Príprava domu na obhliadku súdnym znalcom

Anonymný autor
Autor diskusie
Zdravim, kvoli hypoteke potrebujeme ohodnotit dom, o tyzden ma prist znalec. Rozhodnutie ist do hypoteky bolo celkom rychle, takze som nemala cas sa vopred pripravit, nas dom je uz starsi, ma cca 50 rokov, nieco je zrekonstruovane, ale vela veci je v povodnom a nieco aj v zanedbanom stave (kotol, bojler su pravidelne servisovane, davame kontrolovat komin, ale strechu sme neservisovali za 8 rokov, co tu zijeme - mame rovnu strechu). A mame aj male dietaz takze sme momentalne aj celkom taki zahadzani vecami, to asi tiez neposobi dobrym dojmom. Mate napady, co by som za ten tyzden este mohla spravit, aby som zvysila sance na dobry posudok, alebo to uz neovplyvnim? Co vsetko znalec pri prehliadke pozera, uplne vsetky miestnosti prejde? Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Zdravim, kvoli hypoteke potrebujeme ohodnotit do…
Znalec v posudku nehodnotí, či si čistotná, či upratuješ, či máš špinavé okná... Znalec posudzuje stavbu ako takú - použité materiály, rozmery, plochy, stav strechy, technické vybavenie - či máte kotol, či máte krb, či máte rekuperáciu, klimatizáciu. Hodnotí tiež okolie domu - či je tam plot, z akého je materiálu. Ani komína nepozerá, či je vyčistený, ale či tam je. Je jednok či máš v izbe bordel, alebo máš vyglancovanú podlahu - hodnota domu bude rovnaká. Za týždeň neurobíš nič, čo by zvýšilo hodnotu domu. Musela by si dom zatepliť, vymeniť staré okná za plastové alebo napr. vymeniť strešnú krytinu. On nepotrebuje prejsť celý dom, ak má projekt alebo presný pôdorys. Ak nemá, tak len premeria rozmery miestností.
Odpovedať
Profilova fotka
znalec nie je inspektor cistoty. akoze jasne, upratany dom bude posobit isto lepsie, ale tak na prvy dojem a na ten by on nemal davat. ma svoje tabulky, veci, ktore musi prejst a ktore sa hodnotia. akoze nic nepokazis, ked umyjes okna, pokosis a hruby bordel sa sprace. narychlo mozno nejake listy opravit alebo take nieco ak treba.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie
Dakujem za odpovede :)
Odpovedať
pokial by chcel znalec prist na obhliadku, bude si robit nejake fotky, potrebne do znaleckeho posudku kvoli vizualizaci len. nejak extremne to s hodnotou nic neurobi, lebo jeho skor zaujimaju ine veci, ako to ci mate upratane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?