Odpoveď na príspevok od karina333:
Dobrý večer, vie sa niekto podeliť o pozitívach a… @karina333 60 km a vyše hodina cesty autom nie je zrovna nejaké blízke okolie. Inak, osobne si myslím, že také a podobné bývania momentálne sú možno i ekonomicky výhodné, ale tam stále budeš cudzincom a ktovie, čo prinesie budúcnosť v nastupujúcich desivých časoch ?Odpoveď na príspevok od karina333:
Dobrý večer, vie sa niekto podeliť o pozitívach a… @karina333 pred rokmi to bolo veľmi populárne bývať kdesi v maďarskej časti, ale ono to nie je zase tak blízko. Napríklad býva sa v Rajke, čož je v maďarsku, ale je to podstatne bližšie ku Bratislave ako z Košíc do akejkoľvek dediny v Maďarsku. Je to stále zahraničie, ďaleko treba dochádzať a celkovo je otázne akých budeš mať susedov. Treba si to dobre zvážiť či do toho ísť, pretože v tých lokalitách sa neskôr ťažko predáva prípadná nehnuteľnosťOdpoveď na príspevok od karina333:
Dobrý večer, vie sa niekto podeliť o pozitívach a… @karina333 cudujem sa ludom, ktori sa nepoucili z covidu, ked boli obstrukcie na hraniciach a snazili sa dochadzat z prihranicnych oblasti. Cudujem sa ludom ktori sa prestahovali do madarska, naivne to hraju na dobre vztahy so susedmi - ved sa nejak dohovorime. vies si povybavovat veci na madarskych uradoch?Odpoveď na príspevok od karina333:
Dobrý večer, vie sa niekto podeliť o pozitívach a… @karina333 pozitivne je dobre vino😂.Sluzil som v Slovenskom Novom Meste. Aktualnu situaciu vyhodnotit neviem.Vinicky,Mala Trna,Velka Trna,Borsa👍,vsade mali dobre vino...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@karina333 cudujem sa ludom, ktori sa nepoucili z… @rapidek pritom sice neviem ako v Madarsku ale v AT maju na nasich sooluobcanov v prihranicnych obciach do istej miery aj tazke srdce lebo vyhnali ceny nehnutelnosti do zavratnych vysok 🙂 a dorozumievanie- byvam v obci kde je podla scitania obyvatelstva 65% zastupenie madarskej mensiny a s vynimkou ludi s ktorymi sa poznam a bavime sa sa tu citim praticky ako v Madarsku 95% casu pocut len madarcinu, obecne akcie- iba madarski (madarsky hovoriaci) umelci. Niekedy problem s jazykovou barierou (obcas nevedia to co chcu povedat vyjadrit po slovensky) Niekde v Madarsku ani nic ine nehrozi. Bez toho aby som chcel vyvolavat nejaky flame na madarskych spoluobcanov ale tak to je 🙂 @karina333 treba si zvazit aj tieto aspekty.Odpoveď na príspevok od bratislavcan_v_ke:
Za mňa je bývanie u Maďarov risk. Ceny nehnuteľno… @bratislavcan_v_ke ... a ja tej "politickej garnitúre" držím palce. Aspoň niekto má ešte kus zdravého rozumu a vzoprel sa "demokratickému" diktátu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@rapidek pritom sice neviem ako v Madarsku ale v … @sousedekovci89 jasne, ja to poznám "minden hulvát" még tepláky a občiansky preukaz :DOdpoveď na príspevok od rapidek:
@sousedekovci89 jasne, ja to poznám "minden hulvá… @rapidek od poznam po teplaky som nic nerozumel 🤣Odpoveď na príspevok od hilux:
@karina333 pozitivne je dobre vino😂.Sluzil som v … @hilux no ak je toto jediny dovod, preco sa niekam stahovat, tak to asi nie je veru bohvieco 🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@karina333 60 km a vyše hodina cesty autom nie je… @petersd ďakujem za názor, ze som tu cudzinca mi už dali pocítiť na úradoch... kúpila som tu rodinný dom asi som sa unahlila...Odpoveď na príspevok od karina333:
@petersd ďakujem za názor, ze som tu cudzinca mi … @karina333 daj tomu cas,nic nie je horsie,ako predcasne zavery.My sme kupili domcek,ale,ze uplne,tam,kde davaju lisky dobru noc a tesime sa z toho.Ber to,ako novu zivotnu vyzvu.Na urady predsa nechodis kazdy den... sa,ze sa to podarilo.Odpoveď na príspevok od karina333:
