Pomoc s vybavovaním hypotéky

Dobrý deň, potrebovala by som sa poradiť s odborníkom ohľadom vybavenia hypotéky. Je tu prosím niekto taký? Ďakujem
Odpovedať
@malinoffka Preco si nenajdes vo svojom okoli nejakeho financneho poradcu alebo niekoho takeho, kto v takych veciach vie chodit? mala by si to podla mna najprijatelnejsie.. ;-)
Odpovedať
@andreah25 @finsluzby @evkaspa
Odpovedať
@vackoo Pretože sme o pomoc požiadali známu, ktorá robí v jednej z bánk a ťahá sa to už 6 týždňov. Príde mi to neskutočne dlhá doba. Takže si hovoríme, že to vezmeme do svojich rúk a pôjdeme sa spýtať aj inde.
Odpovedať
@jurajm17 Ďakujem krásne :)
Odpovedať
Profilova fotka
6 týždňov sa ti zdá dlhá doba....Nás natahovali v banke 4 mesiace...a nič z toho museli sme ísť do inej. :-D
Odpovedať
@listicky007 Tiež nás pekne naťahujú a naozaj nechcem strácať čas. Ak smiem vedieť, v ktorej banke vás tak naťahovali?
Odpovedať
@malinoffka Ak potrebujete uver hypoteku ,predbezne banka vam schvali ci Vam uver da alebo nie. Na to treba predlozit prislusne doklady,to znamena plat cca 3 mesiace pozadu a priznat Vase zavazky. Na tom nie je nic zlozite,neviem ako Vas banka moze naťahovať. Mate vybratu nehnuteľnosť, odhadom viete kolko od nich chcete. Vy ste klienti,chodte do inej banky ziadat inam.... Na to nic ine nepotrebujete,len to aby ste vedeli rozratat si kolko mesacne mozete dat na hypo aby ste to boli schopni splacat...pozor vsakna nizke splatky,nakolko urok bude vyssi ako istina. Na to radi lakaju,takze si to prepocitajte kolko mozete dat. ;-)
Odpovedať
@lu17 Ďakujem za príspevok. Tiež zdieľam tento názor. Človek si pýta peniaze od inštitúcie, ktorá na tento účel slúži. Samozrejme, že je ochotný splniť ich podmienky. A očakáva, že sa mu k tomu v stanovenej dobe vyjadria. U nás je to takto. Dali sme to robiť známej známeho, ktorá nevypracovala nič predbežné, len nám povedala plusminus mesačnú splátku, vysvetlila podmienky a my sme naivné súhlasili, predložili papiere, ktoré bolo potrebné pridať ku žiadosti. Pani to všetko pridala a poslala žiadosť o hypoteku. Prišlo po mesiaci a pol vyrozumenie, že nie sme vhodní. Dôvod, sme museli vyžadovať a ten znel, ze ju pozemku nevedie prístupová cesta? Čože? Veď my sme ju ešte pred vybavovaním hypotéky prepisovali obci práve kvôli tomuto. Takže tá milá pani si to nebola schopná ani overiť a poslala do BA takúto absurditu. Hanba poriadna. A teraz to chce dávať do poriadku. Vôbec sa mi to nepáči. Neviem, či ísť do tej banky a pýtať sa, nechcem tej pani uškodiť, no naše záujmy sú prvoradé. Alebo? Poraďte prosím 😊
Odpovedať
@malinoffka Ano,urcite by som sla a za niekym inym. Pozemok ak bol dovod tak ste si to mohli s bankou odkomunikovat co sa aktualne deje. Nam v priebehu par dni schvalili hypo,takze je to o komunikacii s bankou.Ty si klient a ak nemaju zaujem skuste inde ;-) Odporucam napr. mysliet na predcasne splatenie TB to ma aj Csob.len si treba vseobecne pozriet podmienky k uveru, ci to podmienuju prijmom na ich ucet.... My mameTB ,dva ucty bez poplatku, hypo s predcasnym splacanim. ;-)
Odpovedať
Veď práve, tiež si myslím, že vždy na prípadný problém existuje riešenie, len treba chcieť. A keďže obe strany majú záujem, tak nevidím dôvod nechcieť 😀 Nad CSOBckou uvažujeme, hlavne kvôli mimoriadnym splátkam. Zajtra polovička volá na kataster, kde je problém a potom pojdeme do ČSOB. Verím, ze to dobre dopadne a budeme sa môcť pustiť do stavby ☺Ešte raz ďakujem, ze ste napísala, už som si začínala myslieť, že iba ja som nová, keď to tam chcem ukončiť. Myslíte si, ze nebude problém so zrušením žiadosti v tej nemenovanej banke???
