Koľko sa platí za daňové priznanie za pozemok?

ahojte kolko ste platili uctovnicke za danove priznanie na nehnutelnost?? je to znama nasej znamej a nevieme kolko sa patri, este ju budeme potrebovat :) tak ju nechcem urazit alebo podcenit alebo tak .... co odporucate ? :))dakuejeeem
Odpovedať
Profilova fotka
U nás to bolo vyplnenie tlačiva 5 minút cez telefon na DU obce. Neviem ako rozsiahle máš daňové, ale podľa mňa to s tou odmenou neprežeň ;-)
Odpovedať
DP bola zalezitost par minut, robili sme si to doma sami, ziaden uctovnik. cize 5 -10 minut. neviem, ci sa to da nejako financne ohodnotit.
Odpovedať
Však to je lahke vyplniť, ja by som za to nikomu neplatila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Máš na mysli daň z predaja pozemku - podáva sa na Daňový úrad alebo daň z nehnuteľnosti = t.j. pozemku, ak si ho nadobudla, tá sa podáva na Obecný/Mestský úrad? Obe sú jednoduché tlačivá a dokážeš si ich vyplniť sama. Ak sa jedná o výpočet dane nadobudnutého pozemku, nemusíš si výšku dane počítať sama, lebo to by si musela hľadať vo Vyhláškach obce sadzbu daní pre ten konkrétny typ pozemku ( stavebný, záhrada, orná pôda a pod.), Obec ti daň vypočíta a zašle poštovú poukážku. ( Ja som si min rok vypočítala a pani z úradu na mňa pozerala s ústami dokorán a bolo to vypočítané správne. Platila som 2,70€ :-) )
Odpovedať
Vyplnit to sam a hotovo, ved to je par riadkov a cisel, mena, adresa, vymer, cislo LV, nazov obce, doplnit m2 a cenu a vypocitat jednoduchu nasobilku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
nám pomohla úradníčka na mestskom úrade, takže to zaplatilo mesto z našich daní... ;-)
Odpovedať
A dokedy treba podat dp za nehnuteľnosť? Vďaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?