Prasknuté vodovodné potrubie a poistná udalosť

Ahojte, chcela by som sa spytat ci mi niekto nevie poradit s jednou vecou. Prisli odpisovat vodu za pol roka 235 kubikov vody, ujo to aj 3x pozeral, tak sme to zacali riesit, presnu prasklinu sme nenasli, ale vieme priblizne kde bola chyba, tak sme sa rozhodli spravit nove vodovodne potrubie v celom dome. V januari bude faktura aj sa zjancime, viete niekto ci si to mozme dat ako poistnu udalost. mame produkt domos komapakt csob a myslim ze to tam zahrnuje aj prasknute vod. potrubie. nemame fotky ani nic, ale mame vydute parkety v obyvacke a vlhke steny. Spadalo by to do poistnej udalosti, poradte prosim!
Odpovedať
@iva30061981 To ti tu asi nikdo neporadí. Je třeba se podívat do pojistné smlouvy, zda riziko prasknutí potrubí obsahuje nebo ne. Měli jste to řešit hned, jak problém nastal, nebo alespoň pořídit fotodokumentaci. Zajdi na pojišťovnu, čím dříve, tím lépe.
Odpovedať
Precitajte si poistne podmienky pokial tam je aj krytie uniknuteho media tak by to bolo mozne (u domacnosti a poisteni domu pre fyzicke osoby to nebyva zvykom). Ale pozor je nutne preukazat ze prasknutie vodovodu nastalu v dosledku poisteneho rizika, t.j. zmetrasenie, vybuch, poziar, pokial by tam bol mraz (o com velmi pochybujem) tak by to slo a mate moznost si to preplatit. Ale taketo krytie v poistnej zmluve je nadstandard za nie male peniaze (poistne), takze asi som Vas nepotesil, tiez v rodine sme mali takuto udalost kedy cez malu dierku niekolko mesiacov unikala voda, potom nedoplatok museli riesit na splatky.
Odpovedať
dakujem Vam za rady, uz som to ani neriesila s poistovnou...je urobeny novy komplet vodovod a uz len cakame na fakturu, ale pre ostatnych ...da sa odpocitat stocne, tak by mala prist len faktura za vodu, ale ta bude tiez pekna...tesime sa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?