Odpoveď na príspevok od jozik123:
Zdravim vsetkym, nie dom nijaky grillmajster, sko… @jozik123 mame nieco podobne https://www.tescoma.sk/panvica-grilov...Odpoveď na príspevok od jozik123:
Zdravim vsetkym, nie dom nijaky grillmajster, sko… Ja sa chystám prikúpiť grilovaci kameň ku grilu zo žuly Pietra Lavica, ktorá je vraj na to najvhodnejšia. Cenu majú najlepšiu poliaci tu: https://allegro.sk/ponuka/lavovy-gril... Raz som bol na grilovačke kde na takom kameni nad normálnou pahrebou z dreva griloval kamoš super mäsko.Odpoveď na príspevok od zita19:
@jozik123 mame nieco podobne https://www.tescoma.… @zita19 ale toto je liatinova co ste poslali. Ja som hovoril o zulovej respektive kamennej doskeOdpoveď na príspevok od jozik123:
@zita19 ale toto je liatinova co ste poslali. Ja … @jozik123 ale vsak ja viem, ze je to liatinova. Pytal si sa ci by sme odporucili nieco ine. Toto mame oskusane a vyhovuje nam toOdpoveď na príspevok od nicearty:
Ja sa chystám prikúpiť grilovaci kameň ku grilu z… @nicearty takze nepripalovalo sa to nejako na tom kameni? co som cital tak rozdiel medzi zulovym a lavovym kamenom co sa tyka grilovania masa nie je ziadny. Akurat ze zula je nachylnejsia na praskanie koli zmenam teploty. Lavovy kamen je z tohto hladiska lepsi. Ten kamos to griloval priamo na tom kameni alebo dal medzi kamen a maso este nieco, napriklad taku tu tacku hlinikovu na grilovanie ?Odpoveď na príspevok od zita19:
@jozik123 ale vsak ja viem, ze je to liatinova. P… @zita19 aha tak prosim prepacte, ja som to zle pochopil. Liatinovu maju svokrovci ale vzdy pod to davaju taku tu hlinikovu tacku a aj tak to potom musia pracne cistit. A ked sa to na tej liatinovej priamo griluje tak sa to pripaluje. Ja by som chcel nieco na co sa da rovno maso polozit a aby sa to tam potom nelepilo.Odpoveď na príspevok od jozik123:
@zita19 aha tak prosim prepacte, ja som to zle po… @jozik123 ziadne pracne cistenie, ked sa dogriluje a panvica vychladne, tak sa namoci do vody a necha odstat. Odmocene sa vysucha kefou na gril a oplachne. Nic pod maso nedavame, rovno na platni grilujeme vsetko. Ked sa maso lepi, tak je buch studena panvica alebo sa zle pouziva olej. Netreba liat olej na panvicu, ale naolejovat maso.Odpoveď na príspevok od jozik123:
@nicearty takze nepripalovalo sa to nejako na tom… @jozik123 rovno na kameni to griloval a bolo to OK. Na začiatku ho treba potreť olejom a nakoniec alebo aj v priebehu ho špachtlou podľa potreby očistil a to je vlastne asi aj vsetko cistenie čo sa tam dá urobiť, pokiaľ dobre viem.Odpoveď na príspevok od zita19:
@jozik123 ziadne pracne cistenie, ked sa dogriluj… @zita19 a pripraviť deň dopredu i s korením, ešte tak dnešný upršaný deň je aspoň chladnejšie, ale ešte do včera i u mna stále cez 30st a pár dní i cez 35 a to už na grilovanie nie jeOdpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 a pripraviť deň dopredu i s korením, ešte… @duzu presne, v piatok vecer vyladovat policku s korenim (zasadne bez soli, lebo sol vytahuje vodu z masa), pred grilovanim pomastit olejom, svacnut na gril a potom uz len slinky utierat kym sa to da zjest :-N A u nas spadli dobeda 4 malilinke kvapky na stvorak a odvtedy nic. A to podla radarov sa uz blizilo par slubnych mrakov a Kosiece len tak lizli. Asi zacnem podla TvojejTruby nacvicovat indianske tanecky za dazdOdpoveď na príspevok od jozik123:
Zdravim vsetkym, nie dom nijaky grillmajster, sko… @jozik123 ahoj, tiež nei som nejaký grilmajster, ale u známeho som videl grilovanie stejkov na liatinovej panvici a namotal som sa na to. Kúpil som túto panvicu https://www.alza.sk/siguro-panvica-re.... Skús si napozerať nejaké videá ako sa griluje s liatinovou panvicou a ako sa udržiava. Je toho plný youtube. A vieš to používať všade. Priamy oheň, grilovacie uhlie, plynový gril, ale aj v trúbe alebo na indukcii.. Kúpil som aj teplomer a na prvý pokus sa mi podaril vinikajúci ribeye stejk... A tá panvica keď je dobre pripravená nelepí sa na nu nič. A čistí sa len že ju oškrábeš potrieš olejom a vypáliš.... Vypalovaním oleja sa tvorí vraj nejaký polymér na vrchu, ktorý zabranuje priliepaniu. Je toho na youtube vela. A ďalšia vec, rôzne koreninové zmesi sa moc neodporúčajú. Lepia sa. Najlepšie čierne korenie(alebo štyroch farieb), soľ a počas grilovania rozmarín, cesnek...