Moze byt v obytnej zone ohnisko?

Chcem sa informovat moze byt v obytnej zone ohnisko i ked je na obec parcele ale dali si ho tam ludia co byvaju kusok od tej parcele.dakujem
Odpovedať
1
2
@peto222 Ohnisko myslis v rodinnom dome alebo v nejakej radovej zastavbe?.. Lebo ak ide o taketo ohnisko tak co som cital na internete by mohlo byt ale malo by byt situovane tak, aby sa v pripade poziaru nerozsiroval na susedne domy a neohrozoval susedov
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 urcite nie.. pokial ho nevytvorila zamerne obec v ramci nejakej "oddychovej zony" tak nie...
Odpovedať
To je mala obecna parcela 6mx 22m cca pri ceste v obytnej zone a v okoli co byvaju maju male decka a male pozemky male dvory tak niekto zacal iniciovat decke ihrisko (z dvorou si uvolnia hupacky a decke domceky atd na obec parcelu) a v rohu tej parcele umiestnili pne a ohnisko.od nasho plotu ale 9-10m. Takze obec im povolila ked chcu nech si spravia ihrisko atd ale mne sa to ohnisko pri nas nepaci.inde ho premiestnit nechcu.takze mi mame byt skodny?to len tak hici kde na obecnom moze byt hoci co?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 zajdi za nejakym, kto ma na starosti poziarnu bezpecnost, mozno najde sposob ako to zakazat.
Odpovedať
Dost smiesny mi dojde tento stat.vy si kupite drahy pozemok postavite dom plot za nemalee prachy a ludia si urobia kde co chcu len preto ze je to metske alebo obecne?to co za blbost(slusne povedane)
Odpovedať
nerozumiem tvojmu problému a postoju. vadí ti, že sa niečo deje na obecnom pozemku. Keby to bol súkromný pozemok a majitelia by si tam dennodenne grilovali, kosili, a robili všetko, čo si na vlastnom pozemku môžu, tak by sa ti to páčilo viac? Bola by to pre teba výhra? Kúp si ten pozemok, uzavri, a potom budeš mať (aspoň odtiaľ) kľud...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 tam hori ohen 24/7 ? Alebo ti vadia deti? Ci v com je vlastne problem?
Odpovedať
@marcelatje staci citat riesim ohnisko susedov a detske veci neriesim nekomentujem
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 A nedá sa s nimi dohodnúť? Aby jednoducho nezapaľovali ohnisko keď sú v okolí deti? Proste keď máš niečo proti tomu, tak skús si to s nimi vydiskutovať. Či to chceš riešiť nejakým iným spôsobom?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 asi mi nedopina ale ohnisko 10 metrov od mojho plotu co je minimalne 12metrov od domu je aky problem?
Odpovedať
@janina744 nie.nevadi dojdem si aj ja s kamomi na opekacku
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 Vidíš a už si to doriešil :-D :-D Ako nechápem prečo si taký arogantní, niekto sa ťa niečo spýta a už odpisuješ úplne odmerane. Veď si sa pýtal, tak sa ti snažia ľudia poradiť. No nechám ja toto radšej už tak. Maj sa
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@worker_falcon ja zas nerozumiem tebe :). Pre mna by bol tiez zasadny rozdiel, ci mi vedla baraku griluje konkretny sused, alebo niekto anonymny robi otvoreny ohen. @marcelatje to zistis, az niekto strati kontrolu a zhori ti barak...
Odpovedať
Presne keby sused tak neriesim ale nie ze tam hoci kto hoci kto moze palit a cmudit a vysedavat a mi ich mame pocuvat?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je to mozne, ale drviva vacsina poziarov vznika priamo v domoch, ci dvoroch domov ktore zhoria. Z opisu zakladatela temy to vyzera tak, ze tam chodia deti v sprievode rodicov a sem tam.si nieco opecu. Nehovori nic o bande zhulenych vyrastkov co tam denne zakladaju vatru ohrozujucu okolite domy.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelatje nuz nehovori nic ani o detoch co tam chodia v sprievode rodicov :).Predpokladat, ze na verejne ohnisko budu chodit len deti v sprievode rodicov je dost naivne :). Kde vznika drviva poziarov je v tomto pripade uplne nepodstatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj asi mas pravdu, som naivka. Nezvyknem si robit z takychto veci tazku hlavu. Dom mi moze podpalit aj sused ktoreho poznam a roky si griloval bez nehody.
