Musím podať daňové priznanie ak som kúpila pozemok?

Prosim o radu, teraz v januari sme kupili pozemok, este nemame list vlastnictva (ale do konca marca budeme mat). Musim podavat danove priznanie??? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak mam spravne informacie tak nie danove sa podava do konca januara ale za minuli rok my sme kupili pozemok v novembry ale pocita sa to od zapisu na katastry co je unas 22.12 takze si zaplatime za 9 dni takto mi to vysvetlila pani unas na obecnom a dala papiere na danove priznanie ;-)
Odpovedať
My sme kupili pozemok v roku 2010, do 15 dni od nadobudnutia je treba podat oznamenie na obecny urad. Danove priznanie podavame teraz, povodny vlastnik uz dan za rok 2010 uhradil a podla info z obecneho uradu vzdy plati dan na cely rok ten, kto vlastni nehnutelnost k 1.1. Takze z toho vyplyva, ze teraz ked dostanete LV len oznamite, ze ste nadobudli nehnutelnost (tlacivo by malo byt k dispozicii na nete, alebo na obecnom urade) a do konca januara 2012 podate danove priznanie a zaplatite dan za rok 2012. My sme za rok 2010 neplatili nic, aj ked sme pozemok kupili v septembri (odvtedy mame aj LV). Prip. sa informujte na obecnom urade.
Odpovedať
Daňové priznanie podáva tá fyzická alebo právnická osoba, ktorej bolo vyznačené a potvrdené vlastníctvo katastrálnym úradom k 1. januáru 2011. Na zápisy katastra, ktoré boli vykonané po tomto termíne, t.j. 2. januára a neskôr sa bude vzťahovať povinnosť podať priznanie v roku 2012.
Odpovedať
Podali sme na zapis do katastra 10.12.2010 a do dnes to nemame zapisane, vraj v pondelok to bude na nete. A v pondelok je termin pre podanie, ani neviem s akym datumom to bude zapisane ked je to tam taky cas. Tiez neviem co s tym.
Odpovedať
@nevo malo by to byt s datumom zapisu, cize ak to zapisu v pondelok, tak s datumom 31/1/2011. My sme podavali navrh na vklad este niekedy zac novembra 2009, zapisali to az 19/1 nasledujuceho roku (2010) a priznanie sme podavali az teraz, na rok 2011. Kedze k 1.1.2010 este boli vlastnikmi (na LV) predchadzajuci majitelia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?