Nedoveryhodny energet. cert

Profilova fotka
Caute, vyznate sa niekto v energet. certifikatoch (dalej len EC)? Potrebujem s niecim poradit. Ak mam dom, ktory sa sklada z dvoch casti a) hlavnej vykurovanej casti a b) vedlajsej nevykurovanej casti, pricom su tieto dve casti spojene iba (len) 30cm EPS a nicim inym, mala by sa v EC zohladnovat "CELKOVA PODLAHOVA PLOCHA Ab komplet aj s pristavbou alebo len vykurovana, trvalo obyvatelna, cast domu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zero07 dovolím si tvrdiť,že 2/3 certifikátov sú nedôverihodné. Veď ku komu sa vydávajúci certifikát obťažoval prísť na stavbu? Všetci len vyplnia tabuľku,vytlačia čo program dá a zinkasujú. Čiže si z toho papiera nič nerob.
Odpovedať
@zero07 presne tak, energ. certifikat je zdrap, ktory nezohladnuje kopec veci (rekuperacia, zisky, ...)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky netaraj, zohladnuje. Ale netreba zabudat na to, ze to nie je predikcia buducej spotreby, ale model porovnavania domov za rovnakych podmienok.
Odpovedať
@majkoj zohladnuje tesnost domu? Zohladnuje tepelne mosty? Domy za rovnakych podmienok? To znamena ze je jedno ci je dom na juhu, alebo v tatrach?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj bez urážky...nezohľadňuje nič. Ja som im povedal,že strop je z ekopanelov (lisovaná slama) a boli v prdeli. A to nehovorím o ostatních skúsenostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky ano, ano, ano a ano :) Opakujem, to nie je prepocet PHPP , to je model aby bolo mozne domy porovnavat. Tiez neporovnavas spotrebu VW na trase do kopca s Fiatom iducim dole kopcom.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 bez urazky, ze si ty natrafil na trula co nema paru, nehovori o tom ci to nieco zohladnuje, alebo nie :). Ja pisem o modeli, ty o prevedeni. To, ze vacsina je takych ako pises je o inom.
Odpovedať
@majkoj ok, da sa suhlasit s tym, ze pomocou EC dokazes porovnat stavby. Ale to je tak asi vsetko :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky a co by si prosim pekne, este od toho ocakaval ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj štyri oslovené firmi boli ochotné iba poslať formulár na vyplnenie a na základe neho spraviť certifikát. Ani jedna nebola ochotná sa prísť presvedčiť o pravdivosti vyplnených údajov. Keď skolaudujem tak možno zverejním moje certifikáty. Ako sa dá z jedného a toho istého domu spraviť Cčko a aj Áčko.
Odpovedať
@majkoj Dnes vypalnictvo za m2 zastavanej plochy, zajtra vypalnictvo, ak neskolaudujes na A. Na to nam je certifikat.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 ano, ja chapem co hovoris, ale ja nepisem o prevedeni. Ale u mna chlapik hodinu premeriaval dom. Tvrdil, ze po tych formularovych zacina ist inspekcia, EC su uz vyplnane na webe a tam su aj evidovane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@poliacik321 presne ako pises cista sracka, pseudo opatrenia na ekologiu ale podstatne veci sa nikdy neriesia. tak ako sies pozeral som na nete, kazdemu staci poslat udaje, kludne vymyslene - aj cez telefon!! Kto ma kedy poskytne ked poviem ze som sa pomylil alebo ani nepriznam. nikdy neni sanca. Cista sprostost a buzeracia ako napr. kontrola originality. Co tam zisita?? nic oseru kilometre, oseru hrubku laku, nameraju ako zakazik povie, a keby nahodou bolo kradnute nemaju ziadnu zodpovednost.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado nie zajtra, az od noveho roka :)
Odpovedať
@majkoj tepelne straty domu, potrebu tepla na vykurovanie a to v lokalite v ktorej je dom postaveny samozrejme so zohladnenim solarnych ziskov, rekuperacie, vzduchotesnosti a tepelnych mostov :).
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky ale to vsetko tam je ! A v lokalite to uz zo spominanych dovodov byt nemoze.
Odpovedať
@majkoj Vazne? Ja viem o tom, ze EC nezohladnuje rekuperacku ani vzduchotesnost. Lokalita je dost podstatna. Je velky rozdiel ci dom stoji na sibiri, alebo na Hawaji :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je to problém...ale je aj pravda,že mnoho ľudí si mýli energetický certifikát s energetickým auditom. Resp.s ich obsahmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky tak vies zle :). Cize chces donutit ludi na orave stavat drahsie domy ako v BA ?
Odpovedať
@majkoj to nie je o nuteni ludi stavat drahsie domy. Osobne si myslim, ze ked chcem kupit dom v tatrach, tak ma nezaujima ake parametre by mal keby stal niekde inde. Inac, skor by som nutil stavat drahsie tych v Bratislave =D =D
Odpovedať
@sysell takže keď budem robiť rekonštrukciu, tak stačí keď nadiktujem údaje aby to bolo A / A0, a potom keď budem predávať, tak môžem sa ohánať pred neznalými že to je super eko, a preto stojí o niečo viac ako tie čo videli s B alebo C triedou. Však to je dobré :-) takže zasa platí informácie majú cenu zlata.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky ak ti nevyjde EC, neskolaudujes, cize na orave by si musel do domu investovat viac. Nehovoriac o tom, ze by si musel mat podrobne statisticke udaje o pocasi a tie nie su.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ano, zrusme aj tachometre, lebo tie sa pretacaju ;)
Odpovedať
@majkoj na nových autách sa nepretáčajú ;-) tam ma skôr oklamú s emisiami. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V tejto diskusii malo ist o to, ze postavil som si podla prepoctu PHPP pasivny dom ale energet. cert sa riadi inymi normami a bohvie cim este a som rad ze som podla nich dosiahol Acko. Tak potom o com to je ? Ale uz som na to dosiel. Je to stale o tom, o com to bolo aj za komancou, ked zaplatis mas co chces na papiery. "Bud ti ho spravime za 120 podla nasho prepoctu alebo za 150 podla tvojich poziadaviek." Ked ma niekto nasere tak si dam vyrobit este jeden certifikat na A000+++000+++ a to este budu kukat :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?