Ohlasenie drobnej stavby alebo stavebne povolenie pre stavbu na podnikanie?

Dobry den. Chcela by som sa opytat ci potrebujem na stavbu do 25m2 urcenu na podnikanie stavebne povolenie alebo staci ohlasenie drobnej stavby. Jedná sa o kvetinarstvo ktore chceme postavit pri dome.Moc dakujem
Odpovedať
Bude sa jednat o podnikatelsky objekt,to ma ine pravidla,ako ked ides stavat malu sopu na naradie. Budes potrebovat SP,pravdepodobne aj suhlasy susedov.
Odpovedať
...a tiež hygieny... pozri si podmienky zriadenia prevádzky Stavebko budeš potrebovať určite tiež, jedine žeby si skúšala lavírovať medzi paragrafmi, ale či sa ti to oplatí a veľa závisí od ľudí.
Odpovedať
Predpokladám, že si budeš chcieť túto drobnú stavbu - kvetinárstvo dať do nákladov, znamená musíš urobiť ako radia hore. Projekt, stavebné povolenie, zápis do katastra, kolaudácia, polatky hygiena...... si budeš pekne odpisovať ako investíciu. Alebo za čo ťa aj tak nebudú úradníci a politici nosiť na rukách náklady 10-20 tisíc si odhrdlačíš, venuješ ich vlasti a pri prvej možnej príležitosti ťa bonzne prajný sused na daňový, živnostenský, hygienu a všetci ti vypália likvidačné pokuty.
Odpovedať
Moc vam dakujem za odpovede. Samozrejme to chcem mat uradne všetko tak ako ma byt. To by som ani spat nemohla keby som stale myslela na to ci ma jedneho dna niekto niekam nenahlasi. Nevedela som len ci sa pri tych drobnych stavbach ktore staci len ohlasit mysli akakolvek stavba do 25m2 lebo pri tom stvebnom povoleni to bude zase vsetko dlhsie trvat.
Odpovedať
@miriam111111 okrem uvedeneho hore je este moznost postavit samostany objekt do 25m2 na ohlasku ako doplnkovu funckiu k RD. Nasledne poziadat o zmenu funkcie, ucelu vyuzivania, daneho objektu. Zvaz co je pre teba jednoduchsie a prijatelnejsie. Daj potom pozor aby drobna stavba hned splnala vsetko pre prevadzku kvetinarstva, aby si potom nemusela nic prerabat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?