Poradíte ohľadom dani z nehnuteľnosti?

Je pravda, ze ak sme tento rok nadobudli nehnutelnost (pozemok-Zahrada) a ked momentalne na nom staviame, tak komplet cela plocha je az do dna kolaudacie povazovana za stavebny pozemok? A to aj napriek tomu, ze mame pozemok rozdeleny na dve parcely (tam kde bude dom a zvysok zahrada). Ma zmysel sa potom odvolat voci platobnemu vymeru?, kedze ta dan bude veeelmi vysoka. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Pockaj si na platobny vymer a potom budes mudrejsia...kazda obec ma ine vysky dani a napr. my platime rocne do 25 €. cize nemam pocit, ze by to bolo veeeeelmi vela, skor naopak. Ale opakujem - vsade je to ine a mozno v okoli bratislavy to bude stat viac penazi ako niekde na orave.
Odpovedať
ano, je to tak, vsetky parcely, co su uvedene v stavebnom povoleni, sa pre dane az do kolaudacie beru ako stavebny pozemok. Tam je sadzba enormne vyssie, minule som pri okienku sledovala pana pred kolapsom, ked mu vycislili mega dan len preto, ze tam uviedol parcelu, cez ktoru mal tahanu pripojku a oni ju celu zdanili ako stavebny pozemok. Odvolat sa ti nepomoze.
Odpovedať
Ano je to tak..odvolavat sa je zbytočne...my sme ako za zahradu platili dan z nehbutelnosti cca 10e...v minulom roku sme dostali stavebne povolenie, tento rok staviame a platili sme za rok 2011 - 109e.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?