@petersd ďakujem za názor, ze som tu cudzinca mi … @karina333 podľa nadpisu a úvodného príspevku to vyznelo, že nad kúpou domu v Satoraljahogőfogőneviemkde len uvažujete, ale z posledného príspevku vyplýva, že už ste dom kúpili, asi to nejde podľa predstáv a teraz riešite čo s tým.Odpoveď na príspevok od karina333:
Dobrý večer, vie sa niekto podeliť o pozitívach a… @karina333 Za mňa - ak chcete bývať v Satoraljaujhely a dochádzať s manželom a x deckami na dennej báze do práce, školy, škôlky, na krúžky, za lekármi a aktivitami do Košíc - tak to vás všetkých rýchlo prejde. Určite zlý nápad. Ak ste dvaja dôchodcovia alebo máte prácu, ktorú dokážete zvládnuť z domu tak by to šlo ak sa vám tak veľmi v Satoraljaujhely z nejakého dôvodu páči. Keby sme mali malé decká tak by som sa z KE neodsťahoval ani do Valalík. Nieto ešte 60km na maďare. Len pre dvoch dospelých sú aj tie Valaliky tak na hrane na denné dochádzanie. A to mám z nich do kanclu pri Auparku v centre 10,6km.Odpoveď na príspevok od petersd:
@bratislavcan_v_ke ... a ja tej "politickej garn… @petersd čomu držíš palce? žeby vystupili z EU a aby si stal na hraniciach 2 hodiny ? na toto sa tešíš? teda ty asi hej keďže nežiješ v pohraničí a nemaš paru o čom je demokracia a slobodaOdpoveď na príspevok od toky1:
@karina333 Za mňa - ak chcete bývať v Satoraljauj… @toky1 tvoj nazor je presne ako narativ modreho kona a to,ani nemusi byt v madarsku staci diera,hladova dolina na slovensku a praca,skola 20,30,ci 40km od dediny,hlavne ze je dom.Zena po xy r zrazu riesi skolky,skoly,pracu xy km od domu.Tak to byva zvecsa,aj na slovensku.Potom zeny placu,ze si nemozu zohnat pracu,lebo vsetko zle casovo vychadza.Odpoveď na príspevok od emilia25:
@toky1 tvoj nazor je presne ako narativ modreho k… @emilia25 ty vieš čítať s porozumením ? Lebo mi príde že toky1 písal pravý opak ... Ale možno som Maďar 😀 no nežijem v satoraljaujhely Za mňa to si musia zodpovedať ľudia čo preferujú ... Či chcú dom a dochádzať alebo radšej byť v centre diania v meste ... To je o priroitach a spôsobe života ... Môj brat napr. preferuje spoločenský život a život v satelite ho ubíja ... No niekto je introvert a chce žiť viac mimo ľudí Ďalej čo si ľudia pri bývaní v satelitoch a ďalej neuvedomujú sú cestovné náklady ! Už pri dochádzani len do 20km do najbližšieho mesta vie pri jednom aute na palivových nákladoch vyšplhať na cca 200€ pri viacerých autách , ktoré sú mnoho krát pri bývaní v satelitoch potreba , sa náklady môžu vyšplhať na stovky € mesačne len na dochádzanie ... Niekedy je potreba ísť do mesta aj 2-3x za deň ... Pri bývaní v meste niekomu netreba ani auto ...Odpoveď na príspevok od dexter89:
@emilia25 ty vieš čítať s porozumením ? Lebo mi p… @dexter89 to mi tak pripomenulo,ze toto sa riesi stale na konovi,ze zeny placu a toto,co pisal toky su odpovede na to.Mozno skor ja som pisala ako madar.A ty si to pochopil spravne,lebo ludia nerozmyslaju ked kupuju dom.My byvame 15km od mesta,prace ked v noci idem domov som doma za 10min.Chodim do mesta ano aj niekolko krat do dna,a strasne mi to lezie na nervy.Ja mam rada skor vozenie ako spolujazdec,to mozme ist do mesta aj 10 krat,to mi vobec nevadi.Odpoveď na príspevok od petersd:
@bratislavcan_v_ke ... a ja tej "politickej garn… @petersd - držíš palce? Niekde si sa hodne udrel?Odpoveď na príspevok od dexter89:
@emilia25 ty vieš čítať s porozumením ? Lebo mi p… @dexter89 a teraz si zober,ze muzi chodia sem na strechu a ich zeny na kona a tam sa takto stazuju.Muzi ale aj ich zeny hrdi,ze dom ale po rodicakoch, zeny placu a nariekaju.