Klimatizácia Sinclair skúsenosti

Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niekto skúsenosti s klimatizáciou Sinclair? Potrebujeme 3 vnútorné jednotky a jednu vonkajšiu. Rozhodujeme sa medzi viacerými značkami, aké prišla nám zatiaľ najlepšia CP na tieto Sinclair. Vedeli by ste ich porovnať napr. s Daikinami alebo LG? Ďakujem.
Odpovedať
Mam 5.5kW a jedine co mi prekaza je vysoky spodny vykon. Na 130m3 mi robi dobru pracu, ale i 3,5kW midea mi skvele funguje na 100m3 v garazi pri nizsej celkovej spotrebe. Rozhodni sa podľa výbavy a spotreby značka už nie je až taká dôležitá.
Odpovedať
Taky zaklad co sa tyka funkcii, ale spolahlivy. Do mensich serverovni sme nic ine ani nedavali a chodilo to dobre.
Odpovedať
My ju neplánujeme nejako často používať, fakt keď už bude moc teplo v lete, alebo cez prechodné obdobia na príležitostné dokurovanie. Tak hádam by mala byť ok a vydrží.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme aj mi Sinclair Spectra Plus 5,6kw kurenie, starý prerobený domček, kúry 80m2 uplne bez problémov. Odporúčam ak tam trvalo nebývate nechať temperovať v zime nižšia spotreba. Nevýhoda nevieš cez apku sledovať spotrebu.
Odpovedať
@matko291 My to budeme mať normálne v dome, ale na klasické kúrenie máme TČ a podlahové kúrenie. Klíma bude využívaná iba podľa potreby.
Odpovedať
@rkorba @kejsix CP nám nacenili na 2800 eur, Daikin o 2000 eur viac. Dosť rozdiel, tak rozmýšľame v čom je ten cenový rozdiel. Či v kvalite, alebo len v značke.
Odpovedať
Jeden postreh, co mi povedal technik, ked bol kontrolovat klimu. Na svete existuju len 3 vyrobcovia klimatizacii a ich sucasti - Mitsubishi, Toshiba a Daikin. Vsetko ostatne iba kopiruje tych 3 vyrobcov, resp. pouziva ich suciastky na vyrobu klimatizacii pod ich vlastnou znackou. Z tych 3 je vraj topka Mitsubishi. Neviem, co je na tom pravdy. My mame vsetko Daikiny (2 x multisplit vzduch-vzduch celkovo 5 vnutornych jednotiek) a jeden vzduch-voda. Obidva multisplity uz mali problem (vek 1-2 roky od montaze). Na jednej vnutornej jednotke odisla riadiaca jednotka a druhy multisplit vydaval zvlastny zvuk, pri zapnuti jednej vnutornej jednotky. * Zatial kazdy technik mi odporucal samostatne splity 1+1, je to lacnejsie, je to spolahlivejsie, je to lahsie servisovatelne. Ak vam nevadi vacsi pocet vonkajsich jednotiek toto je ta spravna cesta.
Odpovedať
@pier Mu už máme predprípravu na 3 vnútorné jednotky a jednu vonkajšiu spoločnú.
Odpovedať
@heluska008 Drahšia môže ale byť tichšia, účinnejšia, s plazmovým filtrom, windfree, wifi a pod. Ťažko radiť bez presného typu.
Odpovedať
@pier Tych vyrobcov je viac, napr. Panasonic, Gree... Nie su len traja. Na to, ze Daikin sa povazuje za top znacku, sa divim, ze si mal problemy. Mam Panasonic, ale single split (SS) vyse 10 rokov bez servisu (bez poruchy). Aj ja to vidim tak, ze viac single splitov je lepsie, ako jeden multisplit. Pri poruche vonkajsej jednotky multisplit si bez klimy uplne. Nevyhoda viac SS je esteticka (viac vonkajsich jednotiek) a mozno vacsia spotreba. Vyhoda je vacsia variabilita, zaloha (viac nezavislych systemov) a cena.
Odpovedať
@heluska008 Kedysi som cital na diskusnom fore s klimami, ze Sinclair je vyrobca Gree (najvacsi cinsky vyrobca klimatizacii). Neviem, ako je to teraz. Aj lacne Daikiny robilo Gree (myslim rada Eco). Cize kvalita by mala byt dostatocna. Osobne by som dal ale asi radsej nieco japonske - Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Panasonic. Aj ked ten Daikin podla prispevku vyssie, no neviem... Nedavaj si Mideu. Davali ich u manzelky v praci (multisplity) a boli s nimi problemy (nepoznam model, mozno to bol najlacnejsi typ). Robili sa tam 4 sady multisplitov a za 2-3 roky tam boli servisaci 2x, ze bol problem. Tiez Samsungy mali v minulosti cca 30% poruchovost elektroniky, tak toto by som si nedaval. Neviem, ako je na tom teraz. Podstatna okrem ceny je spolahlivost, spotreba, moznost nahradnych dielov (niekde som cital, ze Midey, ked sa pokazi nejaky diel, sa neservisuju, rovno sa menia za nove, ale neviem to potvrdit, mozno by poradil nejaky servisak klim). Dolezita je nizka hlucnost vnutornych jednotiek na najnizsie otacky. Wifi a plazmafilter su fajn, ale nie najdolezitejsie. A vonkajsiu jednotku treba dat na poriadne silentbloky (nie gumove podlozky s dierou skrz), aby sa neprenasali vibracie vonkajsej jednotky do steny.
Odpovedať
@durino ďakujem za rady 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Máme v robote 5ks LG cca 17r a iba jednu bola pred 2r treba opraviť ale idú iba v lete a v zime občas na pri kúrenie. 2ks Sinclair sme mali v serverovni a vydržali 7 a 8r ale tam išli skoro nonstop čiže v dome by to bolo asi o dosť dlhšie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?