Cena za pripojenie do distribučnej siete a montáž elektromeru

Ahojte, kupujeme byt v novostavbe a developer má v zmluve aj ponuku na pripojenie do distribučnej siete + monáž elektromeru za 240 Eur Neviem ako presne funguje celý proces, ale developer toto pridal až teraz tesne pred kolaudáciou do zmluvy. Nerobí sa pripojenie do distribučnej siete ešte pred kolaudáciou bytového domu? Ak áno tak chce peniaze ešte naviac za niečo čo už by malo byť zakrnuté v cene bytu... Viete mi vysvetliť ako to je? Robí sa pripojenie do distibučnej siete ešte pred kolaudáciou? Montáž elektromera sa robí už na konkrétneho majiteľa. Alebo sa to robí súčasne s montážou elektromera konkrétnemu majiteľovi? Ďakujem.
Odpovedať
Zavolaj distribučke ZES, SEZ, VES ... a spýtaj sa konkrétne tam. Ak si developer prihodil neúmerne veľa vybav si to sám. Ak to v zmluve nemáš, že byt bude aj s pripojením tak je úplne jedno ako to bolo, je a bude inde, ... ty máš obchodný vzťah s ním. Len sa nedaj dobehnúť aby si nielenže zaplatil, no nakoniec budeš musieť na distribučku letieť kôli prepisu. No elektrika, plyn bude po nasťahovaní vždy písaná na teba, nie na SVB, či developera
Odpovedať
Profilova fotka
@abowich Ja som si po prebrati bytu musela obvolat distribucku aj dodavatela, spisat zmluvy, nasledna montaz elektromera ma vysla 210 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
alebo 219 eur, uz si presne nepamatam
Odpovedať
@pripad001 zmluvu sme ešte nepodpísali, zatiaľ máme podpísanú len ZBZ, toto doplnili do zmluvy. Ide mi o to, či pripojenie do distribučnej sústavy je podmienkou kolaudácie bytového domu a teda chcú peniaze naviac za niečo čo je už raz zaplatené v cene bytu, alebo sa to robí až po kolaudácii a teda ponúkajú službu naviac, aby som sa tým nemusel zaoberať...
Odpovedať
@abowich vybavenie pripojenia je sluzba, ktoru ti ponuknu zadarmo, alebo za uhradu, je to vecou dohody. Ak si na tom zle a obracias kazde euro, alebo mas cas a chut tak si to vybav sam, vela na tom neusetris.To ci je pripojenie potrebne ku kolaudacii je irelevantne, lebo vzdy sa pripaja spotrebitel ak to nie je inak zmluvne dohodnuté. Ak ste developera na zaciatku nesplnomocnili na tieto ukony tak sa nepocitalo ze to ma dodat spolu s kolaudovanou nehnutelnostou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?