Ako zistím, či je rodinný dom skolaudovaný?

Chcela by som sa spytat, ci mi vie niekto poradit ako zistim, ze je rodinny dom skolaudovany. Momentalne nemam k dispozicii ziadne dokumenty a potrebujem vediet, ci je to zapisane niekde na liste vlastnictva prip. ci je tuto informaciu mozne ziskat na stavebnom urade. Na LV na www.katasterportal.sk (najdeny podla vlastnika) je dom zapisany nasledovne: Druh stavby: 10 - Rodinný dom, Kód umiestnenia stavby: 1 - Stavba postavaná na zemskom povrchu, tiez tam je uvedene cislo zmluvy (ako titul nadobudnutia), supisne cislo aj geometricky plan, ale nevidim nikde info o kolaudacii. Skusala som to vygooglit, ale nasla som rozne info, ktore si navzajom odporovali. Vie mi niekto poradit?
Odpovedať
No pokial viem súpisné číslo ti vydá stavebný urad na základe kolaudačného rozhodnutia. takže pokial máš súpisné číslo dom je zkolaudovaný. Kolaudačné rozhodnutie budu mať na stavebnom úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlas s kvidoo-m ak ma dom popisne cislo, je skolaudovany.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim si, ze dom moze byt skolaudovany aj bez supisneho cisla. Dnes je vela majitelov, co si supisne cislo na dom ani nedava, pripadne si daju take alternativne. Ja napr. tiez viem, ake cislo dom bude mat a skolaudovany este nie je.
Odpovedať
ide o to, aka stara je ta stavba. ak sa bavime v horizonte par rokov, tak kataster nezapise stavbu do LV, ked k ziadosti niesu nalezitosti, okrem ineho supisne cislo ci kolaudacne rozhodnutie. K vydaniu supisneho miestnym uradom cisla je tiez potrebne kolaudacne rozhodnutie. Cize ak zapisana na LV a este aj so supisnym cislom, je tu predpoklad ze dom bol kolaudovany. Informacie o kolaudacii sa na LV katastra nehnutelnosti nezapisuju. Je ste moznost ist na prislusny stavebny urad a vyziadat si uvedenu informaciu, prip. nech vytiahnu info z archivu. Ak ide o stary dom, mozno bude tazsie sa k tomu dopatrat, otazkou je, k comu tuto informaciu potrebujete, lebo pri uplne starych domoch netusim, ako to fungovalo.
Odpovedať
Supisne cislo domu sice mozete mat, ale otazka je, ci je mozne zapisat ho do LV, ak dom nie je skolaudovany. Docitala som sa na forach, ze je mozne pridelit supisne cislo aj pre rozostavany dom, ale malo by byt v LV zapisane, ze je to Rozostavana stavba. Tieto info sa dost lisia. Neexistuje nejaka tel.linka, kde by som sa na to mohla spytat?
Odpovedať
odla sup.cisla, ak nieje na dome, na poste sa opytaj ci eviduju taku adresu. Ale SU ti povie uplne presne.
Odpovedať
Dom bol postaveny v 2002, ale majitelia nemaju dokumenty a nie su si isty, ci kolaudacia prebehla, lebo tam prebehol este prepis (darovanie) na ineho clena rodiny.
Odpovedať
SU asi neposkytne taku info cez telefon, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
ak ma cislo, je skolaudovany.. a ked nie, zavolat na obecny urad, tam ti povedia :)
Odpovedať
Skusim ten SU a Obecny urad. Dakujem vsetkym za rady a kludne piste dalej, kazda info dobra :)
Odpovedať
@iavana preto podla LVcka je uz zapisana dostavana stavba a nie rozostavana. Rozostavanu stavbu mozete na kataster zapisat, ale na rozostavanu stavbu supisne cislo urad neprideluje, este som sa s tym nestretla. Takze tato by mala byt skolaudovana. Rok 2002 by mali mat spis na urade, treba tam ist.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?