Prístavba unimobunky

Profilova fotka
Ahojte, vie mi prosím niekto poradiť, ako možno pristaviť k unimobunke? Kúpili sme si prázdny pozemok na víkendové leňošenie a doviezli unimobunku 3x6 m. Tú sa chystáme tento rok zrekonštruovať (zbúrame komplet všetky steny, podlahu a aj strechu a urobíme na novo drevostavbu), ale radi by sme ju zväčšili ešte o 3x6 m. Nechce sa nám zháňať ďalšiu, nakoľko mám pocit, že je to úzkoprofilový tovar a keď sú, tak za ne pýtajú strašne veľa a museli by sme ju zase komplikovane doviezť, jednoduchšie je pre nás pristaviť. Zásadný problém je ten, či musíme vybaviť stavebné povolenie alebo ohlášku (aj keď na pozemku nie je žiadna hlavná stavba, ku ktorej by plnila doplnkovú funkciu). V podstate by sme si postavili chatu a nechceme mať opletačky s úradmi kvôli papierom. Riešil už niekto niečo také? Dík za každé info.
Odpovedať
Zaleží na tom ako je postavená podlaha na tej ktorú už máte a z toho vychadzať.Prizvárať joklový profil napr:100x50,stojky takisto profil stačí 30x30 a na ten som namontoval drevotrieskovú dosku zvonku zateplená.Rád by som Vám to spravil ale so z Košíc.Nemám foto ale ak máš záujem napíš a ja ti ho pošlem.
Odpovedať
@barracuda32 unimobunku predat a postavit takto http://drevostavba-svepomoci.blogspot... Navodov na taku malu stavbu je na nete kopec. http://www.mybackyardplans.com/howtob... teoreticky by mala stacit ohlaska aj ked jednoducha staba je do 25m2 ale na urade ti povedia presne.
Odpovedať
Profilova fotka
Unimobunka je momentálne len položená na tehlách a nemienime robiť iné základy. A my nemáme problém si celú stavbu spraviť sami, prístavba bude drevená (aj výdreva, kovový ostane len základný rám z pôvodnej bunky), mne išlo o to, aby sme nemali opletačky s úradmi. Ale v polovici januára sme poslali ohlásenie drobnej stavby na obecný úrad, tak čakáme na stanovisko od starostu. Uviedli sme, že unimobunka slúži na individuálnu rekreáciu ako jednoduchá stavba a chceme zväčšiť obytný priestor. Tak sme zvedaví, čo na to povie starosta a či nám to schváli, alebo zamietne. Ale už viackrát som videla unimobunky s novými strechami, prístavbami prístrešku a ľudia to asi tiež museli nejako riešiť papierovo. Či nie?
Odpovedať
Pokiaľ viem tak nemusíš lebo nemáš pevný základ.
Odpovedať
Profilova fotka
prístavbu práveže budeme musieť položiť na pevný základ, pozemok je mierne svahovitý a teda prístavba bude na nožičkách... no nič, uvidíme, ako to dopadne. aj tak dík za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?