Budem môcť stavať ?

Keďže chcem stavať domček tak som behol na SU a tam ma poslali za architektmi, tam mi dali vypísať tlačivo vyjadrenie k funkčnému využitiu parcely v zmysle schválenej územnoplánovacej dokumentácie. Prišlo mi vyjadrenie: Časť pozemku sa nachádza v lokalite funkčne určenej pre vybavenosť a časť pozemku sa nachádza v lokalite funkčne určenej pre bývanie. Z hľadiska priestorového usporiadania je pozemok funkčne určený pre vybavenosť so stanovenou zástavbou uličnou voľnou pre vybavenosť do 4 NP, časť určená na bývanie zástavbou uličnou voľnou do 2 NP. Koeficient zastavanosti mám určený a je ok. No zároveň ma upozornili, že schválený územný plán podmieňuje zástavbu v priestorovo-funkčnom celku, kt. je súčasťou môj pozemok spracovaním podrobnejšej územnoplánovacej dokumentácie, resp. územnoplánovacieho podkladu na úrovni urbanistickej štúdie, ktorá určí regulatívy funkčného a priestorového usporiadania lokality, dopravného napojenia, napojenia na tech. infraštruktúru a podmienky pre dostavbu jednotlivých parciel. Tak som začal vybavovať žiadosť o vydanie povolenia pripojenia rod. domu na cestu – vjazd. Prípojku vody mám na pozemku, elektrickú prípojku som realizoval min rok. Ziadna dostavba parciel sa na okolí nekoná. Môžem si už dať vypracovať projekt projektantovi. Budem môcť stavať?
Odpovedať
To, či budeš môcť stavať ti povedia jedine na stav. úrade. My nevieme, čo plánuje obec na danom území mať, aký je územný plán.
Odpovedať
práve že nič, okolo sú súkromné pozemky so svojimi prístup. cestami. Na územnom mi povedali, len toľko, že môj pozemok by mohol v budúcnosti (ak sa raz rozhodnú okolitý susedia predať záhrady za svojimi domami) ako cesta pre ich pozemky. Asi sa im zdá divné v meste 20 arový pozemok zastavať jedným domom. Aj keď som vlastník svojho pozemku aj svojej prístupovej cesty. Podla nich by tam mohla vzniknút pekná obytná zóna. Len že to je podla nich. Nikto zo susedov nechce stavať. Ale čo ak budú chceť o 100 rokov.
Odpovedať
@inocentcent To, že niekto vlastní pozemok ešte neznamená, že má právo na ňom aj stavať. Výstavba musí byť v súlade s územný plánom obce. Skoro každá obec má svoj územný plán. Ak nevieš, či tá tvoja ho má, napíš meno obce, vyhľadám.
Odpovedať
Nitra, na pravo dom , na ľavo dom aj za mnou dom. Zastavaná mestská časť.
Odpovedať
Pozri si alebo nech ti ukazu tu podmienku spracovania podrobnejsiej uzemnoplanova ej dokumentacie. Jej obstaravatelom je podla zakona obec ale velmi radi to hodia na investora. A ak stavias RD skusil by som sa s podkladmi informovat na SU. Inak ak tak skus sa informovat rovno na okresno. Urade odbor vystavby... je to odvolaci organ v pripade, ze by ti nevydali uzemne rozhodnutie. Utvar hoavneho architekta mimochodom nie je ucastnikom konania, v niektorych pripadoch chvalabohu, v niektorych bohuzial. Kazdopadne najlepsie je obehat a dosiahnut dohodu.
Odpovedať
Este som zabudol tu podmeninku nech ti ukazu v regulativoch uzemneho planu (v jeho textovej casti), ale aj tak by sa to dalo napadat, ze je to nad ramec zakona.
Odpovedať
Predaj a kup pozemok inde, podla UP mas okolo aj funkcnu vybavenost do 4np teda byty , penziony ,restiky a obchody. Zajtra mozu susedia popredat a zacne sa vystavba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?