Čo robiť, ak obec nechce vydať povolenie na stavbu?

Prosím Vas, poradte, kam sa mam obratit ak Vam obec nechce povolit vystavbu domu??? Mame pozemok, je v zastavom uzemi a dokonca je to urcene na stavbu. Ale jedna suseda, ktora je aj v zastupitelstve Obec.uradu si jednoducho postavila hlavu a nechce dovolit vystavbu, bo tam este nie je spravena cesta - az k jej pozemku. Ale my k nasemu pozemku cestu mame. Da sa to nejak napadnut? Ist s tym na nejake krajsky urad? Ci to dat pravnikovi?
Odpovedať
@zuzana6666 ..co to znamena..ze nechce povolit? Ziadali ste na obci uzemno planovaciu informáciu? alebo uz ste podali ziadost o stavebne povolenie?maju ako obec vydany uzemny plan obce?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana6666 pokial mas ty vyrieseny pristup k pozemku v sulade s uemnym planom, tak nevidim dovod, preco by obec stavbu povolit nemala. Takze, odovolanie na krajsky urad, ale najlepsie podane pravnikom aby to malo hlavu a patu.
Odpovedať
Podla uzemneho planu je to urcene miesto na vystavbu domov. Ale oni sa ohradzaju tym, ze tam este nie je spravena cesta. Ale my si mozeme spravit cestu cez pozemok mojich rodicov. ALe medzi mojim a rodicovskym pozemkom je kusok obecneho. To rodicia predali obci aby sa tam spravila ta cesta. Ta sa ale nespravila, bo to tam drzia susedia ktori to nepredali. Ale my nevidime dovod, preco by sme tam nemohli stavat. Obec nas s tym posiela prec, ze mame cakat dokym sa tam cesta postavi a tak. skratka hraju mrtvych chrobakov. A tak sme si uz dali druhy krat ziadost,a nech nam teda pisomne napisu, preco nemozeme stavat. Len oni to naschval natahuju a zdrzuju a my uz nevieme, co robit....
Odpovedať
Tak mate ci nemate tu cestu k vasmu pozemku? Cestu cez pozemok rodicov povolit nemusia, ani tahat tade siete. ides stavat za domom rodicov? taketo stavby niektore obce nepovoluju.
Odpovedať
@zuzana6666 pokial je medzi vasim a rodicovskym pozemok kusok obecny a inu moznost nemate vstupu na pozemok tak si nepomozete.Mozno poziadat o odkupenie toho pozemku..ale to asi neprejde.
Odpovedať
Ale obec kupovala ten pozemok aby tam spravila cestu. Tu vsak nerobi, kvoli tym susedom. @atlaska preco to nepovoluju? Ani ked je to zakreslene v uzemnom plane? Obec ale musi dat dovod, nie? A co da ten dovod - cesta? My si ju ale mozeme spravit po rodicovskom. ja tomu proste nechapem.
Odpovedať
@y2kba ved pises ze medzi tvojim a rodicovskym je kus obecneho..alebo tomu zle rozumiem?
Odpovedať
@y2kba ano, je tam ten kus toho obecneho. A po obecnom sa nesmie chodit?? A hlavne, ked sa to odpredavalo na cestu? ved my ju tak chceme vyuzit....
Odpovedať
@zuzana6666 ..peso chodit mozno..ale je to ich a oni su pani..mozu co chcu
Odpovedať
to je sice pekne, ale musia dat dovod. A ze su pani, alebo ze su tvrdohlavi - to je ich problem - to nie je dovod... podla zakona a vsetkych veci tam stavat mozeme. Ja sa len domaham spravodlivosti a pytam sa, kam sa mozno obratit, a podat na nich staznost.
Odpovedať
my sme chceli takto kúpiť v rámci obce viac pozemkov. Každý bol v zastavanom území obce, vhodný na výstavbu. Ani na jednom nám nechceli vydať stavebné povolenie lebo - napr. domy na ulici musia byť v jednej línii, domy v ulici musia byť rovnakého charakteru a pod... Nakoniec sme to po 4 rokoch vzdali a kúpili inde.
Odpovedať
nemozes si budovat cestu na obecnom pozemku. Domy vo dvoroch niekde proste nepovoluju. Mas taky uzemny plan, ze tam je konkretne aj zakresleny tvoj buduci dom? Ak ano tak aj tak musis cakat na cestu. Rodicia nemali odpredavat ak neodpredali vsetci, teraz to bude nerealizovatelne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak uz mas na papieri od nich ze ti stavbu nepovolia, mozes staznost postupit na krajsky SU.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana6666 podali ste vôbec písomná žiadosť s prílohami na stavebný úrad? Tam poslanci nemajú dosah, súhlas obce treba ale aj ten treba pýtať písomne,
Odpovedať
Ak ste dávali písomnú žiadosť, obecný úrad musí písomne vydať aj rozhodnutie kde uvedie dôvody že prečo nesúhlasí. Ak aj nedá rozhodnutie môžte sa obrátiť s podnetom na prokuratúru že stavebný úrad (obec) nekoná, alebo že porušuje zákon. Prokurátor im dá upozornenie ak zistí nezákonný stav a obec bude musieť prokurátorovi vyhovieť. Podnet na prokuratúru je bez poplatku,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?