Mám ohlasovaciu povinnosť na stavbu záhradného domčeku?

Profilova fotka
Chceme si v zahrade postavit maly dreveny domcek na naradie, vyska cca 180cm, rozmery 180x240cm. Domcek by sme postavili na tvarnice, pod nimi strk+plachta, nic by sme nebetonovali, nema ani zaklady. Potrebujem toto ohlasit, je tu ohlasovacia povinnost? Mozem takyto domcek nalepit na plot alebo musim dodrzat nejaku vzdialenost od suseda?
Odpovedať
Profilova fotka
Na stavbu do 25 m2 je ohlasovacia povinnosť, ak je pevne spojená zo zemou - u Vás tvárnice - áno treba ohlášku.
Odpovedať
Doplnim otazku - meni sa nieco, ak na pozemku uz stoji rodinny dom alebo ina nehnutelnost ?
Odpovedať
Inac, ak chcete postavit len dreveny zahradny domcek, nic by som neohlasoval ...
Odpovedať
Profilova fotka
@philos ale tie tvarnice budu iba polozene na zemi, v podstate, ked sa mi nebude pacit, mozem si ten domcek prestahovat. Takze to musim tak ci tak ohlasit. A je povinnost dodrzat odstup od susedovho plota? @xane dom nam uz stoji, aj v nom byvame, uz len treba domcek na naradie, lebo toto nam v dome chyba.
Odpovedať
Nieje pevne spojený takže netreba. Ked si supnem do zahrady maringotku alebo unimobunku tiež nepotrebujem ohlásenie. Talapka si postavil zámok aj s vodnou priekopou a už roky ho nevedia umravniť a poctivá slovač sa bojí dať drevenú búdku? :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim nemusíte, ohlasovacia povinnosť je len na plochy, ktoré sú vybetónované ....vy to kedykoľvek môžete zrušiť, preložiť :-) a vzdialenosť- vždy je lepšie dať ďalej od plota, pokiaľ je sused kamarát, môže byť aj nalepený...ale ja by som zvolila nelepiť na plot....
Odpovedať
Profilova fotka
@nefertiti7 @dodok to su super spravy :) Sused vedla este nestavia, takze zatial by mu to vadit nemalo...chceli sme domcek supnut vedla nasho domu (medzi dom a plot), kde sme dodrzali 3,5 metra od plotu a chceli sme tuto plochu vyuzit. Je to severna strana, takze inak sa moc vyuzit neda.... A ano, my sme poctiva slovac ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?