Dostanem bezpodielový list vlastníctva s partnerkou, ak nie sme manželia?

V banke sa divili ako sme to mohli dostat pokial nie sme zobrati. Teraz mam prob dostat hyp uver, ktory som chcel brat iba na seba. Je nejaka moznost nejakeho dodatku ku zmluve co by mohli kaceptovat? Za kazdu radu dakujem.
Odpovedať
Dobrý deň, tak to sa veľmi čudujem, že Vám to prešlo na katastri. My sme to urobili rovnako a museli sme napísať dodatok, kde bolo napísané "podielové spoluvlastníctvo v podliely 1/2 každý". Určite choďte dať ten dodatok.
Odpovedať
Pokial viem, tak presne na to sluzi podielove spoluvlastnictvo... ked sa rozidete nebude tu ziaden sud, aby vas rozsudil, koho co je, ale budete mat v zmluve jasny 1/2 podiel kazdy.... aspon tak to chapem ja. Teiz sme to tak mali. Brali sme hypo pred svadboou a mali sme podielove spoluvlastnictvo 1/2 a1/2 kazdy a po svadbe to trva... ;) Mas niaky dovod, preco by to malo byt bezpodielove? (to by ste mali automaticky, keby ste boli zobrani) Juj a nechcem malovat certa na stenu ;) len treba ratat zo vsetkym ;)
Odpovedať
pokial mate na LV bezpodielove vlastnictvo a nie ste manzelia, je to v rozpore so zakonom a pokial ste mali zmluvy v poriadku, urcite ide o chybu na LV, ktoru na vasu ziadost kataster musi opravit. Potom budete mat podielove v 1/2 podiely kazdy samostatne. pokial ste mali uz zmluvy zle, to je asi na pravnika, ale podla mna mozu byt v nejakych castiach aj neplatne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?