Kataster nehnuteľností - čo treba na vklad

Viete mi poradiť čo treba konkrétne na návrh na vklad do katastra nehnuteľností? A hlavne v koľkých vytlackoch resp originály alebo overené úradné kópie? Ďakujem
Odpovedať
@veronikat1989 návrh na vklad podáva jeden účastník konania a stačí jedno vyhotovenie. Jeho vzor nájdeš na internete. Overovať podpis na ňom netreba
Odpovedať
@jakino to mi je jasné, len čo musí byť prílohou vkladu?
Odpovedať
@veronikat1989 to, čo chceš zavkladovať
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budeš hľadať návrh na vklad, tak si pozri ten, ktorý je použiteľný po 01.10.2019, starší by nemusel byť použiteľný. Od októbra sa aj v návrhu na vklad musí presne rozpísať, čo sa predáva. K samotnému druhu a počtu listín. Ak by sme sa bavili kúpe pozemkov alebo domov (nie byty), tak potrebujete 2x kúpne zmluvy s overeným podpisom predávajúceho a 2x návrh na vklad (jeden Vám orazia a vrátia).
Odpovedať
@aivenhov trocha si sa sekol v dátume...
Odpovedať
dobre ti napísal aivenhov. je potrebné mať 2x zmluvu s overeným podpisom a 2x návrh na vklad. k tomu ešte potrebné kolky a zaniesť pekne na podateľňu.
Odpovedať
a co zalozna zmluva?
Odpovedať
a este jedna vec, musi byt zmluva zviazana tymi snurkami farebnzmi? niekde som citala ze kataster prerusuje konanie o vklade pokial to nie je tak zviiazane dikicko
Odpovedať
@veronikat1989 u nás na katastri si ju zviažu sami, ak nie je zviazaná
Odpovedať
@jakino na kazdom katastri je to inaK?
Odpovedať
@veronikat1989 asi áno
Odpovedať
Profilova fotka
Ospravedlňujem sa. V mojom príspevku mal byť dátum 01.10.2018. Čo sa týka farebných šnúrok, tak keď si overujete podpisy, tak Vám to pekne zviažu u notára, asi aj na obecnom / mestskom úrade. Všetko, ćo ste sa tu veronikat1989 dočítali, platí v podstate aj pre záložnú zmluvu. Píšete ale dosť všeobecne, takže sa ťažšie odpovedá presne na to, čo by možno najlepšie súviselo s Vami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aivenhov no jedna sa o kupu pozemku, kde my ako kupujuci si planujeme na kupu pozemku brat uver. Je to trosku o to zamotanejsie, ze predavajuci je aktualne mimo uzemia SR cize bude overovat podpisy na ambasade v UK aby sem nemusel chodit aj s manzelkou. Pride iba sam, preto aby sme to mali co najrychlejsie a do detailov urobene, aby nenastal nikde zadrhel sa informujeme co a ako, nakolko zalozne zmluvy nemozu byt podpisene v splnomocneni, ale mozu byt podpisane vylucne dotycnou osobou.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha no takže takto. 1. Záložné zmluvy si zvyčajne vyhotovuje banka a sama si ich aj dáva na kataster. Môžu byť aj výnimky, ale zväčša si to robia sami. Tieto zmluvy sa vkladajú ako prvé. Teda v čase povolenia vkladu tam už bude "svietiť" ťarcha banky. 2. V kúpnej zmluve by som Vám odporučil, aby predávajúci splnomocnili niekoho na odstraňovanie chýb v písaní a pod. Je to neoceniteľné, napr. ak sa "podarí" nejaký preklep, nemuseli by sa potom kvôli dodatku a oprave trepať znovu na ambasádu.
Odpovedať
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či nemáte niekto vzor pri predaji bytu, nakoľko mám z toho už mišung. Vždy najdem len pri darovaní alebo vyrovnaní . Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?