Odpovedať
Profilova fotka
Cez deň tam budú deti s rodičmi a po nociach zhúlení výrastkovia :) Aspoň takto to býva na sídliskových lavičkách v mestách, kde sa k tomu pridávajú aj bezdomovci, po ktorých tam zostávajú fľaše a iný bordel. Poznám to, zažila som to a bola som šťastná, keď poslednú lavičku rozbili tak, že sme už iba odstránili jej zvyšky. A bol svätý pokoj. Teraz viac vážne: opatrnosti nikdy nie je dosť. Požiare vznikajú často z drobností, ktoré sa prehliadnu či nedotiahnu do správneho konca. A verte, že sú to často úplné banality. Požiarnici by vedeli rozprávať. Ak by tam obec nakoniec to ohnisko predsa len povolila, treba trvať na dobrých bezpečnostných opatreniach, ktoré by zabránili prenosu ohňa. Desať metrov nie je žiadna vzdialenosť pri silnejšom vetri. A iné je, keď si niekto robí oheň na vlastnom pozemku na vlastné nebezpečie a iné je to na "cudzom". Ako vlastne so všetkým....
Odpovedať
@peto222 K téme = obávam sa, že pokiaľ s tým nič nebude chcieť spraviť mesto, resp. obec, na ktorých pozemku toto realizujú, nepomôžeš si ... Možno ma niekto opravý, ale čo viem, tak zákon ktorý rieši "zakladanie" otvorených ohňov rieši zákazy a príkazy len v lesoch a ich ochrannej zóne (50 metrov) ... Ak sa teda ten pozemok, na ktorom to robia nenachádza v lese a ani 50 metrov od neho, tak to nelegálne nebude. Nelegálne to môže byť len vtedy, ak si to neželá mesto / obec samotná ... Takže skúsil by som si to teda vydiskutovať v meste alebo na obci ... Argumentovať "bezpečnosťou" ale aj zníženým komfortom bývania na Vašom pozemku ... Avšak, veľmi ťažko povedať, či na toto obec bude reagovať s pochopením ... PS: Píšem len postup, neriešim, čo by som robil ja :)
Odpovedať
@lubk0 toto si aj ja myslim
Odpovedať
Profilova fotka
Ja byť tebou to idem okamžite riešiť. Podľa mňa ak obec aj vydala nejaké ustanovenie, že tam to ohnisko ozaj môže byť, mali vás dopredu o tom informovať, keďže bývate v podstate v tesnej blízkosti daného ohniska. A osobne ti poviem tak, že by sa mi to tiež nepáčilo, takže by si sa mal za to pobiť.
Odpovedať
Starosta na dovolenke a obec zastupitelstvo az v septembri
Odpovedať
@peto222 mozno este skusit hasicov oslovit, ci nie su nejake paragrafy na to, ved v tychto teplach je podla mna naozaj zvysene riziko vzniku poziarov a ak tam nie je nikto za to zodpovedny, ze by odkontroloval, ci je ohen uhaseny a pod., nestastie sa moze velmi rychlo stat.
Odpovedať
U hasicov ze ziadny zakon toto neriesi ze az ked sa nieco chyti potom sa to riesi
Odpovedať
Co sme my za narod? Jedni sa snazia soravit pre komunitu nieco, kde by sa spolu stretavali, deti hrali, a aj spekacok opiekol, druhému´to vadi. Neviem, ci ta zabudli pozvat na prvu opekacku ci co.
Odpovedať
@zita19 ked si budu opekat pod tvojim plotom dvorom oknami tak potom tu reaguj.ale zase ludia su vselijaki takze su taki co im to nevadi a vadi ako tebe nevadi a vadi milion inych veci.
Odpovedať
@peto222 ako to, ze to volne polozene drevo nezmizlo? :)
Odpovedať
@marcelatje kde je problem? Srandujes, ze? Byvam na bytovke v obci, kde oproti je dalsia bytovka.. Aby sa "moc neplnil kontajner na papier", tak si protilahla bytovka medzi ich a nasou spravila ohnisko, kde palia kartony, krabice, papier /a kto vie co ine.../. Vcera krasny smrad spaleniny od 18:00 do 23:00. Predstav si, ze susis pradlo na balkone a takto ti ho pekne vyudia.... Alebo v tychto horkach chces vecer otvorit dokoran koli vyvetraniu... A ze podla teba kde je problem? Nemam na teba slov...
Odpovedať
@megdesign žiaľ u nás to ešte nevyriešili ako v ČR , tam nemôžeš hocičo spaľovať ani v peci, čo spravíš ak ťa bude údiť sused kúrením rôzneho odpadu?
Odpovedať
No mne osobne by to tiež vadilo. 10m nie je veľa a neviem si predstaviť že v horúčavách si nebudem môcť otvoriť okno v noci pretože si tam bude niekto opekať a mne ten dym pôjde rovno do okien. Už ste za zobudili niekedy na smrad v byte keď si sused opeka v záhrade do rána a nebodaj aj niečo páli ako gumy a podobne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?