,teplotu ma nastavitelnu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?