Odpovedať
@lu17 Veď práve, tiež si myslím, že vždy na prípadný problém existuje riešenie, len treba chcieť. A keďže obe strany majú záujem, tak nevidím dôvod nechcieť 😀 Nad CSOBckou uvažujeme, hlavne kvôli mimoriadnym splátkam. Zajtra polovička volá na kataster, kde je problém a potom pojdeme do ČSOB. Verím, ze to dobre dopadne a budeme sa môcť pustiť do stavby ☺Ešte raz ďakujem, ze ste napísala, už som si začínala myslieť, že iba ja som blbá, keď to tam chcem ukončiť. Myslíte si, ze nebude problém so zrušením žiadosti v tej nemenovanej banke???
Odpovedať
@malinoffka Pokial ide len o ziadost, a nemate podpisane papiere s bankou k cerpaniu úveru tak by nemal byt problem A ak ano, treba na nich tlacit ze takto dlho nebudete cakat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nie, zatiaľ máme podpísanú len žiadosť. Dakujem, pomohli ste mi 😊
Odpovedať
@malinoffka Prepac, to som nevedel. Sest tyzdnov je veru uz dlha doba, ked sa chces niekam posunut.. my nastastie sme nemali takyto problem, ze by sa to natahovalo.. mozno keby si jej castejsie vyvolavala tak by sa spamatala :-)
Odpovedať
@listicky007 my tak isto
Odpovedať
@listicky007 a vybavili ste inde? Nas tak natahovala pss..
Odpovedať
Profilova fotka
@malinoffka Síce pýtate peniaze od inštitúcie na to určenej, ale táto inštitúcia je podnikateľ ako každý iný, tzn. sleduje prioritne svoje záujmy, nie tie Vaše a teda vrámci vlastného záujmu si vyberá, komu peniaze požičia a komu nie a ak áno, tak za akých podmienok. Vezmi si to od seba - požičiate peniaze niekomu, hocikomu len taz z ulice? Asi nie. Svoje rozhodutie o požičaní si riadne zvážite a zvážite aj možnosti, z čoho a ako a kedy Vám to ten dotyčný vráti, prípadne ako požičané zabezpečíte, keby Vám to náhodou nevrátil. Presne takto v zjednodušenom ponímaní premýšľa aj banka. Rozdiel medzi Vami a bankou je len v tom, že Vy požičiate, iba tie peniaze, čo skutočne máte, tzn. ak ich nedostante späť, tak čo už, stalo sa. Banka však požičiava aj požičané a ak tie čo požičala ďalej jej niekto nevráti, tak má problém (či už zvýšené odvody, odpis pohľadávky, náklady s vymáhaním či odpisom pohľadávky a pod.) - tomuto sa chce banka vyhnúť, preto sa rieši schvaľovací proces. Ale k inému - neviem, či už máte svoju požiadavku vyriešenú alebo nie. Ale je skutočne pravda, že ak nie je k domu riadna prístupová cesta, tak banka úver neposkytne. Píšete, že ste preto časť pozemku prepisovali na obec - tomuto nerozumiem prečo. Veď ak tá prístupová cesta bola vo Vašom osobnom vlastníctve, tak by banka vzala do zálohu aj túto cestu. Otázne však je, na akú parcelu sa tá parcela, na ktorej je cesta, napája, pretože aj keď ste časť prepísali na obec, no tá ,,obecná" sa napája na ďalšiu súkromnú a nie verejnú komunikáciu, tak to banka nevezme, nakoľko tam nie je priamy prechod.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?